Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 20:06 1 313 25

Мартин Димитров: Когато един министър не се справя, винаги се сменя. В политиката трябва да се носи отговорност

  • мартин димитров-
  • министър-
  • справяне-
  • смяна-
  • отговорност-
  • политика

Ние се държим все едно всичко е било прекрасно досега. Доскоро имаше служебен кабинет, който внесе бюджет със 7% дефицит и от служебното правителство казаха, че не могат да се справят, освен ако не се вдигнат няколко данъка. Ние предотвратихме този сценарий и внесохме бюджет с 3% дефицит. Инфлацията спада, но условията са тежки, заяви дептутатът от ПП-ДБ

Мартин Димитров: Когато един министър не се справя, винаги се сменя. В политиката трябва да се носи отговорност - 1
Снимка: NovaNews

В политиката трябва да се носи отговорност. Продължаваме да искаме оставката на вътрешния министър. В такава разгорещена обстановка министърът не може да бъде на кино. Имаше полицаи, които превишиха правата си на този протест, бяха малтретирани невинни хора и отговорност за това носи министърът на вътрешните работи. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров по повод случилото се на протеста срещу ръководството на БФС в София на 16 ноември. Тогава се стигна до ескалация на напрежението и сблъсъци между протестиращи и полиция, при което имаше десетки пострадали.

Това не може да остане без последствия. Внесохме анкетна комисия, тя ще разгледа фактите и ще установи колко и кои са полицаите, които са превишили правата си. Убедени сме, че повечето са спазвали стриктно правилата, но тези, които са ги превишили, трябва да понесат отговорност, посочи депутатът от ПП-ДБ, цитиран от novini.bg.
Ще анализираме фактите един по един и накрая всичко ще бъде ясно. Когато се видят видеоклиповете, анализират се фактите и се види истината, мисля че решението ще е лесно накрая. Когато един министър не се справя, винаги се сменя, подчерта Мартин Димитров.
Депутатът, който е и член на Комисията по бюджет и финанси в парламента, коментира и темата за проекторамката на Бюджет 2024.

Ние се държим все едно всичко е било прекрасно досега. Доскоро имаше служебен кабинет, който внесе бюджет със 7% дефицит и от служебното правителство казаха, че не могат да се справят, освен ако не се вдигнат няколко данъка. Ние предотвратихме този сценарий и внесохме бюджет с 3% дефицит. Инфлацията спада, но условията са тежки, заяви Димитров.

Можем да приемем един разумен бюджет и икономиката на България да продължи да расте в един труден период, в който икономиките на част от Европа ще изпаднат в рецесия, каза още депутатът от ПП-ДБ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калин ГЕРБ

    5 3 Отговор
    На мен ми хареса на хранилката и не искам да ме сменят...
  • 2 ццц

    11 3 Отговор
    Вижте го тоя....държавата НИ се управлява от дж.ен.дъри.
  • 3 Леме мале

    15 1 Отговор
    Ако в българската политика се носеше отговорност, такива като тоя щяха да са история
  • 4 Швейк

    3 3 Отговор
    апел към България!!! Украйна остава без войници и снаряди. Сега те решават въпроса за набиране на 18-годишни момчета и жени на фронта. Сега всички психично болни хора, пациенти с ХИВ и хора с увреждания се изпращат на фронта. Разглеждат се и въпроси за попълване на войниците на фронта с българи. Българи, гответе се, скоро ще ви повикат да заместите изтощените украински войници!!! знай, че никога няма да победиш Русия! Само помислете преди да тръгнете срещу Русия!!!

    Коментиран от #8

  • 5 А ти

    5 0 Отговор
    с ко се справи бе лъжец и продажник, че толкова години трябва да те гледаме?!
  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    Политиците не Мислите Вие за Народа а Сте Алчни за Власт
  • 7 Малее

    6 1 Отговор
    Пет години лаеш за далаверата,която направи Пеевски милиардер/КТБ/ и какво се случи?Винаги сте постфактум и в това ви е проблемът.Нямате иновативни идеи.Примиряваъе се със ситуацията,а ние се чувстваме предадени.Липсва ви хъс и затова сте от страната на губещите.Кскто се казва:Една патка мислила,мислила и умряла.Тези пак ни завладяват на много търпение и лукавство., вие сте пълна екзотика.
  • 8 Оххххх

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Швейк":

    Не си Швейк,а шменти -капели изрожденецо.Колко плащат с обезценени копейки?

    Коментиран от #23

  • 9 Сатана Z

    8 2 Отговор
    Мартинчо,каквото каже Делян Пеевски това ще стане.Той е супервайзорът наблюдаващ сглобката.Всяко назначение се консултира с него.Само с комсомолски лозунги няма да стане
  • 10 морски

    13 2 Отговор
    Кажи ти каква отговорност носиш от твоето бля бля и нищо само хаос!!!!!!!!
  • 11 Алекс

    6 4 Отговор
    Този ръкащ очилат смотаняк за какъв се взема...
    Постоянно си завира гагата там където не му е работата...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бате Гойко

    2 2 Отговор
    Малтично ,не скимти
    Малтинчо , забрави
  • 14 Ачо

    7 3 Отговор
    Като го гледам тоз цъ.р.вул каква отговорност до сега е носил ми призлява.Тепегьозлъка на такива няма граници
  • 15 ЕЙ ЛЬОЛЬО

    6 3 Отговор
    Съсипахте ни държавата.
    Аман от пишман политици като теб.
  • 16 ХАРОН

    4 2 Отговор
    А, когато много министри не се справят сглобката се саморазглобява и отпътува като лош сън към небитието!
  • 17 Край

    5 1 Отговор
    Наивен инфантил.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ИТозиСеИзказа

    4 0 Отговор
    Определено политическият елит вече прилича на Бардак и честата смяна на Маман (дори РРадев се пробва за тази ръководна длъжност) не променя качеството на ?елита?. Демократичният свят дава еднакви права и възможности независимо от пол, раса, сексуална ориентация, но, едно голямо НО, избягва да издига на високи социални и управленски постове природно сбъркани личности и това става естествена като не се избират. Стават и грешки, като Едгар Хувър, например, създател на антикомунистическа доктрина, от която западната демокрация не може да се отърве и след провалът на комистичеката идея. Доктрина, толкова сбъркана и вредна, колкото и Хувър и неговия секретар са били природно сбъркани в ориентацията си.
  • 21 Аноним

    2 0 Отговор
    Тоя фъфлек що не си затвори голямата уста. Та нали се пенеше, че не ни трябват нови енергийни мощности, като АЕЦ и редица др. безумия. Тъпанар и наглец но със самочувствие.
  • 22 Във всеки случай

    1 0 Отговор
    Милицията трябва да бие якоооооо!!!
  • 23 Яяяяяя

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Оххххх":

    Радвай се че на теб плащат в$
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Фашкия от СДС

    1 0 Отговор
    Ха ха тоя ли е ексремент е останал от синьото.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол