Last news in Fakti

20 Септември, 2023 13:08 1 714 13

Борислав Сарафов поиска наказание за прокурор от Върховна касационна прокуратура

  • прокурор-
  • всс-
  • забавени дела

Максим Колев се е произнесъл със закъснение в срок до 2 месеца по 34 случая, а със закъснение над 6 месеца - по 69 случая, като в 22 от тях забавянето е от и над 1 година

Борислав Сарафов поиска наказание за прокурор от Върховна касационна прокуратура - 1

Изпълняващият функциите главен прокурор на Република България Борислав Сарафов внесе предложение до Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да образува дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на Максим Колев, прокурор във Върховна касационна прокуратура, съобщи БНТ.

Искането е направено въз основа на проверка на работата на прокурора, извършена от отдел „Административен“ на ВКП, която е установила забавяне на прокурорски преписки в периода 01.01.2022 г.-12.07.2023 г.

Според констатациите в доклада прокурор Колев се е произнесъл или предприел действия със закъснение в срок до 2 месеца по 34 случая, а със закъснение над 6 месеца - по 69 случая, като в 22 от тях забавянето е от и над 1 година. Преписките са му били възложени, докато е бил в отдел „Специализиран“, и по-конкретно в групата, която разследва корупционни престъпления. Към момента той е в екипа на отдел „Съдебен“ към ВКП.

В специализирания отдел прокурорът е наблюдавал преписки с фактическа и правна сложност при значителна натовареност, която е надвишавала близо два пъти средната натовареност на прокурорите там.

При разпоредена допълнителна проверка са установени 103 случая, свързани с 98 прокурорски преписки, по които в периода 01.01.2022 г.-12.07.2023 г. Максим Колев се е произнесъл не само извън законоустановените, но и извън разумните срокове с оглед на спецификата на работата, с която е бил натоварен.

Конкретните преписки и констатациите за всяка от тях са изброени детайлно в предложението до Прокурорската колегия на ВСС, като се посочва, че забавеното произнасяне по тях „представлява системно неспазване на сроковете, предвидени в процесуалните закони“ и е нарушение на Закона за съдебната власт.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голяма

    6 0 Отговор
    дейност се вихри , няма що ?!
  • 2 ПАПКИТЕ ОТ ЕДНОТО ЧЕКМЕДЖЕ

    7 1 Отговор
    в другото. Ало Сарафоф НЕЩО ЗА БАРЦЕЛОНА. да са ти звъняли скоро...
  • 3 като теб

    7 0 Отговор
    И защо направо няма да е уволнен прокурорът-мафиот !!!

    Коментиран от #9

  • 4 Спихна се балона

    6 0 Отговор
    Спихна се балона
    кюлчета пачки барселона
  • 5 сараф

    4 0 Отговор
    щом срока не гони , тогава наказание . а да види . гешев подкрепя протестите изцяло . оставка .
  • 6 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    3 0 Отговор
    СЪДИЙСКАТА ВЛАСТ Е НЕЛИГИТИМНА И ТЕРОРИСТИЧНА .

    Българският народ не участва в изборите за съдии. Народ и да няма, съдии ще има . Ако няма народ, то и депутати , министри, кметове , общински съветници и президенти не може да има, защото няма кой да ги избира, но съдии ще има, защото те сами себе си се назначават за съдии.

    Този терор върху народа и тази измама бе направена така . Съдиите се назначават за съдии от съдийската колегия на ВСС . Тя се състои от 12 човека, двама от които са главатарите на двете върховни съдилища и още пет се избират от самите съдии . Така общо съдиите избрани от съдии за членове на тази колегия са общо 7- т.е. повече от половината . Така те и без другите пет члена, които се избират от Народното събрание, което пък се избира само от 25% от народа, си назначават новите съдии, коите са техни щерки и внуци .

    Така това е власт СЪЩЕСТВУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА , власт непроизтичаща от народа, защото народ и да няма , съдии и съдилища, както виждате, продължава да има, защото те си се размножават без участието на народа в тяхното развъждане .

    Освен, че съществува независимо от народа (непроизтичаща от народа) , тя не е власт в името на народа, защото народ и да няма - съдии има, а е власт НАД НАРОДА.

    Е, та точно това е съвременното определение на терора - ВЛАСТ НЕПРОИЗТИЧАЩА ОТ НАРОДА, ВЛАСТ СЪЩЕСТВУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА И НАД НАРОДА .
  • 7 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    2 0 Отговор
    СЪДИЙСКАТА ВЛАСТ Е НЕЛИГИТИМНА И ТЕРОРИСТИЧНА .

    Тази комунистическа терористична измама извъртяха комунистите на българския народ с Новата Комунистическа Конституция от 91 г., по силата на която съдиите станаха сами себе си избиращи се за такива, вечни , несменяеми и имунизирани против наказателни преследвания , така като станаха несменяеми , заварените комунистическите съдии, които всички до един бяха членове на БКП и агенти на ДС (съдиите агенти на ДС от Върховния Адмистративен Съд , даже се хвалят с това) не бяха сменени и така тази най-важна част от народната власт остана завинаги в ръцете на комунистическата банда и комунизмът бързо бе реставриран и нито един комунистически крадец не влезна в затвора, продължават спокойно да си ни крадат до ден днешен . А власт , която не произтича от един народ няма право да съди този народ, може да съди само сама себе си, но не и народ, от който тя не произтича .

    Така, братя и сестри 34 години след мнимото падане на комунизма нас продължават да ни съдят комунистите и агентите на ДС .

    И сега същата тази комунистическа банда на Христо Комунисто, Бойковци, Пеевски и крадлива компания, готви още по-голям терор, като иска съдиите от съдийската колегия на ВСС, които се избират от съдии за такива, да станат още повече, не 7- броя , а цели 10 броя .

    СЪС СТАРИ КАКИ НОВ БАРДАК НЕ СЕ ПРАВИ . Да, да, като смениш законите и изведнъж съдийския ни боклук, тия потомствени комунисти стават ангели небесни и започват да
  • 8 За всички поборници за Свобода

    3 0 Отговор
    “ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ – ПОСЛЕДНИЯ СТАДИЙ НА ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКИЯ КОМУНИЗЪМ “, 674 стр., А4 :

    (Тук не дават да се публикуват линкове, намерете сайта й чрез търсачка по името й .)

    Том І от нея се казва така :

    ИСТОРИЯ НА ТАЙНАТА ДЪРЖАВА

    Кой управлява България ? Легитимни органи или криминални организации ?

    Дисекция на държавно-организирания бандитизъм – последният стадий на Източно - Европейския комунизъм

    Най-доброто оръжие за Свободата и Просперитета на Българския Народ

    Узурпация на управлението на общите дела, чрез юридически тарикатлъци, машинации, измами, манипулации, шантажи, диверсии и саботажи, извършени от Враговете на Народа, Враговете на България, Враговете на Морала, Враговете на Закона

    Няма низ от случайности, а старателно изработен от ЕДИН ПРЕСТЪПЕН УМ алторитмичен план, реализиращ се в полза на шепа тарикатеещи крадци

    Контра-ударите срещу ударите върху основните права и свободи на българските граждани

    ПРИНАДЛЕЖАЩАТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИЗПЪЛНИТЕЛНА, ЗАКОНОДАТЕЛНА И СЪДЕБНА ВЛАСТ Е УЗУРПИРАНА ОТ САМО 9 ЧОВЕКА !

    И действайте, ако можете, ако можете както казват спартанците .
  • 9 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "като теб":

    Не могат да бъдат уволнявани . По новата Комунистическа Конституция от 91 г. съдии и прокурори станаха вечни, несменяеми, неизбираеми, прави дори когато съгрешат, имунизирани против наказателни преследвания - точно копие на създателя им- ЦК на БКП .

    Та всичко това са кьор фишеци .

    Коментиран от #11

  • 10 за перник

    1 0 Отговор
    На никой ли не му прави впечатление че всички нарочени съдии си правят отвод когато се отнася за онзи герой
  • 11 Налудник

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Обаче все още не са безсмъртни. Ако ми схващаш тънката мисла.
  • 12 Злати Минкова

    0 2 Отговор
    Борислав Сарафов за кмет на Червен бряг ! Единственият човек, който успя да изчегърта Гешев
  • 13 българка

    0 0 Отговор
    Сарафов разчиства хората на Гешев. Ясно е че забавянето е по нареждане на Гешев, но никой не смее да го пипне, защото той ще отвърне по подобен начин. Така ще се "почесват" взаимно, а ние ще се чудим докога ще си играят играта за сметка на народа?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове