Last news in Fakti

28 Юни, 2023 20:16 3 970 11

Кметът на Русе: Всички тирове на територията на общината да получават номер за опашката на Дунав мост

  • русе-
  • тирове-
  • опашки-
  • дунав мост

Предстои сключване на споразумение с оператора на буферния паркинг и издаването на заповед към МВР за строг контрол на реда за изчакване и преминаване през пункта

Кметът на Русе: Всички тирове на територията на общината да получават номер за опашката на Дунав мост - 1

В официални писма до министър-председателя Николай Денков, министъра на транспорта Георги Гвоздейков и на вътрешните работи Калин Стоянов кметът на Русе Пенчо Милков представи организацията на работа на новооткрития тир паркинг и реда за преминаване през ГКПП „Дунав мост“. Документът бе адресиран и до посланика на България в Румъния Н. Пр. Радко Влайков, посланика на Румъния в България Н. Пр. Бръндуша Предеску, постоянния представител на България в ЕС Румен Александров и областния управител Анатоли Станев.

„Не е необходимо да се влиза на новия паркинг, за да бъде получен номер в единната информационна система“, посочва Пенчо Милков. В позицията на Община Русе се подчертава, че настоящата информационна система за проследяване и отчетност на потока от тежкотоварни автомобили, която операторът на съоръжението използва, превръща познатите от десетилетия на русенци километрични опашки във виртуално изчакване. Кметът настоява фирмата оператор да продължи да предоставя поредни номера на всички камиони, престояващи на територията на общината, на които предстои да преминат границата, независимо дали са влезли в новооткрития паркинг и ползват неговите удобства или престояват на друго подобно съоръжение. За да се гарантира спазването на реда, Пенчо Милков ще предложи на „Тир Паркинг Русе“ и сключването на официално писмено споразумение.

„След това писмо, в качеството ми на кмет на Община Русе и на основание чл. 44, ал. 1, т. 2 и 4 от ЗМСМА, ще установя ред за преминаване на тежкотоварните автомобили, като се съобразяват с виртуалната опашка. Софтуерът за подреждане на камионите ще бъде под мониторинга на Община Русе. Шофьорите, избрали да почиват и изчакват в други паркинги, ще бъдат длъжни също да имат номер и когато дойде ред да навлязат на територията на граничния пункт на Република България, ще получават информация по телефон“, посочва кметът.

Сред задълженията по договора с фирмата оператор е предвидено, в случай че държавата въведе единна национална система за проследяване на тежкотоварния трафик, тя да бъде въведена и от „Тир Паркинг Русе“.

Кметът Пенчо Милков призовава адресираните институции за съдействие по няколко основни въпроса, чието разрешаване би облекчило допълнително ситуацията:

- целенасочени действия на държавните органи за усилване работата на митническите служби в България и Румъния;

- осигуряване на строг контрол от органите на реда за спазване на забраната за престой на камионите по русенските булеварди, както и подпомагане спазването на последователността за преминаване през ГКПП „Дунав мост“, така че да няма автомобили, „заобикалящи“ опашката.

Писмото информира, че за разлика от обичайната практика на подобни съоръжения таксата за използване на буферния паркинг е за едно влизане, а не само за 24 часа. Това позволява на шофьорите да останат по-дълго и да ползват услугите му, без да заплащат повторно при изтичане на денонощието.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя

    7 4 Отговор
    бръмчи от акъл !
  • 2 Запознат

    4 7 Отговор
    Безхаберието и ниския професионализъм са Очевадни ! Всеки ден тези мшоци от русе откриват ,че водата може и да топла ...такива аджамии да управляват 80 хил ден русе.. ( скоро излъгаха и че русе има 200хил.жители)
  • 3 Русенец

    10 0 Отговор
    Някой трябва да насочва камионите към паркинга, а не да пердашат директно към КПП. Някой трябва и да охранява паркинга. Някой няма ли да прибере едни такси от тези дейности?
  • 4 Тъпкано

    2 4 Отговор
    е с тирове с боеприпаси!
  • 5 Този

    7 2 Отговор
    Град Русе е толко западнал ,че дори тук никой не му обръща внимание . Ако беше Видин или Силистра ,коментарите щяха да са десетки....а беше малката Виена , ама преди 50 г
  • 6 ХАРОН

    6 1 Отговор
    Туземци, направете още един мост с две платна на Русе- Джурджу и паркинги за всички. За тирове транзит в ЕС и такива под митнически режими. Пак сбирайте пари и от двета страни но разтоварете и разделете трафика! Номерчета? А, телефонни обаждания няма ли да въведете!?

    Коментиран от #11

  • 7 рефор блок

    1 2 Отговор
    Тъп-- ряховски паркинг направи сега искаш администрация да дава номерчета като кучкаря който назначи за домакин ,а няма една улица читава както женати ти изхвърли багажа през терасата така на есен БСП да си изберат друг,а не теб бок---
  • 8 Валери

    5 2 Отговор
    Усещам че България искамда се превърне във втора Естония 🤣🤣🤣 единствената страна в Евросъюза а и в света в която се записваш по интернет за да излезеш през границата . Не може да идеш направо на КПП . Трябва да се запишеш да.пшатиш.5 евро да чакаш да получиш смс и като получиш в течение на един час трябва да се наредиш пред пункта . Ако нямаш смс или номер е те пускат на границата . Местните знаят ама чужденците които искат да излязат се набиват на границата и р голем смех като разберат че не може да излязат ....ужким Евросъюза и наказа ама нищо.не.става продължават да има фирма да събира кинти и да записва 🤣🤣🤣
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 мдда

    2 1 Отговор
    T yпо комуне...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове