Last news in Fakti

23 Октомври, 2013 12:26 50 529 102

Забраняват колите с десен волан?

  • десен волан-
  • забрана

Камион с английско кормило едва не ме уби, жалва се депутат

Всички автомобили с десен волан да не могат да бъдат регистрирани у нас, защото създават опасност от катастрофи.

Това предложение е внесъл в Комисията по транспорт и съобщения депутатът от "Атака" д-р Ваньо Хърков миналия четвъртък, съобщава „Стандарт”.

 "Тежкотоварен автомобил с десен волан ме блъсна, не видя, че до него има кола, и започна да завива", разказа преживяването си Хърков.

"Товарните автомобили с десен волан създават страхотни проблеми за движението по пътищата", подкрепи го и шефът на транспортната комисия в парламента Йордан Мирчев. "Обсъдихме въпроса с автомобилната администрация в Министерството на транспорта. Предполагам, че до две седмици ще го разгледаме в комисията и ще вземем решение", каза той пред "Стандарт". И становището на министерството също било да се ограничи или да се забрани движението специално на камионите, чийто волан не е пригоден за движението у нас.

Това обаче не значело да се спре вносът на такива автомобили - у нас те могат да се преработват и воланът им да бъде сменен с ляв, уточняват депутатите.

Тази услуга е най-новият хит сред автоработилниците в страната. "В момента има бум на вноса на автомобили втора ръка с десен волан от Англия. Те са в пъти по-евтини от останалите (сравнете цените http://bit.ly/HezLRC)", споделят майсторите.

Въпреки че след това по нашенски обичай гордите собственици хукват да обърнат "с хастара нагоре" таблата им и броят за това същите суми, които са спестили. Явно обаче българинът, който отколе си рециклира дори старите капачки, предпочита да купи евтина кола и след това да брои пари, за да си я направи по мярка, с идеята, че пак е на далавера.

Макар че няма официална статистика, от регистрираните миналата година около 300 000 возила секънд хенд около една пета са британски. Това означава, че около 50-60 хил. коли с обърнат волан влизат у нас за година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    16 8 Отговор
    не е лошо дасе направи това десния волан си е само за англия,австралия и няколко още страни дето карат с обратно движение като цяло нямат място тук

    Коментиран от #5, #52, #54

  • 2 Симеон Тасев

    21 7 Отговор
    веднъж да предложат нещо умно и полезно за хората решение
  • 3 Бай Иван

    24 6 Отговор
    Крайно време е всички автомобили с десен волан да бъдат спрени от движение защото създават предпоставки за ПТП.
  • 4 Vasil Nenov

    8 13 Отговор
    направeте една статистика колко ката строфи са станали на територията на Р България с участието на десен волан и колко с ляв

    Коментиран от #6, #58

  • 5 Станимир Христов

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":

    Симеончо, само така за информация ти казвам че 2|3 от автомобилите в света са с десен волан. Аз лично съм от най-големите противници на това да се карат десни волани в Бг.
  • 6 Toko

    27 4 Отговор

    До коментар #4 от "Vasil Nenov":

    Нали знаеш,че в България повечето коли са с ляв волан,което е напълно нормално и статистиката ще покаже,че те правят повече катастрофи-твърдо съм за забраната на автомобили с дясна дирекция!!!!

    Коментиран от #9

  • 7 '''''VIP VAG'''''

    1 13 Отговор
    Na avtomobilite s dqsna direkciq, shofiora direktor li e ?
  • 8 Stone Kold

    8 12 Отговор
    napravete zaplatata minimalnata 1500 lv I nikoi nqma I da pomisli za reciklirani kapa4ki koli s desen volan I drehi 3 upotreba

    Коментиран от #10, #19

  • 9 Vasil Nenov

    7 14 Отговор

    До коментар #6 от "Toko":

    кажи една катастрофа по вина на десен волан. който неможе да си кара къв ще волан да има нема да стане по-добър

    Коментиран от #12, #16, #34

  • 10 Georgi Kotsev

    14 5 Отговор

    До коментар #8 от "Stone Kold":

    Само един глупав човек може да свърже безопасността на хората с минималната заплата!

    Коментиран от #17, #24

  • 11 Виктор Кирилов

    17 4 Отговор
    Много добра идея, малко позакъсняла, но все пак добра!!!
  • 12 alex xela

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "Vasil Nenov":

    Жената е карала зад камион, тръгва да изпреварва с кола с десен волан, резултат, тя, сина й и племенницата и в гроба, шофьора замалко да е в затвора а психо травмата не я броим, и цели фамилии почернени....
  • 13 Огнян Георгиев

    14 3 Отговор
    Браво за предложението.Страната ни се напълни с всякакви таралясници.
  • 14 тадд

    3 12 Отговор
    да не споменавам ракетата и кривия космос... Всичката наред и Това ни е големият проблем.... ама нали Атака са си на всяка манджа мерудия, що не и това. А от догодина- книжки за велосипедите и съответният данък разбира се . Голямата държава с Големите идеи. И на чист роден език - Ашколсун !!

    Коментиран от #18, #51

  • 15 ВИП АМГ

    4 1 Отговор
    tia rabotilnici deto obrashtat direkciata dali sa dobri kolkoto zavoda proizvoditel i dali i tam nese kriat riskove?
  • 16 ШПОРА

    18 2 Отговор

    До коментар #9 от "Vasil Nenov":

    Всички коли с десен волан са предпоставка за ПТП, особено след здрач, по простата причина, че светлинният сноп от фаровете им е огледален на тези с ляв волан и свети повече в очите на насрещно движещите се автомобили (заслепявайки отсреща десетки автомобили едновременно), вместо към тротоара, както е при автомобилите с ляв волан и както би трябвало да бъде. Тези, които след обръщането на волана, подменят и фаровете (ако ВЪОБЩЕ има такива...) са единици - на останалите просто не им пука и си заслепяват (писнало ми е от такива)! Понякога привечер ми се иска да сляза от колата и като тръгна с чукчето, да им ремонтирам фаровете наред...
    А как се изнасят в насрещното при изпреварване и дали въобще виждат нещо преди да са се изнесли - не знам. И не ми се мисли. Че ако шофьор с десен волан се изнерви от някои влачещ се пред него (примерно ТИР) и тръгне с мръсна газ срещу мен, без да е видял, че идвам отсреща... Да пази Господ! .
    За това смятам, че всички внесени с десен волан автомобили трябва да минават специален преглед ОЩЕ ПРЕДИ КАКВАТО И ДА Е РЕГИСТРАЦИЯ поне за нормализиран волан и за правилни фарове

    Коментиран от #50

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ШПОРА

    17 1 Отговор

    До коментар #14 от "тадд":

    все отнякъде трябва да се започне - когато подреждаш един хаос няма значение от къде се започва, защото всичко е хаос и така или иначе всичко трябва да се подреди
  • 19 Руснака Руския

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "Stone Kold":

    ако веднага минимална работна заплата се вдигне на 1500 лв, тогава един хляб ще струва 20лв. трябва да се вдига икономиката, от там да се вдигат и заплатите
  • 20 Георги Воденичарски

    4 14 Отговор
    По същата логика трябва да се забранят и колите 2-ра употреба.
  • 21 Любомир Петков

    4 13 Отговор
    като забраните колите с десен волан ,ще цъфнем вържем и ще стигнем европейците на мига .На крива ракета и космоса и пречи.
  • 22 Калоян Велинов

    11 3 Отговор
    А-ДАНО,АМА НАДАЛИ.........
  • 23 Julia Ilieva

    4 14 Отговор
    Колата е средство,не е одушовен предмет.Тя се управлява от шофьор Предпоставки за ПТП са колите в неизправност и задкормилното устройство.
    Ние сме европейци,а предложението внесено от този депутат е дискриминация.

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Никола Колев

    13 4 Отговор
    Най-после , време беше ...
  • 26 Огнян Георгиев

    6 4 Отговор

    До коментар #23 от "Julia Ilieva":

    Из "Европата" други десни волани,освен с BG регистрация не съм срещал.Що ли?

    Коментиран от #27, #49

  • 27 egn19

    1 6 Отговор

    До коментар #26 от "Огнян Георгиев":

    http://suchen.mobile.de/auto-inserat/mercedes-benz-cls-350-cdi-designo-airmatic-amg-garantie-rhd-w%C3%BCrzburg/185566721.html?lang=en&pageNumber=1&action=topOfPage&__lp=16&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.modelDescription=rhd&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT
    ами като не си виждал ето това е линк

    Коментиран от #31

  • 28 dakata1978

    12 2 Отговор
    Звучи прекалено хубаво за да е истина.Все пак надеждата умира последна.
  • 29 Бай Иван

    12 2 Отговор
    Ще стане и то скоро.Аз си мисля ,че трябва да им дадат възможност който иска да си преправи колата да е с нормална дирекция с документ от сертифициран сервиз и тогава да му върнат талона за да се движи по улиците.Защото те тарикатите още като ги вкарват подписват декларация ,че ще оправят волана но никой не го прави.Така не може.Аз имам малки деца и искам те да живеят спокойно!

    Коментиран от #37, #48

  • 30 Emil Paskalev

    5 3 Отговор
    Deputatina izprevarval nepravilno i mu se drapnala fashkita i predlaga ZAkon,a men deputatin s bezplaten Mercedes kato me izbuta na trotoara,az na kogo i kakav ZAkon da predloja???????????
  • 31 Огнян Георгиев

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "egn19":

    Там на добър немски е написано,че са фирма,предлагаща внесени коли от Англия.То освен гледане "у интернету",трябва и четене.
  • 32 стефан сервиз

    3 1 Отговор
    да така е съгласен съм!!!!!!!!!!!!!!!
  • 33 Атанас Димитров

    3 1 Отговор
    e kato gi zabranjat toia put shte jadut debelia
  • 34 Anton Petrov

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Vasil Nenov":

    От както в България навлезнаха автомобилите с десен волан от тях нищо добро. Единествено остава спорната "далавера" с цената на колата, която доста често е пълен таралясник. Относно статистиката която искаш само мога да ти кажа- всеки с нормален автомобил, който е активен шофьор може и роман да напише за ситуациите в които е попадал заради коли с десен волан. Не е нужно да броим инцидентите, само това е достатъчно. По отношение на това, кой може да кара и кой не, само мога да кажа, че прекалената самонадеяност на никой нищо добро не е донесла, най-вече когато си зад волана.
  • 35 Anastas Kostov

    2 10 Отговор
    аз имам бус с десен волан и мога да ви кажа че е пълно с ляв които са предпоставка за катастрофи в пъти повече от мен.освен това който се е решил да кара с десен волан значи може с ляв,не си вадете изводи от един случаи с десняк.леваците некадърни са повече на пътя

    Коментиран от #36

  • 36 Anton Petrov

    11 2 Отговор

    До коментар #35 от "Anastas Kostov":

    Точно бус с десен волан щеше да ме изхвърли от пътя, защото караше почти в насрешното. А леваците и накадърниците се чудим къде да бягаме или как да ви изпреварим защото това трудно ви удава по съвсем обясними причини.

    Коментиран от #46

  • 37 PROFESIONALISTA

    9 2 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Иван":

    Ами дано да стане, защото тези коли наистина не са еднакво безопасни като нормалните с ляв волан. Особено ако става дума за извънградско каране. А относно обръщането- има много малка част модели, при които обръщането не е свързано с дупчене и рязане и заварки- просто има готови отвори и в другия край, но са затапени. При тях нещата стават що годе кадърно, защото такава интервенция е предвидена заводски. Но в повечето случаи цялата тази работа е свързана с почти пълно разглобяване на автомобила, рязане, пробиване, заварки, местене на спирачни системи и тръбички, парно, климатик, рейка и т.н... И в резултат ефектът е една осакатена кола, която наистина може и да излиза по-евтино, но си е осакатена. И става или за продаване на нищо неподозиращ собственик, или за фирмена кола, с не много претенции към нея.... А фаровете на 90% от марките не подлежат на обръщане, т.е. ако ги ползват същите, гарантирано после светят в очите на насрещните... Което се случва и в много други случаи- когато например си купите фарове от английска кола от автоморга, без да знаете че са такива....
    Така че дано някой се заеме да вкара ред в цялата тази каша, защото НЕ СИ СТРУВА ДА СЕ ТОЛЕРИРА СПЕСТЯВАНЕТО НА ПАРИ ОТ ТАРИКАТ КУПУВАЧИ И ФИРМИ с цената на влошаване на безопасността за останалите.

    Коментиран от #38, #45

  • 38 Anton Petrov

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "PROFESIONALISTA":

  • 39 петър петров

    11 3 Отговор
    Абе да си ги карат в англия нали са много богати, тука не стига че нищо не е наред пък и бъгава кола ще карам, айде не благодаря. Тази забрана нека влезе, последните години не съм прочел нито едно нещо което е било наред - да влезе със закон, но това - да! Мога да ви кажа пример с обръщане на волан! - от десен на ляв в България! - колата след обръщането не можеше да се нагласят страничните огледала както трябва защото лево си е лво, я дясно - дясно и просто самите стъкла трябва да са съвсем нови и взети от друга кола дето си е ляв - тия от оригиналната не стават, не могат да се нагласят да са в ред! чистачките също - обратни са! не се обръщшат току-така! става въпрос за волво С-40, 1 познат го обръща и ми се оплаква 1 път, че въобще не е наред, въпреки че беше дал супер много пари да му го обърнат и то му излезна пак толкова в крайна сметка колкото да беше купил с лвя волан! Само дето колата е осакатена, и нервите и времето дето е изхабил кой му ги плаща плюс това? Да обръщаш волан е ГЛУПОСТ!

    Коментиран от #40, #44

  • 40 Gancho Ganchev

    2 4 Отговор

    До коментар #39 от "петър петров":

    все едно да забранят на Англичаните да дойдат в България със собствените си автомобили или ние да отидем в англия и да ни спрат защото сме с леви :)
  • 41 Wolf King

    3 8 Отговор
    Олигофрени шофьори дал бог. Аз имам и с десен и с ляв волан ,разлика няма единствено се бъркам при качването зад волана Десният волан е по удобен за градско каране, левият за извън градско . А относно фаровете шофьорите с десен волан са по-внимателни и не карат на дълги срещу вас. А за кормуването може да ме пробвате аз ще карам на заден на огледала за да ви е по- лесно.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Петко Петков

    0 13 Отговор
    от седем години карам десен волан проблема не е във волана а в шофьора тогава да спрат и тракторите понеже волана им е в средата та волана няма значение къде е а какво има в главата на задволанното устойство.
  • 44 Петко Петков

    0 12 Отговор

    До коментар #39 от "петър петров":

    голям професор
  • 45 Петко Петков

    1 13 Отговор

    До коментар #37 от "PROFESIONALISTA":

    проблема не е в кормилото а в заткормилното устройство
  • 46 Петко Петков

    0 13 Отговор

    До коментар #36 от "Anton Petrov":

    на крив к.. козината му пречи
  • 47 бати батев

    5 2 Отговор
    Това са коли п...раси
  • 48 Петко Петков

    0 11 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Иван":

    смешно къде са тия деклараций
  • 49 Петко Петков

    0 11 Отговор

    До коментар #26 от "Огнян Георгиев":

    толко си ходила или гледала в европа
  • 50 Петко Петков

    1 12 Отговор

    До коментар #16 от "ШПОРА":

    фаровете се оправат и неса проблем
  • 51 Петко Петков

    0 12 Отговор

    До коментар #14 от "тадд":

    трябва да се гласуват и книжки за пешеходци като тоя измислен атакис
  • 52 Петко Петков

    2 13 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":

    нали знаете че който може да кара може, а който си не може не може училища за шофьори и к..ви няма те се раждат такива това или го можеш или не

    Коментиран от #56

  • 53 Stefan Chubenkov

    9 3 Отговор
    Кола с десен волан - Хубав кон ама кьорав
  • 54 Stefan Chubenkov

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":

    1 Тези с десния волан масово карат посредата
    2. Фаровете- никой не ги сменя, а ми лепят някакви смешни лепенки
    3. Никакви видимост при изпреварване и заобикаляне

    Трябва да ги продават с надгробен камък в багажника
  • 55 Лъчезар Добролевски

    6 2 Отговор
    Петко , лягай братле , че само простотия в главата ти...
  • 56 The Bear

    6 2 Отговор

    До коментар #52 от "Петко Петков":

    Ти си вдлъбнат екземпляр! Първо си наплякал сума ти коментари, после всеки един от тях издава ограничени възможности за мислене. Логика йок! Кво си тръгнал да риташ срещу правилното, само щото се пречи на твой тарикатлък да спестиш някой и друг лев? Идвало ми някой път при рискови ситуации предизвикани от такива нагли тарикати с десен волан да ги засека и спра, та да им изтръгна волана, да си останат там дето са, че да не пречат на повечето други хора на пътя. Да кажеш че не е проблем десния волан в България, значи че или въобще не тръгваш добронамерено на разговор, или че открито се заяждаш, или че си много тъп и ограничен и наистина не виждаш, или че си си направил вече тарикатска далавера да си купиш такъв и те е страх да не ги забранят! Всеки сам си е отговорен за действията.

    Коментиран от #71

  • 57 Mercedes-Benz

    5 2 Отговор
    Супер крайно време беше, че ми писна от с деснярки! Най-обичам като са на двулентов път и се почнат опитите с изпреварването и се засичат коли в насрещното. Англичанки само за части да се внасят, не може да изкупуват скрапа от плацовете в Англия и тука да ми идват с изтърбушени S-класи с десен волан и S8-ци разни и да се правят на шофери!
  • 58 Chavdar Ivanov

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Vasil Nenov":

    обръщането на волана е сравнително лесно само при ниската серия на пежо 206-7 и 306-7 и някои камиони. невъзможно, или с много компромиси е обръщането на волана на среден или висок клас автомобил, да не говорим за ауди, бмв и мерцедес. но дори да го направите, или да платите да го направят... представете си само: стотици спойки за удължаване на ел.инсталацията.. същите намотани с лепенка теса.. някои ползват термошлаух, но какво от това. такава кола все някога ще се самозапали. много неща никога няма да проработят. много рязане, дупчене и какво ли не. да не говорим за тръбичките на спирачната помпа... всичко се конструира на място.. само една тръбичка, неправилно монтирана и укрепена има възможност да се протрие или да се се скъса от вибриране в буквалния смисъл. тогава фаровете, чистачките и огледалата ще са малкия проблем..дълго може да се пише, но нека обобщим.. кола с десен волан е потенциално опасна но до забрана трудно ще се стигне. на острова не са забранили колите с ляв такъв. по-разумно ще е да плащат гражданска отговорност в пъти повече, да речем по 5 или повече.. тогава всеки ще си направи сметката. относно обръщането на волана, което е много по-опасно отколкото да останеш с десен такъв.. ДА БЪДЕ АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО.... освен в оторизиран сервиз, ако това изобщо е възможно..едва ли биха поели такава отговорност, а цената ще е по-висока от тази на нов автомобил.. нека така наречените законодатели да вземат адекватно решение, но се съмнявам... да

    Коментиран от #60, #61

  • 59 Радослав Галев

    2 7 Отговор
    Драги ми некадърни управляващи, всичко оправихте в нашата мила държавица и това остана единствения проблем.Колите с десния волан.Защо вместо да се занимавате с глупости не почнете най-накрая да правите скапаните ни пътища.Чудите се как да изгоните младите хора от България.Не се накрадохте и това си е.Аз съм против забраната на колите с десния волан.Един шофьор и волана да му е в багажника, пак ще е шофьор ако може да кара.Това че е пълно с некадърници който и с ляв, и десен волан пак не може да карат не означава, че трябва да се забранят колите.Да не говорим за това, че има коли с десен волан който напрактика ги няма с ляв.Да се смоменавам марки и модели, но това си е жива дискриминация

    Коментиран от #88

  • 60 Бай Иван

    6 3 Отговор

    До коментар #58 от "Chavdar Ivanov":

    Избора си е на собствениците.Нека сами решат дали си струва да платят за преправянето на автомобила или да го бракуват.
  • 61 Бай Иван

    8 5 Отговор

    До коментар #58 от "Chavdar Ivanov":

    А утре ако някой такъв недай си Боже ти убие детето доволен ли ,ще бъдеш ,че е имал по скъпа гражданска отговорност.Мисли сериозно моля! Автомобили с десен волан освен транзитно пребиваващите нямат работа по нашите пътища!

    Коментиран от #65, #66, #89

  • 62 Симеон Тасев

    8 2 Отговор
    крайно време е да го направат наще шофери едвам с ляв карат камули десен
  • 63 коко

    9 2 Отговор
    Отдавна трябваше да се приеме такъв закон!!!
  • 64 Valentin Trifonov

    1 5 Отговор
    toz Hurkov kak moje da e tolkova prost ,nqma zna4enie s kakuv volan karach ,vajnoto e da mojech da "KARACH'' i kak 6te stane navsqkede drugade moje samo v BG ne ????/// xaxaxaxaxaxaxaxa e.asi specialnite xaxaxax kolko seriozni ne6ta ima da vurchat za kolite s desen volan se zahvaNALI ----SGLUPAVITE NI DEPUTATI
  • 65 Valentin Trifonov

    1 7 Отговор

    До коментар #61 от "Бай Иван":

    OLIO BOHLIO
  • 66 Valentin Trifonov

    1 5 Отговор

    До коментар #61 от "Бай Иван":

    XAXAXAXAX PAK SE NAMIRAT DA SE HVA6TAT ZA GUCHITE .EIIIIIII Q SE OSUZNAITE VEEE TOVA E PREDLOJENIE KOETO NQMA DA BUDE PRIETO .TO E QSNO

    Коментиран от #69

  • 67 Petar Rusev

    1 3 Отговор
    ако всеки депутат започне да си прекарва по едно законче за негов си кеф,тежко и на българия.
  • 68 Бхд БхД

    4 2 Отговор
    Най на края някой хубав закон ,че ми омръзна от дясно стоящите....
  • 69 Бай Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "Valentin Trifonov":

    Пиши на БЪЛГАРСКИ бе!
  • 70 EMSKI

    4 1 Отговор
    Нека се внасят ,но само за части. Или с право на временна регистрация до 6 месеца.Всичко друго е ала-бала!!!
  • 71 Петко Петков

    1 2 Отговор

    До коментар #56 от "The Bear":

    тук не става въпрос за обиди и не те обиждам отворко а ти сам показваш че си тъп като на мечока г.зъ зад който се криеш и колко кадърен като шофьор.
  • 72 georgi genchev

    1 3 Отговор
    Tova sa pylni gluposti,...vse edno da zabraniat v Anglia kolite s liav volan.....Porednata prostotia.........Ei v taia dyrgava ima li pone edin mislesht chovek.........
  • 73 georgi genchev

    1 1 Отговор
    Na men pyk ,edna gena mi seche pytia.....tribva li da zabraniat ,na genite da karat koli .........M..UMNITSI...
  • 74 Ivailo Chankov

    4 3 Отговор
    Автомобилите с десен волан в България трябва да се забранят и сега ще ви кажа аргументите си, а някой фен кандидат англичанин самоубиец да се опита да ги обори, това нещо да се кара автомобил с десен волан в България е самоубииство .
    1-во : Не ми говорете за това, че в Англия са разрешени коли с ляв волан защото културата им на движение е МНОГО по-висока от нашата и в Англия няма толкова коли с ляв волан, колкото има с десен в България .
    2-ро : В България има много повече двупосочни пътища с по една лента във всяка посока, някой умник би ли ми обяснил как се изпреварва на такъв път в кола с десен волан като не се знае какво има насреща защото воланът е от грешната страна .
    3-то : Коли с десен волан са купувани главно от някакви тарикати които си взимат сравнително нова и уж скъпа кола, но с десен волан, те ако бяха такива за каквито се мислят, дали нямаше да могат да си позволят същата кола с ляв волан ?
  • 75 WalioWalio Walio

    4 3 Отговор
    Да се забранят. Опасни са особено като се мъчат да изпреварват. На косъм се разминах от челен удар когато един джип тръгна да изпреварва камион, и се показа пред мен повече от половината.
  • 76 Ivan Azmanov

    1 3 Отговор
    Добре де като толкова сте против десните волани,извадете една справка за последната година, в колко ПТП-та са участвали коли с десен волан,за мен лично който си е шофиор и кара разумно,няма значение какъв волан ще кара.Нека първо се заемат с купените книжки,защото са в пъти повече от десните волани и нима един десен волан е по-опасен от водач с купена книжка?????
  • 77 Симеон Тасев

    2 3 Отговор
    не само това имайте предвид че целия свят карат с леви волани а само 3,4 страни с десен волан такаче къкъв е зора дасе кара с десен естествено че трябва дасе забранат тука който иска даси кара в англия и други там страни

    Коментиран от #85

  • 78 Христо Алексиев

    5 1 Отговор
    почти никой не си обръща фаровете, а това пречи много
  • 79 Yordan Pavlov

    1 2 Отговор
    Hristo aleksiev ti chul li si che farovete we ligolirat otzad Da nesveti 'll dalech.drugoto koeto e 75 miliona anglichani Daniel davat 2 pati po malko jertvi 's patishtata 's anglia otkolkoto v bg.I dva patients po malko raneni I katastrofi.
  • 80 Бай Иван

    3 2 Отговор
    Трябва да им дадат 6 месеца срок на всички обратни да си оправят воланите и след това направо служебно да ги бракуват тези които не са си ги обърнали.
  • 81 Yordan Pavlov

    1 1 Отговор
    Zashtoto Samo spazvat pravilnika Za dvijenie .vseki se oplakva che ima babaiti na patq.vseki si spira kadeto so iska i isprevarvniq I visokA skorost s stari baraki dase dokaje kolko my varvi.niska kultura na patq.All shte Sami levi volani da sa pak shte e sashtoto.zashto ne gledate I neprihvashtate ot chushdite shovqori ot evropa a se pravite bushmeni na patq.ako vseki spazva pravilnika Za dvijenie shte namalqt napolovina jertvite na patq.togava nqma znachenie kakav volan e Kolkata.
  • 82 Mega

    1 3 Отговор
    Имам си камера и няма никакви проблеми. И да тарикат съм карам сравнително нова кола с десен отколкото да си купя някакъв стар боклук заради левия волан ! Не ме е.е за хорското мнение !

    Коментиран от #95, #96

  • 83 Pavel Nedelchev

    1 2 Отговор
    Да го направят както е там за нас, двойни и тройни застраховки и готово за тези автомобили.
  • 84 Bobi Petrov

    1 4 Отговор
    Karam kola s desen volan ot 5 godini i vse si mislq che nai opasni ne sa takivi kato men a tezi shofiori bez gram mozak v glavata kakvito se nagledah po patishtata ni !
    Dnes po magistralata edin kulturen vodach na "bezopasen" avtomobil s Lqv volan za malko da mi otnese ogledaloto dokato praveshe opit da nabere skorost za izlitane po avariinoto platno
    Taka che molq vi tezi koito pishat kolko sa opasni i tintiri mintiri da predpolojat che vsichki sa opasni zaradi lipsata na kultura
  • 85 Димитър Глутников

    1 2 Отговор

    До коментар #77 от "Симеон Тасев":

    Колега половината свят карат с десен волан :D около 60 държави карат с дясна дирекция :)

    Коментиран от #94

  • 86 борислав димов

    1 2 Отговор
























    Голяма простотия .Нямам такава кола ,но съм карал.Няма никакъв проблем.А пък тоя депутат е жив.Ако ме убие ток или се удавя в морето трябва ли да ги забранят.Кола с десен,ляв или среден волан не са опасни ,а хората ,които ги карат,и пътищата по които се движат.



  • 87 kan-e yung

    1 3 Отговор
    забрани!забрани!забрани!комунягите само това знаят-да забраняват.тоя доктор от атака да вземе да се самосезира и да си погледне обещанията на партията му!не е важно от коя страна е волана,а кой стои зад него щото имаше един зам.председател на НС от правителството на Н.В.,КОЙТО С ЛЯВ ВОЛАН бая поразии направи!
  • 88 Anonymous.

    0 2 Отговор

    До коментар #59 от "Радослав Галев":

    радослав, съгласен съм с тебе че има много по-важни неща от десния волан. освен дупките има доста какво да се каже преди манипулацията ;десен волан; да кажа че съм ПРОТИВ. въпроса ми е колко от народните любимци, които ще гласуват по въпроса могат да стигнат с автомобил от орлов до лъвов мост ако шофьора им го няма.. от 240 не повече от 40. а знаете ли бройката на хомосексуалните народни любимци.. много са, повярвайте.. ако не бяха, нямаше да има преуспели ватмани геронтофили почти некрофили. но за това е опасно да се пише, спомнете си едно момче стоев, който писа за разпрания задник на някакъв генерал от някакъв баджо или нещо подобно. генерала беше боцев или коцев или нещо подобно.. извинете за лиричното отклонение, да се върнем към волана. помните ли 90-те когато беше бума на крадени коли ;на застраховка;. повечето вече са скрап, но до последно се караха с или без рушвети. конфикскуваните не се връщаха в европа, даваха се на шефчетата на родната полиция. там пък каква смешка е.. а знае ли че една трета от таксиметровите шофьори са цигани, не казвам модерното РОМ, защото не говоря цигански. знаете ли колко от тях имат диплома за 8-ми клас, което се изисква за да кандидатстват за шофьор. знае се цената на дипломата, знае се цената на ДАИ, за да я уважи. мислите ли че някога ще върнат лентата и ще им отнемат свидетелствата, които е издала ДЪРЖАВАТА, колкото и да няма такава. след като така наречената ДЪРЖАВА чрез каквато и да е държавна институция, в слу
  • 89 Chavdar Ivanov

    0 2 Отговор

    До коментар #61 от "Бай Иван":

    бай иване, много сърцерадирателно е споменаването на детето ми. но дори да е баща ми или дядо ми, има ли значение от какъв волан е убит. и се казва транзитно преМИНаващи, другото е временно преБИВаващи.. все пак благодаря че ползваш кирилица..

    Коментиран от #91, #93

  • 90 Stoyan

    0 2 Отговор
    Съгласен!
    Опасни са, спор няма.

    Но може да се намери и по-добро решение - по високи данъци или застраховки и колите за по 200 паунда няма да са толкоз изгодни.
  • 91 Chavdar Ivanov

    0 2 Отговор

    До коментар #89 от "Chavdar Ivanov":

    явно не се толерира многословието,, гледна точка на модератора.. все пак не пиша SMS, и не плащам 12 или 18 стотинки. може и да е досадно, но понякога се налага да ползваш няколко знака в повече за да бъдеш разбран правилно. ще си позволя да продължа.... , в случая КАТ са регистрирали някакъв автомобил и са прибрали някакви суми от поданниците а пък това екотакса вкл..
    и без значение мястото на волана. закон със задна дата... това ще да е като ;кой ми сра в гащите;могат да спрат да регистрират десни волани, но не могат да спрат вече регистрираните. повтарям, ПРОТИВ десните волани съм.. нямам, не съм имал и не бих имал.. опитах да обясня нещо от моя гледна точка..

    Коментиран от #92

  • 92 Бай Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Chavdar Ivanov":

    Не е и необходимо да ги спират. Достатъчно е да им дадат 6 месеца време прз което да си оправят воланите.Ако не го сторят след това колите им директно да отиват брак. Стига ,сме правили компромиси с тези хора!Още при регистрирането на автомобила всеки един от тези собственици е предупреден ,че трябва да си обърне волана,но всички си мислеха ,че това е само плашене на гаргите.
  • 93 Бай Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #89 от "Chavdar Ivanov":

    И не се прави много на умен! Има и транзитно пребиваващи. Това са хора които пребивават в държавата ни за определено време и след това продължават по пътя си или се връщат обратно.Знам,че ти е мъчно,че трябва да си обърнеш волана и ти е крив целия свят ,но това е положението мой човек.Не искам утре някой като теб да ме утрепе на пътя! Автомобилите с десен волан отиват в историята колкото и да не ти се иска и това е едно много правилно решение според мен.

    Коментиран от #100

  • 94 Симеон Тасев

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "Димитър Глутников":

    май нещо си се пообъркал колега не 60 страни а няколко страни са англия,австралия,швейцария и още няколко така че няма място тука за такива глупости както казах 90 % от света карат с ляв волан ама тука поне било по-модерно и по-евтино и за това се извадиха не какви измислени тарикати като номер 82 дето са били големи с евтини коли с десен волан толкова му по-нова колата на тоя колкото и на другите някой фиат или опел от 1999 или 2000 не ма що

    Коментиран от #98, #101

  • 95 Симеон Тасев

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Mega":

    знаеш ли какво е пишман гъзар
  • 96 Симеон Тасев

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Mega":

    това си ти мойто момче ...........

    Коментиран от #99

  • 97 kan-e yung

    0 0 Отговор
    с това соц и логическо проучване на няма да се забранят автомобилите с десен волан-просто застрахователите в БЪЛГАРИЯ търсят начин за по-големи парични придобивки.това Е - иначе се нарушават международните споразумения за свободата на човека,според които се роди нова нация в България- ромска.ТОВА Е БАЙ ИВАНЕ!
  • 98 Димитър Глутников

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "Симеон Тасев":

    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B8_%D1%81_%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%B2_%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0
  • 99 Mega

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "Симеон Тасев":

    Пишман или не, Гъзар ще си остана. Ти си карай смешната кола на 20години пък аз нека да съм пишман гъзар !!
  • 100 Chavdar Ivanov

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "Бай Иван":

    бай иване, пак не си в час. за разлика от тебе името ми е чавдар, а не псевдоним. колата ми е 525 тдс комби 95 год. ЛЯВ волан, автоматик. не се хваля с 20-годишна кола. лятото ползвам скутерче 50 куб. явно не четете целия текст или вината е в мене. няколко пъти казах че съм ПРОТИВ десните волани, още повече към обърнатите. но НЯМА КАК ДА ЗАБРАНЯТ вече регистрираните такива. не те ли дразни повече курва, най-често руса в скъпа кола с ляв волан. която не мое да кара, защото и книжката и колата са купени от някой. и на всичкото отгоре не сваля ай-фона от ухото.. ако искате да се обзаложим че няма да спрат вече регистрираните десни волани, както няма да съдят софиянски, костов, доган, мадридския гей заедно с финансовото му министърче, бойко, станишев и кой ли още не...но знам че не обичате да четете, още по-малко да пишете по тия теми. и ако имаш достойнство, направи справка за преБИВАващ и преМИНАващ.. и се поправи, не е нужно да се извиняваш..
  • 101 Chavdar Ivanov

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "Симеон Тасев":

    явно съм попаднал не където трябва. гн.тасев, за швейцария забрави да карат десни волани. дори имат села или градчета, където автомобилите са абсолютно забранени. но това е въпрос на богатство, произход, интелект.. с каквито ние не разполагаме. за англия и австралия си прав, но това го знае дори черната златка. ако продължим списъка нека споменем малта, япония, тайван и поне още няколко азиатски държави. и всички са острови и бивши колонии на англия, каквато е и индия но там не знам какви са воланите. най-вероятно централни, защото такива са рикшите.. поне от филмите... мисля да не пиша повече, защото ми заприлича на форум на бмв пртив мерцедес или опел срещу форд или алфа.. или обратното.. на кой му пука, важното е че пом.ярите (240 на брой) ще приемат или не поредния безсмислен закон.. както и за цигарите.. както и за други дреболии, но не важни за нас... май ние сме пом.ярите че ги търпим... не че не сме де..
  • 102 audiquattropower1rs .

    0 0 Отговор
    Интерастно ми е Англичаните които имат къщи в България и идват понякога с личните си автомобили и тях ли ще ги карат да си обръщат воланите и ако в случай че не ги накарат те няма ли да представляват опастност за движението. Според мен изобщо трябва да им се забрани да влизат в страната . Искам да попитам този депутат ако някакси съумее да прочете този коментар камиона който е щял да го убие с английска регистрация ли е бил щото ако е то най-добре да забраним завбъдеще освен колите с английска регистрация да навлизат на наша територия то и на тировете щото явно и те са опастни. Абе най -добре за сигурноста на движението ще е щом на границата престигне автомобил с десен волан или тир независимо дали е управляван от български гражданин или английски да бива връщан пак там откъдето е дошъл в Англия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове