Last news in Fakti

10 Февруари, 2023 15:19 762 11

Иван Таков: Разделението, което съществува в момента в БСП, е личностно. Изключително опасно е и може да ни унищожи

  • иван таков-
  • разделение-
  • бсп-
  • личностно-
  • опасно

"Недопустимо е едните да правят, каквото си искат при организирането на изборния процес и подреждането на листите, без да уважават желанието на партийните организации, а другите да работят срещу тях по време на кампанията. Това са абсурдни ситуации", коментира лидерът на БСП- София 

Иван Таков: Разделението, което съществува в момента в БСП, е личностно. Изключително опасно е и може да ни унищожи - 1
Снимка: NovaNews

Лидерът на столичните социалисти Иван Таков призова съпартийците си за разум и смирение в името на БСП. Той направи това в навечерието на Конгреса на партията, който ще се проведе в събота, 11-ти февруари. Иван Таков предупреди за надвисналите над партията опасности, ако тя не влезе в предстоящата предизборна кампания, загърбила всичко онова, което я разделя.

"Разделението, което съществува в момента в БСП, е личностно. Затова е изключително опасно и е в състояние да ни унищожи. Очевидно инстинктът за самосъхранение на партията е притъпен, ако въобще още го има, предупреди Иван Таков. - Ето защо са нужни разум и смирение от всички страни в името на партията. Недопустимо е едните да правят, каквото си искат при организирането на изборния процес и подреждането на листите, без да уважават желанието на партийните организации, а другите да работят срещу тях по време на кампанията. Това са абсурдни ситуации".

Лидерът на столичните социалисти отбеляза, че БСП трябва да представлява определен социален интерес на ясно очертани групи в обществото, вместо да мимикрира, ако все още претендира да е партия. "БСП трябва да започне отново да представлява, а не да брокерства около властта", заяви Иван Таков.

Той акцентира върху приетата от Градския съвет на БСП - София Програмна декларация, която предстои да бъде разгледана от делегатите на Конгреса в събота. "В нея призоваваме всички леви хора за решително противопоставяне срещу системата на огромните неравенства, на безогледната експлоатация, на отчуждението и агресията, коментира Иван Таков. - Освен това се обявихме за социализация на системата и за изграждане на икономическа основа за модерна европейска социална и правова държава с голяма средна класа от работещи, образовани и проспериращи граждани. Работихме по този документ близо три месеца и мисля, че успяхме да подготвим много добра основа, върху която всички заедно да продължим да надграждаме".

Според Иван Таков всички в БСП трябва да спрат да се самозаблуждават и да признаят, че партията в момента не е в добро състояние и като образ в обществото, и организационно, и от гледна точка на взаимоотношения. "В тази ситуация може да продължим по познатия и разиграван през последните две години сценарий - да съсредоточим всички сили и енергия в това да се замеряме с вини, да се наказваме, отстраняваме, изолираме, да се делим, да се заклеймяваме и да се надяваме на успехи на БСП, коментира той. - А може да постъпим и разумно - да оставим настрана въпроса за вината. И да се опитаме заедно да говорим за политика, за партийна политика. Да се опитаме да се чуваме и да разбираме какво си казваме. Ако не влезем в предстоящата кампания, загърбили това, което ни разделя, рискуваме да не правим избори, а да се замеряме с обвинения с единствената цел да докажем, че другият е по-виновен. Този мач го играем вече две години. Резултатите са ни болезнено ясни. И е време да го прекратим".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    ВСИЧКИ в градани СА за БСП

    Коментиран от #8

  • 2 Агата Кристи

    5 0 Отговор
    Така, така !!!
    Врага в партията, ще унищожи партията !
    Курнела в вградената ликвидаторка.
    ХВАЛА И.
    ДОБРЕ СЕ СПРАВЯ !!!
  • 3 5577

    4 0 Отговор
    Когато липсва идиологията и политиката, връх вземат междуличностните противопоставяния. Ние му викаме мутренски взаимоотношения. Всички са зависими от икономически кръгове, които не са със спечелини капитали, ми присвоени... и сега немогат да ги удържат и опазят. Те са свикнали само да взимат на готово, ма вече всичко се изчерпа и е на ред въшките да излезнат на челото. Рано или късно въшасалия винаги се разбира. Това му е хубавото на демокрацията. Когато вземаха никой нищо не им казваше, ма сега като не могат да въртят тия пари от некадърност започна големия рев.
  • 4 Теле

    2 2 Отговор
    Демокрацията до това води
  • 5 Перник

    3 0 Отговор
    Еее крайно време беше, лека ви пръст, почивайте в мир
  • 6 гост

    4 0 Отговор
    В последните 30 години на т.н. "демокрация" БСП тотално загуби характера си на партия на трудещите се и се превърна в партия на червените милионери от типа на Гергов и Дъбов. Ефектът е на "шагреновата кожа" - постепенно смаляване, до окончателно изчезване. За това спомагат и последните и вождове - Станишев, Миков и особено острието на Костов Нинова. Събитията се развиват по сценария описан от Джордж Оруел във "Фермата". Животните направили бунт , освободили се от лошите хора и направили комуна. До ръководството на комуната се докопали СВИНЕТЕ, които се съюзили с хората и започнали да предават животнине. Накрая хората изяли и животните и свинете. Жалко за БСП.
  • 7 Истини

    0 1 Отговор
    В бсп, едните сталинисти комунисти са за румен, а другите, питайте ги, за нинова и борисовите в провинцията старите са за радев, последният влак. Бспгерб са едно, най ок са дпс. Там е точно. Не са предатели, но и те им се от благодаря ват, не им махат от парковете скамейките, а българи и турци се радват за малкият жест, че на автогарата от дпс кмета им сложил или поставил дървена скамейка, на хората малко, тоолина, но от сърце да е, а то е, и го благотворят чувайки чакайки автобус
  • 8 Агата Кристи

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ако ти - ЕЛЕКТОРАЛНАТА ЕДИНИЦА, си всичките - може и така да е ...
    Едва ли не, ама на дали !

    смеш НИК !!!
  • 9 12340

    0 2 Отговор
    Ще а махнете, бе, ще я махнете Нинова, ще успеете!
    И тогава, наистина ще увехнете, като преп. кни мушката, службаши жалки--и 15 депутата няма да имате!!!!
  • 10 Смешник!

    2 1 Отговор
    Личности и бкп?????? Кой лъжеш руско мекере продажно! Колко и резидента ви Крадеф е "личност" толкова и вие..... Крадци ненаситни.
  • 11 пенко

    0 0 Отговор
    КАТО ФИЗИОНОМИЯ СИ Т АВ ТО --НО МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ , ЧИ СИ МЪЖ - С "ТОПКИ " !?!?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол