Last news in Fakti

28 Юни, 2023 12:12 1 531 34

Христо Иванов намекна за орязване на правата на служебния кабинет

  • христо иванов-
  • конституционните промени-
  • служебен кабинет

Всяка една политическа сила ще предложи своите идеи

Христо Иванов намекна за орязване на правата на служебния кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

Има две позитивни неща от тази среща. Едното е, че има висока степен по отношение на едрите цели в съдебната реформа в конституционния ѝ аспект. И трите политически сили изразиха съгласие, че трябва да ограничим безконтролността на главния прокурор, да преформатираме ВСС в съответствие с международните стандарти и препоръки на Венецианската комисия. Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

„Трябва също така да обсъдим идеи относно преформатирането на институцията служебен кабинет и да въведем индивидуална конституционна жалба по някакъв начин, това са целите. Има спорни моменти по някои от решенията, но това е въпрос, който ще бъде обсъждан в конституционната комисия“, допълни той.

Христо Иванов обяви, че комисията по конституционни въпроси ще бъде рестартирана до десетина дни, за да може в нея да влязат експертни фигури, които не са политически обвързани.

Всяка една политическа сила ще предложи своите идеи, включително и по отношение на служебния кабинет. Една от точките, които се лансира и която среща съгласие, е да се продължи работата на парламента, т.е. той се разпусне тогава, когато започне формалната кампания. Тоест тези периоди, в които имаме служебен кабинет, назначен от президента без парламент, да бъдат максимално съкратени. Това е нещо, което засега се очертава като точка на съгласие, сподели още Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клоун

    40 6 Отговор
    ще намериш каквото търсиш ти евтино долно човекоподобно
  • 2 Сменям си ник-а

    41 5 Отговор
    Ристе, Доган разреши ли ти да се изказваш.
  • 3 провинциалист

    33 2 Отговор
    Българският народ се замисли коя беше годината, в която политическите партии бяха забранени.
  • 4 фен

    33 4 Отговор
    Ами видяхте, че скоро ще си ходите, и то май вече завинаги, и взехте да се оглеждате каква беля да свършите на изпроводяк.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Компира

    26 4 Отговор
    Щял да им реже правомощията. Тежък удар за демокрацията от един мургав мравояд!
  • 7 К'о ста'а?

    19 4 Отговор
    Да н би да разтуряте комперацията с ГЕРБ, че ще режете бъдещия служебен кабинет?
  • 8 Само питам

    27 5 Отговор
    Този е получил над 10 милиона долара от Америка за България и от още 2 други НПО-та. И това е документирано е не подлежи на съмнение. Та по тоя повод, питам за един приятел, защо още дава акъл по медиите, а не е настанен при бай Ставри? Прокуратурата се самосезира за едно изказване на Костадинов, а при документирани предадели не се самосезира. Що така бе? Пак за оня приятел питам.
  • 9 Абе

    20 4 Отговор
    я направо закривайте и Президента и всеки друг, който ви пречи!
  • 10 този ли

    23 4 Отговор
    Завършен мръсник.....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    16 3 Отговор
    Ристю нищо да не предлага!
    Следващия парламент ще го гледа от към жълтите павета....

    Коментиран от #31

  • 13 дон

    12 1 Отговор
    Христо Иванов да каже защо Златанов е още шеф на гранична полиция? Ще организира побоища на границата ли?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тъмен субект

    11 1 Отговор
    Искат да направят така, че ако падне едно правителство, вместо служебно, то ще си управлява до следващото редовно!!!! И то ще готви изборите!!!!!!! Представяте ли си какъв ужас е това? То нали затова пада, защото не може да управлява повече. Все едно досега да си е все боко. Ма тва е некъв ужас!
  • 16 Грантаджиев соросоид

    6 2 Отговор
    Йес бългерианците са най-вредните предатели. Всичко, което правят е да вредят на българската държавност в полза на спонсорите си. Абсолютно нищо полезно за хората не са направили от как ги има. Ей заради такива накрая пак ще има нужда от Народен съд, с добро няма да се спрат...
  • 17 ДО ИЦИТО

    8 1 Отговор
    ИЦЕ ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ НЯМАШ НЕТЕЛИ Е СРАМ АКЪЛ ДА ДАВАШ А.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 хммм

    4 1 Отговор
    РИстьо това ли тие проблемът???
  • 22 Българин

    5 0 Отговор
    Накрая ще те орежат и тебе.- политически
  • 23 54622

    6 1 Отговор
    Това ли му е съдебната реформа?!
    Това е имитация на съдебна реформа. Никаква съдебна реформа не е.
  • 24 стига!!!

    6 0 Отговор
    Факти, стига с тая Лили Маринкова, стига с това подскачане на страницата!
  • 25 дядото

    0 1 Отговор
    защо не.може и изборите да отмените,и президента да се назначава от козяк и депутатите.така де-или демокрация по евро атлантически или всичко по дяволите
  • 26 Защо

    1 1 Отговор
    Изобщо не го премахнете този служебен,безотговорен кабинет,какъвто няма и в другите държави?И тези които ни съдят в Страсбург масрафа да го плащат виновните МАГИСТРАТИ.Така да им се бърка дълбоко в джоба,че да съдят справедливо.Така ще се превъзпитат много,ама много бързо и ще тържествува върховенството на закона.Защо ще им плащаме ние от данъците си.Откъде накъде?На Иванчева като ни съди в Страсбург да и платят Гешев и Сарафов циркаджиите на постановката уж борба с корупцията.А истински корумпираните на първите банки в НС.
  • 27 Марио

    0 0 Отговор
    Все нови идеи му хрумват, коя от коя по-безумни

    Коментиран от #29

  • 28 Дани

    1 0 Отговор
    хахахах, ако можеше от него да зависи всичко
  • 29 не не

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Марио":

    няма му.режат цялата ,а образват да го почистят таковата....
  • 30 Васил

    1 0 Отговор
    Дай му на Иванов да се разпорежда, да е шеф нищо че вече почти няма избиратели.
  • 31 Марио

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Тове е сигурно на 100%.
  • 32 Вели

    0 0 Отговор
    Не му хареса нещо на Ицака и сега зор да им ореже правата
  • 33 Прометей

    0 0 Отговор
    Стига сте хитрели и се държите като страхливци. Отмяна на правомощията на президента да назначава служебно правителство, тези правомощия да се делегират на председателя на парламента или на председателя на Върховния съд. А този комунистически анохронизъм отдавна трябваше да бъде изхвърлен
  • 34 БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор
    Служебните кабинети да останат с такъв статут, какъвто е сегашния. Не съм съгласен да се продължи мандата на действащо правителство до назначаването на ново такова . И защо, защото това правителство ще манипулира изборите /не че досега не са манипулирани/, както никога в историята ни не са манипулирани до сега, за да спечели отново то, въпреки че може да е и паднало от власт заради престъпленията си.
    Конституционалисти си дадоха мнението по медиите за сегашната конституция и всички казват, да не се пипа, но явно от посолството така им е наредено на тройната коалиция, а това стана и в Украйна, преди да започне войната.
    Мислете си, как искат да ни сготвят, по кой път ни пращат?
    НЕ ПИПАЙТЕ КОНСТИТУЦИЯТА, БЕЗ ДОПИТВАНЕ ДО НАРОДА! НАРОДА ВИ ПЛАЩА ЗАПЛАТИТЕ, А НЕ ВИЕ НА НЕГО!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове