Last news in Fakti

19 Декември, 2013 19:27 942 1

Станишев: Противопоставяме се срещу дискриминационни действия спрямо българи

  • станишев-
  • противопоставяме се-
  • дискриминационни-
  • действия-
  • българи

България прие национален план за усвояване на евросредства за борба с младежката безработица

България прие национален план за усвояване на евросредства за борба с младежката безработица. Това е изцяло наша инициатива  и ние стоим зад нея.  Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на координираща среща на министър-председателите и държавните глави от ПЕС, която се проведе днес в Брюксел.

„Планът ще бъде предаден в срок, преди 31 декември. За това говорихме и на семинара в Боровец с двете парламентарни групи и правителството и сме обединени около него. Това е необходимо за младите хора в България и за страната като цяло“, каза още той. Той също така информира за случващото се в страната, приемането на бюджета за 2014 г. Станишев подчерта, че поради нарастващия брой на премиерите от социалистическото семейство от 3 на 11, сега е моментът ПЕС да покаже, че именно тази партия е реалната алтернатива на практиката на национален егоизъм, на социални орязвания, на наказания на страни – политика, която е била провеждана от консерваторите и това, според него, трябва да се отстоява на всеки съвет.

Категорично се противопоставям на всяка форма на дискриминационни действия към българите
„Категорично се противопоставям на всяка форма на дискриминационни действия по отношение на българите и потърсих за това подкрепа и от нашите европейски партньори“, заяви още Сергей Станишев. Той определи истерията в някои страни, за които от първи януари ще влезе в сила правото на българите да работят там, като действие, противоречащо на едни от фундаменталните принципи за свободно движение на хора на пазара на труда в Европейския съюз и означава отдаване на популизъм. „ Подобна истерия имаше в страни като Великобритания през 2006г., преди нашето влизане в ЕС и тогава имаше подобни писания. Както се видя, нищо такова не се случи“, поясни Станишев.

ПЕС стои зад разкриването на нови работни места и солидарност между държавите-членки

„Срещата на европейския съвет днес трябва да се съсредоточи върху създаването на повече и по-добри работни места, да се задълбочава чувството на общи икономически и социални стандарти и вземане на решения“, каза още президентът на ПЕС пред журналисти.  Той подчерта, че партиите членки на ПЕС са отдадени на осигуряването на силно чувство на споделена отговорност за икономическото развитие на Европейския съюз. „Успехът на всеки подход трябва да се мери преди всичко и най-вече с увеличаването  на броя работни места.  Нашето политическо семейство ще работи усърдно, за да е сигурно, че има силен солидарен механизъм  на баланс и икономическа отговорност. Това искат от нас гражданите да осигурим. Когато страните са изолирани и трябва да се борят с условия, по-тежки от тези на съседите им, гражданите са тези, които трябва да се справят с икономическия спад“, поясни лидерът на евросоциалистите.
Провелата се днес среща бе посветена на: икономически и паричен съюз и икономическа и социална политика, разширяване, миграция, енергетика, общата политика за сигурност и отбрана. Тя бе председателствана от президента на партията Сергей Станишев. На нея присъстваха още: българският министър-председател Пламен Орешарски,  българският министър на отбраната Ангел Найденов, президентът на Европейския парламент Мартин Шулц, председателят на политическата група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода и премиерите на Хърватия Зоран Миланович, на Дания Хелле Торнинг-Шмидт, на Италия Енрико Лета, на Малта Джоузеф Мускат, вицепремиерът и министър на външните работи и търговията на Ирландия Еамон Гилмор , както и еврокомисари.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    ostavka paliaci
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове