Last news in Fakti

26 Юли, 2023 22:53 9 886 20

Атанас Зафиров: ДПС наложиха волята си и ПП-ДБ бяха в позицията на подсмърчащия партньор

  • атанас зафиров-
  • дпс-
  • пп-дб-
  • партньор

"Не смятам, че България ще бъде приета в европейския валутен механизъм. Най-вероятно няма да отговорим на условието за процент на инфлацията. Абсурдно е да се прави компромис с битието на хората в името на някаква непостижима цел", коментира депутатът от БСП

Атанас Зафиров: ДПС наложиха волята си и ПП-ДБ бяха в позицията на подсмърчащия партньор - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Не мина без скандали приемането на дневния ред и разместването на точки. По време на гласуването беше направена брутална демонстрация. Ние просто пожелахме да изтеглим максимално напред гласуването. За изненада, след почивката гласуваха от ПП-ДБ по начина, по който им беше казано, а именно точката за подуправителите да е преди тази за бюджета. Това беше демонстративно, за да се покаже кой определя и ръководи българската политика. В тази ситуация ДПС си наложиха волята и ПП-ДБ изпаднаха в позицията на подсмърчащия партньор, който се чуди как да обясни поведението си. По-важно е, че по време на гласуването ПП-ДБ отстъпват от ангажименти, които са поемали преди", заяви депутатът от БСП Атанас Зафиров в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му най-скъпото е преизчислението на пенсиите, но това е един от най-важните въпросите. Много несправедливо се калкулират някои пенсии. Нашето предложение щеше да докара справедливост и щеше да струва 1 млрд. и 100 млн. лв.", каза още гостът.

"Не смятам, че България ще бъде приета в европейския валутен механизъм. Най-вероятно няма да отговорим на условието за процент на инфлацията. Абсурдно е да се прави компромис с битието на хората в името на някаква непостижима цел. Самата Еврокомисия даде становище, че тази бюджетна дисциплина невинаги е най-успешната политика. Нито едно от нашите разумни предложения не беше прието. Като гледах как протече заседанието днес, едва ли утре ще протече добре. Виждате колко силни са противоречията, за първи път стигнахме дотам финансовият министър да се откаже от собствения си бюджет", коментира Зафиров.

"Губи се ценно парламентарно време. Аз се опасявам, ако бюджетът не пристигне в приходната си част, ще бъде поставен под силен риск. Всичко можеше да бъде решено с една по-разумна бюджетна политика", добави социалистът в ефира на Bulgaria ON AIR.


За случилото се вчера в бюджетна комисия, Атанас Зафиров каза:

"Нека управляващите да дадат отговор, те се уплашиха от народното недоволство. Днес се срещнахме с представителите на синдиката на спешните медиците и е унизително шофьори да започват с 800 лв. заплата. Утре с интерес ще наблюдавам предложенията. Това са едни недомислици, защото за сектор "Сигурност" има средства за увеличение на заплатите на ДАНС и МВР, а са пропуснали ДАТО. Интересна е аргументацията: Увеличаваме заплатите на МВР и ДАНС, защото те се борят с мигрантите. Да, те са на предна линия там, но ДАТО също е в тази битка".

"Казват, че бюджетът не е отрязал никакви социални придобивки. Добре, но проблемът е, че не ги и увеличава. Те остават същите от миналата година, а инфлацията расте. Когато няма принципен подход, винаги се рискува голяма част от обществото на остане недоволно. Управляващите не се научиха, че трябва да слушат народа", категоричен е Зафиров.

В края на разговора той изрази мнение по темата за смяната на националния ни празник:

"Има ли разумно мислещ човек, който да постави под съмнение този въпрос? Тази гръмка реформа накрая опря до националния ни празник. Обяснявах как всичко ще бъде концентрирано в съдебната реформа и в крайна сметка се състоя за разделянето на ВСС. Една част от нещата, които предлагат, не са в компетенциите на това НС и показват юридическа неграмотност. Ние няма да участваме в разговор, който поставя на дневен ред смяната на националния ни празник. Това е национално предателство".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пипи

    4 12 Отговор
    Пиги се изказа
  • 7 ДС днес Д(п)С

    26 2 Отговор
    Бай Ставри специално е запазил за клептокрацията ни най-хубавите килии в курорта Самораново!

    България има много светло бъдеще ,но първо тези които ни докараха до тук ще се задомят за дълго в Самораново !

    Кой кого "ша преглъща" още много години ще каже само българския народ !!!

    Очаквайте неочакваното, защото то идва,много по-скоро от колкото всички си мислят !
  • 8 Бай Танас

    24 3 Отговор
    Кирчу и Кокорчу па беа от страната на булката и на тая сватба
  • 9 ППДБ=Голямото ДПС

    27 3 Отговор
    Точно ППДБ обвиняваха всички други партии с опорката, че били "малкото ДПС", но те пък (ППДБ) се оказаха Голямото ДПС
  • 10 Само по делата

    19 0 Отговор
    Ще ги познаете...
  • 11 Нима не знаете?

    12 0 Отговор
    Всеки който се прегърне с ДС изгаря...
  • 12 бл.134 в Zап. парк

    12 1 Отговор
    Какъв компромис с битието на хората? Ограбването на малкото нормални хора в тая държава продължава с раздутите ви и прахоснически бюджети ! Още плащате тика на бизнеса ! Защо не връщате и по лев за зареден литър гориво !?
  • 13 БАКЛАВА

    3 22 Отговор
    До кога самозванци ,сами оценяващи се като икономисти -финсисти-политици ще коментират теми който изобщо не са в тяхната компетенция и то само разгласявани във ,,факти "по причини ясни на цялото разумно мислещо българсо население .Единствена цел е да може да е България това което е сега ,да може да се краде чрез концесии на външни кръвопици ,да владеят енергетиката на България което е пт времето още на Първанов ,Овчаров,Р.Петков .България ,ако беше в Евро структурите тези пладнешки крадци нямаше да могат да виреят .Отличен пример е съседна Ромъния .Там не допускат президент като Радев ,там с такива се разправят по ,,ала Чаушеску"А ние какво чакаме ?

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Кирчо

    13 1 Отговор

    До коментар #13 от "БАКЛАВА":

    Ходи на Босфора да ядеш баклава. Друго не можеш
  • 16 Александър

    9 0 Отговор
    Чаушеску остави Румъния без външен дълг! Като престъпление смятам предоставянето на USA 87- ма на Т-72 безвъвмездно, а също така снабдяването с петрол на Из раел от Елена/тя е еврейка/ през 73-та във войната с Египет! В Англ ия работих с Румънец, говорещ български! При Чаушеско бяхме добре,ми каза! На него ли да вярв ам, или на драскащите тук!
  • 17 Александър

    4 0 Отговор
    Колко Българи с изтеглени креди ти за над 100 000лева са в чужби на и се крият? Лично познавам двама, а колко има още?
  • 18 БСП умре

    5 6 Отговор
    Сбогом покойници
  • 19 Артилерист

    6 0 Отговор
    ПП/ДБ ще се навеждат на всеки в парламента, защото те изневериха на избирателите си и се сгодиха с мутрата Борисов и шайката му, които нападаха през цялата си изборна кампания. Те знаят, че заради това сдушване ги очаква сериозен отлив на следващите избори. Г-н Зафиров добре ги казва нещата, но някак плахо, гузно. Аз мисля, че атлантическият нож е опрял до кокала и ТРЯБВАТ ПО-РЕШИТЕЛНИ и бих казал РАДИКАЛНИ ДЕЙСТВИЯ! Нашата данъчна система е повече от либерална към богаташите и жестока към мнозинството от българите. Това в прав текст се нарича експлоатация, дирижирана от властта. Щом като има толкова много милионери и милиардери значи пари в държавата има, но те не се разпределят справедливо. И така ще бъде, докато не се обложат повече богаташите.
  • 20 иваило

    5 1 Отговор
    милите станаха булки на дпс и герб боко им го нахака с 300 и то какви булки на ротационен принцип 6 месеца едната булка 6 месеца другата а пашите боко и делян си гледат рахата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол