Last news in Fakti

13 Ноември, 2013 17:51 25 403 16

Полицай към протестираща: "Дръж се. Всичко ще е наред"

  • полицай-
  • протест-
  • момиче-
  • "дневник"-
  • деси николова

Снимката с разплаканото момиче и пазителя на реда обиколи Фейсбук

Полицай към протестираща: "Дръж се. Всичко ще е наред" - 1
Снимка: Фейсбук, Стефан Стефанов

Снимка на разплакано момиче, хванало за раменете полицай с шлем и каска, обиколи социалната мрежа в сряда и до момента вероятно е най-споделяният кадър от вчерашния протест. Действието се развива във вторник следобед на бул. "Цар Освободител", откъдето беше направен път, за да минат автомобилите на народните представители, съобщи "Дневник".

Момичето се казва Деси Николова. То разказва пред сайта как преценява действията на органите на реда по време на вчерашните протести и какво я е провокирало да сложи ръцете си върху раменете на полицая.

Ето нейната изповед:

"Полицията през деня и снощи беше много агресивна. Разплаках се, когато видях как се бият българи срещу българи. Поведението на повечето от тях беше непоносимо арогантно на фона на младите и добронамерени хора. Не разбирам кое поражда агресията в тях, след като са наясно, че жените и децата на протеста не могат и нямат намерение да им сторят нищо лошо.

Бяха препасани с палки, носеха маски, дори имаха някакви апарати на устата, които им променяха говора. И всичко това, само за да изкарат няколко страхливи държавни представители от работното им място.

Не разбирам също и как държавен представител, полицай, жандармерист или друг служител на държавата и народа може да го е срам да застане очи в очи с хората, гласували им доверие".

Самата Деси коментира и във Фейсбук снимката, направена и качена от фотографа Стефан Стефанов:

"Сред полицаите имаше и добронамерени. Този, който държа за раменете, имаше малко кръв по носа, явно се беше ожулил. Видях как пазеше хората и опитваше да спре полицаите да ни бият. Разплаках се и му казах да се пази. Той ми отвърна ''Дръж се. Всичко ще е наред.". Очите му бяха насълзени..."

Мнозина в социалната мрежа са на мнение, че този кадър е емблематичен за случващото се, а Деси ще стане лице на протеста.

Във Фейсбук-страницата на Реформаторския блок пък бе публикувана снимка на бившия син депутат Ваньо Шарков от вчерашния протест, на която полицай се опитва да го извлече от блокадата около парламента с хватка, позната от борбата, коментира КРОСС.

Шарков е бил част от групата, която се опитваше да блокира улиците около парламента, за да не могат депутатите да си тръгнат. Някои от тях лягаха по земята, други носеха пейки и кофи за боклук, за да преградят пътя. Очевидно бившият депутат е бил от хората, заловили се здраво за пейките, които полицията се опитваше да извлече от пътното платно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Georgi Enchev

    8 5 Отговор
    Ами полицаите когато протестират???? Тогава трябва ние да ги освиркваме..

  • 2 по темата

    3 23 Отговор
    Разплакало се било горкичкото, защото лошите чичковци не давали властта на нейният "мъШ" - сатрапа Бойко Кратунков.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Слонобикотръбозъб

    15 3 Отговор
    Тази снимка ме разтърси из основи.Има хора и хора навсякъде
  • 4 Nikolai Banicharski

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "по темата":

    Защо си мислиш че като си мишка и другите ще са като теб.Сред полицаите също има хора с добри сърца.А момичето със сигурност не е от тези на които бойко плаща.Не виждаш ли че то е истинско и неподправено.Аман от ид..ти по форумите.
  • 5 ВИП АМГ

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "по темата":

    cherven hrantutnik savsem skoro shte vi izritame ot vlasta i ti i za metach niama da badesh naet

    Коментиран от #12

  • 6 rosica kaleva

    7 2 Отговор
    Браво на младите.
  • 7 mitko prostashki

    6 5 Отговор
    А какво ще стане ако се проведат избори и се получи същото положение каквото е сега някой от протестиращите задавал ли си го е този въпрос, защото има много хора които не искат да са управлявани от БОЙКО БОРИСОВ, а в момента няма от кой друг.
    Темата за мажоритарни избори също ми се вижда на този етап не усъществима защо ли.
    И ако може някой поне малко креативно да подходи към моя коментар не да се изсипят само някакви глупости от нетрезви хора, защото такъв изход е напълно възможен както написах най отгоре.
    Сега малкко по статията както всички знаем тези протести са платени но и много хора протестират от сърце, но кагато станат безредици им е малко трудно на полицаите да вардят всички не мислите ли. Има една поговорка да би мирно седяло не би чудо видяло това е за господин Шарков,

    Коментиран от #9, #13

  • 8 Бай Иван

    5 0 Отговор
    Сега е състрадателен защото още е млад.След 10г служба в системата ,ще бъде асимилиран и ще стане същия брутален ,корумпиран и безсърдечен като повечето!
  • 9 Бай Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "mitko prostashki":

    Защо си мислиш,че няма кой да управлява България добре? Има толкова млади и умни хора с необходимото образование.Тези останки от комунистическото ни минало трябва да бъдат изкоренени и заменени с качествени хора за да има напредък!Нима си мислиш,че след като 25 години промяна няма през следващите 25 нещо добро ще се случи? Според мен младите са тези които , ще променят България а не старите корумпирани лисици.

    Коментиран от #14

  • 10 PROFESIONALISTA

    4 1 Отговор
    С нетърпение чакам момента, когато ще минат и следващите избори, ще дойде следващият парламент, и нещата ще се забатачат още повече, да видим тогава кой и за какво ще протестира....

    Коментиран от #11

  • 11 бивш служител

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "PROFESIONALISTA":

    PROFESIONALISTA - Вашият е най-точният коментар от всички направени до момента . Кой червен, кой лилав или син това нама такова значение във форума. Манталитета на БЪЛГАРИНА Е ТАКЪВ, че докато не си открадне не го бива. Ей това трябва да изкорениме.
  • 12 бивш служител

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ВИП АМГ":

    Ако си мислиш, че с този начин на изказ печелиш дивиденти от нас във форума жестоко се лъжеш. И щом си такъв демократ защо използваш комунистическият стил на комуникация и начин на изразяване.
  • 13 Alfist

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "mitko prostashki":

    Пак ще има протести и така докато не дойде някой които покаже че мисли за народа а не за олигархията. Докато се оправдавме че "тия са крадци ама ония бяха по-големи крадци" никога няма да се оправим.
  • 14 бивш служител

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Иван":

    Бай Иване, изкаш ли да сложиме бас, че ще стане точно така, както го коментира mitko prostashki #7 ?
    Манталитета хорааааа... , манталитета! На нас ни трябва здрав разум и здрава ръка,с едно уточнение: но не с ръката на Бойко милионера

    Коментиран от #16

  • 15 Иван Некезов

    5 0 Отговор
    тези полицаи в София са еничари продали се за една заплата на турската власт А ТОВА МОМИЧЕ СЕ ВЪЗМУЩАВА КАК СЕ БИЕЛИ БЪЛГАРИ СРЕЩУ БЪЛГАРИ не се бият българи срещу българи бият се еничари срещу българи еничарите на доган и местан тези еничари ще им дойде акъла като сложат шалвари на жените си и вземат да обрязват синовете си и забулват дъщерите си но тогава ще е КЪСНО ЗА ТЯХ И ЗА НАС
  • 16 Бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "бивш служител":

    Е хайде сега то остава само полицейски час да въведем и ..си държавата! Здрави ръце има много , но не достигат умни глави които да не са корумпирани ,затова смятам,че трябва да погледнем към по младата част от нас!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове