Last news in Fakti

5 Ноември, 2013 19:03 1 032 0

ДПС поиска помощ за бежанците от Брюксел

  • дпс-
  • помощ-
  • бежанците-
  • брюксел

Местан: Трябва да се даде шанс на правителството на Орешарски

Председателят на ДПС Лютви  Местан заяви в Брюксел, че партията се разграничава от тезата за затваряне на границите, поставяне на бетонни огради, мрежи и т.н., а подчерта, че България трябва да изпълни задълженията си по Конвенцията за бежанците, но да бъде подкрепена да посрещне тези свои отговорности.

Делегацията на ръководството на ДПС поиска от либералните си партньори в ЕП да задействат всички свои ресурси, за да може България да разчита на финансова помощ  при разрастване на бежанския поток, тъй като бежанците са не само национален проблем, а и европейски.

В рамките на еднодневното си посещение в Брюксел, делегация на ръководството на ДПС ръководена от председателя Лютви Местан, проведе срещи с председателя на ПГ на АЛДЕ Ги Верхофщат, с председателя на АЛДЕ сър Греъм Уотсън и със зам.- председателя на Европейската комисия Нели Крус представи позициите си по всички актуални въпроси на българските политики.

В контекста на солидарността, ръководството на ДПС приветства идеята на председателя на ПГ на АЛДЕ Верхофщат и на председателя на АЛДЕ сър Греъм Уотсън за организиране на Европейска конференция с участие на страните, в които има голям брой бежанци.

Относно чувствителната за Европа тема за мораториума за удължаване на забраната за продажба на земя на чужденци до 2020 година,  Лютви Местан подчерта, че ПГ на ДПС е единствената, която не е подкрепила удължаването му и по този начин се е разграничила от популистката позиция на ГЕРБ и допълни още, че ГЕРБ не са издържали теста за Европейска идентичност.

Пред европейските лидери Лютви Местан сподели позицията си , че правителството на Пламен Орешарски трябва да получи шанс да реализира своята програма. България има нужда от стабилизиране на политическите институции , за което ДПС ще има своя принос за реализиране на либералните приоритети - прозрачност, отчетност и предвидимост на политиката.

Ръководената от председателя Местан делегация на ДПС получи увереността на председателя на АЛДЕ, че Алиансът ще изведе като приоритет една по-отчетлива подкрепа на ДПС на предстоящите избори за Европейския парламент.

Амбициите на ръководството на ДПС - единствения либерално-представен субект в България, са минимум  3-ма представители в следващия Евроепейски парламент, като амбициите са и по-големи - за 4 евродепутата. Уотсън и Верхофщат увериха ръководството на ДПС, че ще подкрепят амбицията му за разширяване на представянето на партията в Европейския парламент. Те споделиха, че екип от 14 души, воден от Джейкъб Расмусен, ще бъде е в постоянен контакт с Централното ръководство на ДПС, който ще реализира комуникационните стратегии за евроизборите.

Делегацията на ДПС, водена от председателят на ДПС и в състав заместник-председателите на ДПС Рушен Риза, Алиосман Имамов и Филиз Хюсменова, която е и член на Европейския парламент, както и заместник-председателят на ПГ на ДПС Камен Костадинов получи висока оценка за последователната про-европейска политика, която провежда Движението за права и свободи.

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове