Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 08:14 4 595 31

Три обвинения получи агресивният шофьор, който разби с юмрук стъклото на микробус в Пловдив

  • агресивен шофьор-
  • прокурор

Твърдо ще спазваме принципа на нулева толерантност към всякаква проява на агресия и насилие, независимо къде се случват те, каза районният прокурор Петър Петров

Три обвинения получи агресивният шофьор, който разби с юмрук стъклото на микробус в Пловдив - 1

Има развитие по скандалния случай от Пловдив с агресивния шофьор, който разби с юмрук стъклото на микробус, който се е движел след него, съобщи Нова телевизия.

След като пострадалият водач разказа в сряда сутрин за неприятния инцидент, полицията установи нападателя, а прокуратурата му повдигна няколко обвинения. Шофьорът на микробуса – Артур Мол, получи наранявания по лицето и ръката от счупените стъкла. Агресията беше заснета на видеоклип, който обиколи социалните мрежи. Нападателят е 43-годишен мъж от Пловдив и с прокурорско разпореждане е задържан за 72 часа.

„Причината за саморазправата е, че обвиняемото лице се е подразнило и е счело за опасна маневра на пострадалия шофьор. След това е предприело изпреварване, блокирало е пътя на автомобила, който е управлявал пострадалия, и незабавно се е насочил към него, удряйки с длан стъклото на шофьорската врата на микробуса”. Това районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

Той уточни, че нападението е станало около 17 часа на 23 октомври на ул. „Академик Петър Динеков” в града под тепетата. „Пострадалият е успял да заобиколи блокирали го автомобил и отдалечавайки се на безопасно разстояние, е подал сигнал на спешния телефон 112. След това полицията е реагирала и в четвъртък обвиняемия е бил установен и задържан”, подчерта Петров.

По думите му на мъжа са повдигнати три обвинения. „Първото е за хулиганство, което се отличава с особена дързост. Следващото е за лека телесна повреда, причинена по хулигански подбуди. И третото обвинение е за повреждане на чужда движима вещ. Предвиденото наказание за хулиганството и повреждането на чуждо имущество в закона е до 5 години лишаване от свобода. Телесната повреда е по-леко наказуема”, посочи прокурорът.

Петър Петров подчерта, че обвиняемият не е криминално проявен и няма нарушения на пътя. „Твърдо ще спазваме принципа на нулева толерантност към всякаква проява на агресия и насилие, независимо къде се случват те", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на пътя няма спокойствие

    18 14 Отговор
    а виновния за опасната маневра водач как ли ще го санкционират . застрахователя е редно да плати стъклото . щом прави Опасна маневра утре друг ще го атакува .
  • 2 верно е

    24 6 Отговор
    Какво е опасна маневра и как се доказва тя?

    Като пример, в цяла БЯЛА Европа, подаването на мигач задължава задния да ти осигури предимство. В България подаването на мигач служи за дистанционно подаване на мръсна газ от задния автомобил.

    Коментиран от #9, #14, #22

  • 3 Азззззззз

    26 1 Отговор
    А на Калина трезвата, на Симеон щерката, кога ще бъдат повдигнати обвинения?
  • 4 Нормално

    23 2 Отговор
    Разпадаща се държава. Народ от кибици, идиотскиполитици, напълниха страната с мръсници
  • 5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор
    комплексари хулигани Бол
  • 6 Колю-маркуча

    10 2 Отговор
    Що не попадна тоя "бияч" на някой кат мене, да разбере после ка се яде бордюр и колко е вкусен...
  • 7 Няма такава държава !

    13 18 Отговор
    "особенна дързост,хулигански подбуди" !?!!! Кой ви пише тъпите закони бе,комунисти ПРОСТИ ! Това са текстове от 1956 година за репресия ! И друго .Стъклата на автомобилите са направени да се чупят на малки безопасни парченца.Как е пострадал меката китка с женското име от джагалите произход ? Или трябва да се правим,че работим,понеже го излъчила някаква канална тв ! За 72ч.се задържат единствено убийци ! Момчето не е осъждан и няма ПТП.И мене да ме засече някой като тоя ще му избия зъбите на секундата !

    Коментиран от #18

  • 8 ддд

    6 2 Отговор
    Ще получи една условна присъда и това е...

    Коментиран от #12

  • 9 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "верно е":

    Точен ВИЕ Коментарът
  • 10 Зомбар

    23 2 Отговор
    Аха, а циганите които убиха шофьора на тира? Какво стана, защо замлъкнахте? Черни сте ми пред очите, с радост бих ви гледал..

    Коментиран от #13

  • 11 Сетиен

    14 6 Отговор
    Може и 30 обвинения да му повдигнат, въпросът е, колко присъда ще му дадат. Такъв примат трябва да лежи ефективно поне месец, за да му държи влага следващия път. Утре ще се ядоса, че някой му диша въздуха, ще удари и може да убие човек.
  • 12 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "ддд":

    Защото Няма Закони а Корупция
    Шенген
    Ли
    Елате
    Утре
  • 13 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Зомбар":

    господине циганите се Имат за Недосегаеми
    и Не
    Могат Да Се
    Интегрират
    Нисше
  • 14 Голямата халка

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "верно е":

    Ганчака много иска да прилича на бялата Европа , ама с нашите правила
    Демек привлича го само еврото

    Коментиран от #15

  • 15 верно е

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "Голямата халка":

    Българина много обича законите. Ама да ги спазват другите!
  • 16 Анонимен

    4 4 Отговор
    Научил го е да кара,те ще го осъждат Боже боже.
  • 17 в една бяла евродържава

    5 1 Отговор
    В една европейска държава, за да пребори корупцията в съдебната система, закона гарантира задължителни ЕФЕКТИВНИ държавни наказания, които влизат в сила с осъдителната присъда дадена от съдията. Примерно за рецидив държавата ти гарантира 6 години ефективен затвор, плюс това което ти е дал съдията за повторното деяние. Така същата тази държава закри повече от 20 затвора за последните 10 години, поради липса на наематели.
  • 18 Трифонов

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Няма такава държава !":

    Законът е от 1968 - това първо! Второ - престъплението "хулиганство" го има в наказателните закони на ВСИЧКИ що-годе цивилизовани държави под някакво наименование в зависимост от особеностите на съответния език. "Хулиганските подбуди" - също. Да не говорим за "подбудите от омраза", които още не са толкова широко застъпени в нашия закон, колкото в тези на останалите европейски държави, САЩ и много други, но които скоро ще бъдат - ще стане много интересно след това. Нашият Наказателен кодекс - този същия от 1968г. - е един от най-прогресивните за времето си и то далеч не само в страните, принадлежащи към т.нар. съветски блок. Вече се нуждаем от нов, но независимо от това, новият ще повтори стария поне на 70% просто, защото е наистина добър закон. Не пиши глупости, като не разбираш. И накрая - ще ви засичат - много ясно - като карате, като баби, шахматно разположени във всички платна и тормозещи целия трафик... в "града под тепетата"!!!

    Коментиран от #20

  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 8 Отговор
    Как може за такива.........да се намесва прокуратура???Основен виновник за този инцидент е този младеж дето се жалва.При разкопана улица ти да караш по начин ,който изхвърля във въздуха облак прах е най-малкото Лошо възпитание и простащина.Дано поне това му е за някакъв урок.След като може да хвърля прах навсякъде не може ли и да си смени малкото стъкло,на буса???Като знам как реже стъкло съм изненадан,че другият не си е срязъл ръката!Сега радост за адвокати......
  • 20 така е

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Трифонов":

    Аз не знам кой нормален гражданин би карал с под 100 км/ч при ограничение 40, в "града под тепетата". Таково животно нЕма.
  • 21 шъ съ опраим

    7 0 Отговор
    Белгийците са си решили проблема още преди 40 години. има дежурен съдия 24/7 за подобни пътни нарушения. До 6 часа от деянието, или си в кауша, или си оневинен. Нито се занимава полиция с извършителя, нито прокуратура.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 много интересно

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    А ти се научи да четеш с разбиране.
    Написал съм ти ясно , че 17 години НЕ живея в България и след като съм оцелял, може би съм бил прав. А ти не пропускай да минаваш в аварийната лента на магистрала Тракия, за да не пречиш на идиотите дето си карат в лявата лента. Ах, да. Забравих, и че колкото е по-голям джипа с толкова по-голямо предимство е. Примати.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Да ти споделя

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    София не е центъра на света и ти не си съдник да казваш кой крив, кой прав, както и бабаита, който раздава "правосъдие" по пътищата. Дано ме разбереш правилно...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Браво на човека

    0 0 Отговор
    Заради някакъв утепляк в бус, човека е щял да се утрепа. И е решил да му го набие на утепляка. И аз съм го правил.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове