Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 11:18 2 759 25

Кой победи и кой загуби в битката за районите на София

  • райони-
  • софия-
  • печеливши-
  • губещи

Единствено "Средец" и "Триадица" си избраха кметове още на първия тур. И Трайчо Трайков, и Димитър Божилов са кандидати от ПП-ДБ (Спаси София)

Кой победи и кой загуби в битката за районите на София  - 1
Снимка: БГНЕС

В общо 22 от 24 района в столицата също имаше балотаж, а за 18 от тях се бориха кандидатите на ПП-ДБ (Спаси София) и ГЕРБ-СДС. Само "Средец" и "Триадица" си избраха кметове на първия тур. И Трайчо Трайков, и Димитър Божилов са от ПП-ДБ (Спаси София). Ето и резултатите в останалите райони при 99.78% обработени протоколи към 7:00 ч. тази сутрин, събрани от БНТ:

Район "Банкя"
Според данните кандидатът на ГЕРБ-СДС Рангел Марков води с резултат 53.56%, а кандидатът на "Възраждане" Антон Бранков печели 35.41%.

Район "Витоша"
В район "Витоша" кандидатът на ПП-ДБ (Спаси София) Зарко Клинков получава 48.88% срещу кандидата на ГЕРБ-СДС Теодор Петков, който е с 40.72% подкрепа.

Район "Връбница"
В район "Връбница" Румен Костадинов от ПП-ДБ (Спаси София) води с 48.55% пред досегашния кмет Младен Младенов (ГЕРБ-СДС) води с 36.14%.

Район "Възраждане"
В район "Възраждане" с 55.83 на сто води кандидатът на ПП-ДБ (Спаси София) Станислав Илиев. Втори е претендентът на ГЕРБ-СДС – Савина Савова с 32.77%.

Район "Изгрев"
В район "Изгрев" кандидатът на ПП-ДБ (Спаси София) Делян Георгиев получава 63.86% подкрепа. Втори е кандидатът на ГЕРБ-СДС Диян Стаматов с 25.91%.

Район "Илинден"
В район "Илинден" е един от оспорваните балотажи. Емил Бранчевски от ПП-ДБ (Спаси София) води с 46,51%, а Иван Божилов от ГЕРБ-СДС получава 40,85% подкрепа.

Район "Искър"
В район "Искър" Ясен Русев от ПП-ДБ (Спаси София) получава 53.40%, а Ивайло Цеков от ГЕРБ-СДС - 31,78%.

Район "Красна поляна"
В район "Красна поляна" кандидатът на ПП-ДБ (Спаси София) Димитър Петров води с 56,65%. На второ място е Иван Чакъров от ГЕРБ-СДС с 30,29%.

Район "Красно село"
Кандидатът на ПП-ДБ (Спаси София) Цвета Николаева получава 56,97% подкрепа, а досегашният кмет Румен Русев от ГЕРБ е с 27,69 на сто.

Район "Кремиковци"
В район "Кремиковци" печели Лилия Донкова от ПП-ДБ (Спаси София) с 50,82%. Вторият кандидат - Борис Петров от ГЕРБ-СДС, има 44,14%.

Район "Лозенец"
В район "Лозенец" досегашният кмет Константин Павлов от ПП-ДБ (Спаси София) получава 57% от вота. Втора е Анжелина Тотева от ГЕРБ-СДС с 30,15%.

Район "Люлин"
В район "Люлин" е най-оспорваната битка, тъй като на първи тур разликата между двамата кандидати беше само един глас. Сега кандидатът на ПП-ДБ (Спаси София) Георги Тодоров води с 52,76%. Кандидатът на ГЕРБ-СДС Милко Младенов получава 31,90%.

Район "Младост"
В район "Младост" кандидатът на ПП-ДБ (Спаси София) Ивайло Кукурин води в надпреварата с 57,89%. Втори е Юлиян Пейчев от ГЕРБ-СДС с 25,24%.

Район "Надежда"
Кандидатът за кмет на ГЕРБ-СДС Димитър Димов получава 44,94%. Втори е Румен Димитров от ПП-ДБ (Спаси София) с 41,50%.

Район "Нови Искър"
Обрат в район "Нови Искър". Независимият кандидат Владислав Владимиров печели с 50.85%. Кандидатът за кмет Даниела Райчева от ГЕРБ-СДС печели 45,91%.

Район "Оборище"
В район "Оборище" с 63,54% води кандидатът за кмет на ПП-ДБ (Спаси София) Георги Кузмов. Втора е Йоанна Драгнева от ГЕРБ-СДС със 23,17%.

Район "Овча купел"
В район "Овча купел" кандидатът на ПП-ДБ (Спаси София) Ангел Стефанов получава 52,59% подкрепа. Втори е Борислав Тодоров от ГЕРБ-СДС с 31,62%.

Район "Панчарево"
В район "Панчарево" Евгения Алексиева от ГЕРБ-СДС с получава 61,81% от вота, втори е независимият Николай Гюров с 32,11%.

Район "Подуяне"
В район "Подуяне" водач с 50,09% е кандидатът на коалицията ПП-ДБ (Спаси София) Кристиян Христов, втори е Петър Митев от ГЕРБ-СДС с 33,24%.

Район "Сердика"
В район "Сердика" на първо място е кандидатът на коалицията от ПП-ДБ (Спаси София) Момчил Даскалов с 47,62%. Втори е Тодор Кръстев от ГЕРБ с 40,02%.

Район "Слатина"
В район "Слатина" досегашният кмет от ПП-ДБ (Спаси София) Георги Илиев е лидер в класирането с 64,16%. Борислав Борисов от ГЕРБ-СДС е на второ място с 23%.

Район "Студентски"
В район "Студентски" независимият кандидат Петко Горанов води с 50,64%. Втори е кандидатът на ПП-ДБ (Спаси София) Еней Енчев с 42,68%.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Стойко

    25 25 Отговор
    Случи се нещо невероятно в Европейската политическа история! Кандидат на една политическа формация стана кмет на Европейска столица срещу обединение от 27 русофилски и комунистически клики + всички останали парламентарни партии( ГЕРБ,ДПС,БСП,ВЪЗРАЖДАНЕ)! 60 процента от електората на уж дясната ГЕРБ гласува за ромския русофилски кандидат,същото и останалите! Между тях са 3 комунистически партии,7 русофилски между които и осъдения за шпионаж Николай Малинов, АТАКА на Волен Сидеров,Левицата на Манолова и Костадин Паскалев с подкрепата на Хасковския каун Румен Георгиев Радев! Всичката тази обединена русофилска и безродна пасмина не успя да победи кандидата на само една политическа сила! Плюс всички ромски квартали - гета в столицата като Факултета,Филиповци,Красна поляна и родния на ромския кандидат Христо Ботев! Европа не помни друг подобен подвиг! Победа на демокрацията и срещу безродната антибългарска паплач! ПОБЕДА

    Коментиран от #7, #10, #14, #15, #20

  • 3 то сега трябва и

    2 0 Отговор
    да работят тея хора . извън софия много печелат герб и бсп . в софия пп . сега като са ясни резултатите, да мислим за следващите . хахахах
  • 4 плюс минус

    18 18 Отговор
    Не съм от София, затова стисках палци за Ваня.
    Но всяко зло, за добро.
    Може би, след малък брой години, Ваня ще се кандидатира за президент на България.
    Дано да си остане същата.

    Коментиран от #8

  • 5 Русофил

    23 3 Отговор
    Незабавно изчегъртване на калинките от ГЕРБ в София.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Така е

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "Стойко":

    Никой не вярва: Гръмна истинска бомба с ГЕРБ на изборите в София

    Любопитно социологическо проучване може да остави всеки с отворена уста

    Истинска бомба гръмна след разбивка на една от социологическите агенции в страната. Тяхно проучване показва към кого са отишли гласовете на партия ГЕРБ в столицата по време на балотажа тази неделя.
    Противно на очакванията, повечето от гласоподавателите и симпатизанти на формацията на Борисов(71% според пълните данни), които са решили да отидат до урните, са дали гласа си не за „половинките им“ в сглобката, а за опонента – Ваня Григорова.

    Коментиран от #12

  • 8 Русофил

    14 19 Отговор

    До коментар #4 от "плюс минус":

    С тези послания Ваня има по-големи шансове за президент на русията на мястото на Путю.
  • 9 Бай курти 48 год.ерген - 24 г. Ваш Лидер

    10 17 Отговор
    Здравейте приятели! Здравейте и на вас смaзани кoпейки и глaдни пyтяроби! Днес е един вълнуващ и незабравим ден! Една нова политическа формация ( ПП) която е на 2 години спечели двете столици-София на България и морската столица Варна! С общо население от 2 млн.,което е 1/3 от населението на България! В столицата Терзиев просто рaзгроми Григорова зад която бяха застанали 27 русофилски ,ромски и комунистически клики! Терзиев рaзгроми това лице жестоко и безкомпромисно! Мая Манолова преди 4 години се представи по същия начин и загуби с 52 на 48 процента от Фандъкова и то само заради ромските гласове! Случи се нещо невероятно като една нова формация спечели тези столици на България!
    П.С.Искам специално да благодаря и на моя приятел Валентин от Козлодуй който доказа че е умен и стратег и за 1 месец успя съвсем да срине рейтинга на това лице от дрeвноиндийски произход Григорова! Като по учебник действа Валентин и показа на всички как се изкарват пари от къщи лесно! Вальо, мой приятелю.Помниш какво ти писах в петък че в неделя вечерта заедно ще празнуваме с теб рaзгрома на ромката защото и ти имаш огромна заслуга! А за няколкото други кoпейкаджийски трoла които са останали живи все пак - ако зависеше от вас и по коментарите и оценките ви тук,ромката трябваше да е кмет още на първи тур! За радост гласуват Софиянци а не глaдни вaтни кoпейки?! Честита победа на Терзиев и ПП-ГЕРБ в областните центрове! За управляващата коалиция гласуваха 89 процента от населението

    Коментиран от #19, #22

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мунио банкя

    16 17 Отговор
    При машините всички гласове са за ПП ,това е невъзможно,явна измама,затова касиране на изборите

    Коментиран от #13

  • 12 А защо противно

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "Така е":

    А защо да е противно на очакванията? На чии очавания? На очакванията и заповедите на Посолството? Електоратат на ГЕРБ въобще не е десен,а центристки и Борисов го мъкне насила като добиче при десничарите/ всъщност левичарски троцкисти. Боко НЕ, но голяма част от електората му са хора реалисти стъпили здраво на земята.
  • 13 реру

    13 6 Отговор

    До коментар #11 от "Мунио банкя":

    "При машините всички гласове са за ПП ,това е невъзможно,явна измама,затова касиране на изборите"


    Явно по някаква причина не гласуваш и повтаряш разни опорки. В противен случай щеше да знаеш,
    че сега и при гласуване с машина /това не е машинно гласуване/ се БРОЯТ хартийки...
  • 14 Бaй Kyрти 48 г.Ергeн- 24 г.Вaш Лидeр

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "Стойко":

    Кандидата на Европейската десница не беше сам! Срещу всички тези антибългарски безродници застанаха нормалните граждани радетели за европейско развитие на България! Като мен ,моя приятел Валентин от Козлодуй и още много! Помните ли какво написах в петък? Мога да го постна отново! Че благодарение и на моя приятел Козлодуй победата ще е за европейския кандидат! Мога отново да публикувам коментара ми от петък! Че най малко 2 хиляди човека за един месец тролене Вальо ще откаже да гласуват за ромката и прехвърли към Терзиев! Това ще реши победителя! И така се получи! Вашия лидер 24 години досега няма грешна прогноза! Така че моя приятел Козлодуй трябва да бъде награден от щаба на Васил като с основна заслуга за победата му! С почетен знак като пазител на демокрацията и просперитета на България! Поздрави
  • 15 Стойке,

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Стойко":

    цикълът ти го няма ,нали?
  • 16 Коч Ина

    5 2 Отговор
    гъбарите отново победиха. Колкото и да е иронично, България ще бъде унищожена не от банан, а от гъба
  • 17 Бегай !

    5 0 Отговор
    В Надежда Митьо Дограмата печели с гласовете на циганите и селяците.Доста пари хвърлил.Така се чува от тия.
  • 18 НЯМА ЗНАЧЕНИЕ !

    5 5 Отговор
    Печели МАФИЯТА !
    Губи МАСАТА !
  • 19 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай курти 48 год.ерген - 24 г. Ваш Лидер":

    Благодаря Ви господин ПЕТКОВ
  • 20 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стойко":

    Приятен ден Приятел
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ха ха ха

    4 1 Отговор
    Загубата на практически цяла София е цената на тлъстия задник на тулупа, който предаде всички за да се спаси от Магнитски. Сега играе театър и си мисли че сред избирателите не е останал и един с непокътнат интелект. Долен предател и нещастник. Конкурент му е само предателя Терзиев, отрекъл се от целия си род. Радвайте им се глупаци.

    Коментиран от #24

  • 24 Комунист

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ха ха ха":

    Да беше само Терзиев, с мед да го помажеш. 95% от синовете и дъщерите на Номенклатурата си прецойдесаха и от видни комсомолзци и комунисти на времето, станаха първо семократи. Примери стотици мога да дам. Един Владимир Левчев стига. Антокомунист номер 1.

    Коментиран от #25

  • 25 Комунист

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Комунист":

    Поправка: Да беше само Терзиев, с мед да го помажеш. 95% от синовете и дъщерите на Номенклатурата си пребойдисаха и от видни комсомолци и комунисти на времето, станаха първо демократи. Примери стотици мога да дам. Един Владимир Левчев стига. Антокомунист номер 1.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове