Last news in Fakti

28 Септември, 2023 13:23 27 474 37

Шенген мания в КАТ - Кърджали: Невиждан наплив на желаещи да сменят турски шофьорски книжки с български

  • шофьорски книжки-
  • кърджали

Ново гише за обслужване за прием на документи за издаване на свидетелства за правоуправление на МПС се открива от 29 септември в Кърджали, съобщиха от Областната дирекция на МВР

Шенген мания в КАТ - Кърджали: Невиждан наплив на желаещи да сменят турски шофьорски книжки с български - 1

Истински митинг пред КАТ в Кърджали. Лятната картина от Паспортна вече в есенен вариант пред сектор „Пътна полиция“.

„Такава навалица за смяна на шофьорски книжки не съм виждал“, коментира за 24rodopi.com чакащ на опашката мъж.

Работното време на гишетата е от 8 сутринта до 17,30 часа.

"90 на сто от чакащите са с турски свидетелства за правоуправление и искат да ги подменят с български. Подмяната на шофьорска книжка, издадена от чужда държава, обаче изисква по-дълго технологично време. Вече са командировани служители от сектор "Български документи за самоличност", обмислят се и други мерки, с които работата да се облекчи и хората да получават по-бързо услугата", посочиха от Областната дирекция на МВР.

"Какво стана в един момент, че всички се юрнаха да сменят шофьорски книжки, като могат да шофират и с техните, нямам си и на идея", пък коментира млада жена от Кърджали, която бързо се отказа да чака.

Ново гише за обслужване на граждани за прием на документи за издаване на свидетелства за правоуправление на МПС се открива от 29 септември в сектор „Пътна полиция“ в Кърджали, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Организационната мярка се предприема от ръководството във връзка с увеличения поток от граждани, които търсят тази услуга. Очаква се това да увеличи капацитета на службата при предоставянето на административната услуга и да намали времето за изчакване при прием на документите, посочиха от дирекцията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С една дума

    63 2 Отговор
    Келепирджии!
  • 2 Последния Софиянец

    36 60 Отговор
    Радев е позор

    Коментиран от #5, #26

  • 3 Хах

    80 28 Отговор
    Ми то кърджали си е малката турция там Българска реч почти не се чува.

    Коментиран от #30

  • 4 Аз празнувам 3ти Март

    80 39 Отговор
    Премахване на двойното гражданство веднага. И 9 по Рихтер в турцията.

    Коментиран от #31

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Юруш

    78 8 Отговор
    КАТ Кърджали на какъв език провежда шофьорски изпити, на майчин или на лелин?

    Коментиран от #10

  • 7 факуса

    78 9 Отговор
    не е ли обидно сега,нявга реваха за имената сега зард интерес не ги притеснява българския документ,едни така и имената си смениха от едно село.щот в гърция не ги наемали на работа с турските
  • 8 Сатана Z

    61 19 Отговор
    Кърджали отдавна не е в България за да издават БГ документи.Турците ни превзеха без да пукне една пушка
  • 9 глоги

    21 3 Отговор
    Ново гише за обслужване И прием на документи. ГИШЕТАТА СА НЯКОЛКО,А НЕ Е САМО ЕДНО.
  • 10 Пръц

    52 9 Отговор

    До коментар #6 от "Юруш":

    В КАТ Кръжали не можеш да започнеш работа ако не знаеш Турското наречие използвано в този вилает.
  • 11 Кикимяу

    69 8 Отговор
    Турция не е в ЕС и подмяна на турска с българска шофьорска книжка не би трябвало да е възможно. Който иска българска шофьорска книжка трябва задължително да се явява на изпит. Знак STOP в Турция е DUR.
  • 12 шам фъстък

    66 7 Отговор
    Всички лица на ръководни длъжности в Кърджали са турци. От там е и ДПС-то. Карадайъ.
  • 13 Кочо

    49 9 Отговор
    Какъв наплив?!!! Нали щяха да се отделят и захвърлят европейските лични карти!? Хе, да ходят в хубавия Анадол, в Азербайжан, който извоюва блестяща победа над арменските терористи! Абе, тва християнина бил лош, буклук, тевекел, серсем и пезевенк, а все към Западна Европа напират! Ю-ююбря, юруш на ярмата!
  • 14 Аз празнувам 3ти Март

    55 12 Отговор
    Веднага закриване на Кърджали и преименуване на Деловград. Премахване на турската агентура от всякакви държавни длъжности и закриване на ДПС. И задължително смърФ за българите членуващи в ДПС.

    Коментиран от #19

  • 15 Аз празнувам 3ти Март

    36 12 Отговор
    Кърджали да се затвори и да му се удари клечката от четирите края. Върху руините да се вдигне Деловград. 1912 !!!

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Циник

    32 6 Отговор
    Немците вече говорят за твърда граница за да спрат емигрантите, ние за Шенген се готвим. Гладна кокошка просо сънува
  • 18 Кочо

    24 8 Отговор

    До коментар #15 от "Аз празнувам 3ти Март":

    И генерал Делов, и полковник Серафимов са русофили, което според експертите тук означава, че не са българи! Серафимов затова и не е станал генерал в онези времена!
  • 19 Кикимяу

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Аз празнувам 3ти Март":

    Автомагистрала, ЖП линия и петролопровод. Стара Загора-Кържали-Александруполис трябва да се направи.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 търгаш на гулаш

    20 3 Отговор
    изборната търговия започна, но няма държава, няма народ...трагедия...на територията. Народе????
  • 22 Марсиянец

    30 3 Отговор
    Карат с турски книжки щото нашата оправна държава не е взела и стотинка от наложени глоби на чужденци.Щода си търсим глобите от чужди граждани докато можем да си глобяваме само българи..

    Коментиран от #36

  • 23 шоп

    17 22 Отговор
    Бях в Кърджали по работа началото на този месец и като цяло всички говорят помежду си на турски , табелите по магазините са също на турски . Но пък по красиви жени не бях виждал никъде в България , учуди ме това ,че са предимно бели и руси мацки със сини или зелени очи , ама от красива по красива. Лично на мен много ми хареса , хората са любезни и отзивчиви.
  • 24 Аааа добре

    26 4 Отговор
    Исках да купя къща в квартала на Одрин Караагач, ама бай Ердо на 200 км. от границата не дава, щото нямам турско гражданство. А тия с двойното си ползват келепира и гласуват по команда. Не е луд който яде баницата.....

    Коментиран от #37

  • 25 мдаа

    22 2 Отговор
    Забранете гласуването с шофьорска книжка!
  • 26 Бай вую

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    А ти кво си
  • 27 Германеца

    18 3 Отговор
    Аз нещо не мога да разбера къде на къде ще подменяме пуска книжка която е извън евро съюза за книжка от Евросъюза. Преди 2007 година в Германия ме караха да карам курсове защото не ни признава книжките нищо че бяхме европейци. А в същото време нашите путкопоклонници сменяваха немска за българска без проблем.
  • 28 Един

    16 11 Отговор
    Радвайте се че ги сменят с български,защото има и друг вариант да сменяте вашите с турски
  • 29 Капитан Петко

    11 3 Отговор
    Първо проверовачен листовки и тогава книжка .. Българска
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Александър

    4 1 Отговор
    До 6 месеца при престой в Бълга рия трябва да си сменят книжки те! Медицинските и книжките им от Турция не важат! Мисля че тря бва да се явят на проверочен по кормуване! Те не са в ЕС и на стопа не пише DUR!
  • 33 Александър

    4 0 Отговор
    Българин с българска книжка няма право да кара турски ками он и обратно- турчин с турска книжка няма право да кара български камион, ако ще 15 гражданства да има! В Испания глобата е 400 евро без да те питат!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бай Ганю,леула

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Марсиянец":

    Сигурен ли си?Нас ни глобиха и да ти кажа за какво,не са били достатъчно силни фаровете, полицаят явно не беше добре с зрението.Така че,бъди спокоен и чужди граждани са глобяват
  • 37 Бай Ганю,лейла

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Аааа добре":

    Тия с Турско са живяли 50 години в България,всъщност от столетия но специално за тези с двойно гражданство, абсолютно нямате право да ревете.Пропиляха си годините за България,но за една нощ им взехте целия им живот.Турция живеят много етноси,на никой не му пука,но,вие си излязохте акъла само с една народност,българите са завистливи хора,нямат никаква толерантност към нищо.Никога и никога няма да сте европейци, балканска държава без култура.И не ми е ясно,защо толкоз милеете за тази Европа,макар че съм Туркиня,по вече от вас ми е мила "предишната" ми България!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове