Last news in Fakti

1 Октомври, 2013 09:53 11 480 11

Гранични полицаи бесни, въртят им евтини номера с командировъчните

  • гранични-
  • полицаи-
  • евтини-
  • номера-
  • командировъчни

Граничните полицаи се съмняват за решение на местно ниво

Командировъчните на бургаски гранични полицаи са отрязани с 1/3, а нареждането е пристигнало след като парите вече са били преведени, оплакаха се униформени пред Gramofona.com. Заради наплива на сирийски бежанци и опитите за нелегално пресичане на границата, в района на Елхово от близо година се командироват гранични полицаи от цялата страна.

По наредба те получават по 40 лв. за хотел и 20 лв. за храна на ден. До момента тази сума е била твърда и не е имало корекции в нея. Само при втората командирована група, ръководството се опитало да ореже режийните. Тогава обаче синдикатите са се намесили и парите били възстановени. Номерът с орязаните командировъчни обаче се повтаря отново. В сряда към Елхово се отправя поредната група от гранични полицаи. Те са общо 200 униформени от цялата страна.

От Бургас тръгват 10 служители на Гранична полиция. Днес по картите им са били преведени по 1 740 лв. Средствата покриват разходите за 29-дневната командировка. В късния следобед обаче сред шефовете настанал смут, защото се оказало, че граничарите ще трябва да върнат половината сума за хотел. "Казаха ни, че хотелът вече се плаща по 20 лв., а не по 40, но още не са измислили как точно да ни уведомят официално, че трябва да връщаме пари", коментираха потърпевши. Те уточняват, че групата, която в момента е в Елхово получава по 40 лв. за хотел.

Граничарите нямат определен хотел, в който трябва да се настанят. Всеки си намира къде да спи, а след това представя фактура за нощувките си. От година в Елхово цените на този тип услуги са скочили, защото местните са си намерили нова ниша за приходи. Граничните полицаи недоволстват, защото сумата, която трябва да върнат е в размер на 580 лв. на човек.

"При нас нищо не се случва без заповед. След като в 14 часа са ни преведени по 40 лв. за хотел, значи от София е разпоредена тази сума. Не знаем кой и защо е решил три часа по-късно парите да са наполовина", коментираха гранични полицаи. Ако заповедта важи само за Гранично полицейско управление - Бургас, сумата която трябва да се вземе от униформените възлиза на  общо 11 600 лв. - по 5 800 лв. за групата на бургаските и групата на варненските граничари.

Ако обаче парите са орязани от всички, това означава, че МВР е решило да си спести 116 000 лв. Проблемът на граничарите е, че икономиите не се правят от раздутия щат на администрацията, а от оперативните служители, които ще са на българо-турската граница.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 9 Отговор
  • 2 comments

    2 8 Отговор
    Е,какво искат тези ненаситни алчници-цените за нощувка
    в едно Елхово колко са - защо никъде не пише ???!....
    Да не са по 40лв на легло,а??!
  • 3 Папур Шпеков

    10 1 Отговор
    Искат си това дето е по закон. И ти да си на тяхно място и ти ще искаш! Да не мислиш че много им е кеф да са командировка в Елхово и да обикалят по чукарите да ловят индианци.
    Нямам нищо общо с полицията, изобщо не подкрепям суперраздутия им щат, ама в случая са в правото си.

    Коментиран от #7

  • 4 валко

    4 0 Отговор
    Хора,това което не може да стане никъде по света става тук в БЪЛГАРИЯ . ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО
  • 5 kabin40

    2 0 Отговор
    По кой закон бе Папурче? По Закона за МВР или по кодекса на труда? Случайно гледах Росен Петров тази неделя. Имаше рубрика точно по темета. Гледай го и ти и тогава драсни пак едно коментарче.
  • 6 Бай Иван

    1 3 Отговор
    60лв на ден само за спане и ядене.Тези на работа ли са или на курорт в Слънчев бряг? Повечето хора работят по за 20лв на ден а на тези само командировъчните им 3 пъти по големи.Естествено,че ще им ги орежат.След като е криза тя би следвало да е за всички.
  • 7 Бай Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Папур Шпеков":

    Папуре, ми те от твоите пари им плащат.
  • 8 PROFESIONALISTA

    4 1 Отговор
    Трябва не да им режат парите, а да им понадят още, като ги вземат от европейските бирници. Защото в момента България е буфера срещу нахлуването на сирийските м....ли в Европа. И нашите момчета го ядат големия, а после на това отгоре им режат парите. Умряла държава сме и това си е.
  • 9 alex xela

    0 0 Отговор
    Само да ви кажа, че в момента няма ваксини за децата, заради тия м..ли от сирия и т.н. те имали нужда от ваксинация и всичко отивало за тях, даже и да искаш да си купиш ги няма никаде а 1 ваксина е от 60лв. нагоре, а се полагат безплатно, но и в аптеките ги няма. По важни са те от колкото нашите деца, щото мно ги имаме, реват че се топим , като нация а не стига че не помагат ами гледад първо м..лите и после нас.
  • 10 Mitko Stoilkov

    1 0 Отговор
    Бай Иване иди спи ти за 40 лв на вечер и 20 лв за ядене при положение че се яде само суха храна че няма както на тебе някой да им сготви на тия момечта дето ви пазят задници .Иди ти мръзни по чукарите и тогава плямпай.Или редпочиташ да влезнат още 10000 манавна .Поне малко признателност към тия момчето имайте .
  • 11 Ginka Ivanova

    0 0 Отговор
    shtom taka e resheno,znachi tolkova trqbva da vzemat.te si znaqt.koi sme nie che da reshavame koi kolko i zashto da vzema......za jalost podminahme babite na,,sedqnkata,,
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове