Last news in Fakti

14 Януари, 2024 05:05 1 493 49

Габриел готви втората конференция за подготовката на външнополитическа стратегия на България

  • мария габриел-
  • конференция-
  • стратегия

Събитието е в понеделник, 15 януари, в Дома на Европа от 10:00 часа

Габриел готви втората конференция за подготовката на външнополитическа стратегия на България  - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Мария Габриел ще бъде домакин на конференцията „Младите хора и външнополитическата стратегия на България: критичният глас“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Това е втората конференция от планираната серия от събития по подготовката на външнополитическа стратегия на Република България, която се състои по инициатива на вицепремиера Мария Габриел.

От външното министерство уточняват, че форумът е насочен към младите хора и ще даде възможност те да споделят своите мнения и визия за формулирането на външнополитическите приоритети на страната. Гледната точка на младите хора относно перспективите пред българската външна политика, която се реализира в условията на динамично променяща се международна и регионална обстановка, ще допринесе да се отговори на съвременните предизвикателства, сред които зеленият преход, дигитализацията, новите тенденции в енергийната, икономическата и културната дипломация, активното членство на България в ЕС и НАТО, грижата за българите извън страната.

Събитието е в понеделник, 15 януари, в Дома на Европа от 10:00 часа. Очаква се да участват студенти от различни университети, колежи, млади делегати към ООН, представители на младежки организации.

В началото на декември м.г. вицепремиерът и министър на външните работи откри и бе домакин на конференцията „Външнополитическата стратегия на Република България - предизвикателства и възможности“ в Дома на Европа. Инициативата за приемането на такъв стратегически документ има за цел да увеличи прозрачността, предвидимостта и обществената подкрепа за българската външна политика и да формира междуинституционален консенсус по ясно формулирани външнополитически приоритети.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаргамел жалка, проста и страшна хубавиц

    47 0 Отговор
    Хубавица! Тази като че ли живее в паралелен свят който няма нищо общо с живота на обикновения Българин! Гаргамел едни жалки краварски слуги сте, ако си вярвате, че сте прави разходете се из народа свободно без охрана?

    Коментиран от #9

  • 2 Мишо

    26 0 Отговор
    1. Министерство на здравеопазването да е задължено да осигури линейки/самолет за извозване на действително тежко пострадали българи в чужбина, когато чуждестранната болница моли за това. Тия данъци не ги плащаме, само за да си купуват Домусчиеви кораби за превоз на наркотици;
    2. МВР да започне да си събира глобите за изгубени документи в България. Това не е работа на българските консулски служби, които и без това са свръхнатоварени, понеже над 2 милиона българи вече НЕ желаят да работят в България, а са имигрирали в Западна Европа.
    3. Министерство на правосъдието да си направи електронен портал за входиране на изпратените по DHL документи за българско гражданство, съответно да си прави експертиза и носи цялата отговорност.
    4. Ясно да се определи и да се спазва какво може и какво НЕ може да се изисква от българските посолства. Всяко пътуване в чужбина е риск, понеже се напускат националните граници и се попада под чужда юрисдикция, която трябва да се спазва. Тази свободия всеки да иска всичко от МВнР, понеже нещо не го устройвало при пътуване/работа в чужбина трябва да престане.

    Коментиран от #14

  • 3 Макето

    39 1 Отговор
    Тази знае ли, защо е на този свят? Пълно безполезно изчадие.

    Коментиран от #46

  • 4 хаберих

    23 0 Отговор
    Какво казва полицаят на презерватива?
    Прикривай ме, влизам!
  • 5 Цецо

    29 0 Отговор
    Излиза,че МВнР не си знае приоритетите и ще пита младите безработни чалгаджии. Голяма излагация!
  • 6 Ветеринарен психолог

    22 0 Отговор
    С други думи-търсят се нови попълнения,които могат много да говорят с купища клишета и нищо да не казват.
  • 7 От тая да чакаш

    28 0 Отговор
    Някаква стратегия ли?
    Забрави. Нали със сапунджията тия двамката са подписали смъртна присъда за България? Не само Австрия, другите като разберат, всичките от ЕС ще си върнат бежанците, минали през България. И не 6000 ще станат милион по 6000. И не си мислете, че "те тука няма да стоят, ще се върнат .."! Тези от ЕС не са глупави. Наскоро направиха "закон", че "ако бежанците предвидени за една страна , отидат в друга, то ПЪРВАТА дето са предвидени да са там, ЩЕ ИМ ПЛАЩА ИЗДРЪЖКАТА"! Сега разбрахте ли?
    Тези ще си живеят в Австрия, Белгия, Германия ...НО НИЕ ще им плащаме ОГРОМНИТЕ ИЗДРЪЖКИ ТАМ. За 4-членно семейство в Германия месечната издръжка е над 3500 евро!!! На тази тиква и другия сапунджия честито! Унищожиха България!!!
  • 8 Искам външно-политическа

    27 0 Отговор
    Стратегия за България:
    Излизане от ЕС, от НАТОто и от високите т.н. международни организации И споразумения: световна банка, ООН, СЗО, Дъблински споразумения и т.н. Ние сме най-старата държава в Европа но сме сега и най-пропадналата! ЗАЩО? Ами защото такива, като тази на снимката ни управляват само в тяхна си лична полза. Време е да изметем всички предатели, мафията, крадците и лъжците и да станем свободна, независима и ПРОСПЕРИТАЩА страна. Да не работим изобщо с чужди страни, които само ни използват: САЩ, страните от ЕС... Да не се подчиняваме на никой друг. Да си направим пак силна армия за да не може никой да ни посяга на хората и територията!!!
    Напред към прогреса! Започваме с голямото измитане на предатели...
  • 9 Ъхъ

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гаргамел жалка, проста и страшна хубавиц":

    Да вземе да сготви една мусака на французина, вместо да готви глупости!

    Коментиран от #10, #45

  • 10 Тая дали изобщо умее

    22 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ъхъ":

    Да готви, каквото и да е било? Французите и немците са помияри. Ядат и най-големите боклуци -фаст фуд, пици... А вече им въведоха и червеи и хлебарки да ядат. Тази я бяха взели ГЕРБ да им е протеже в ЕС, сега я направиха в България да е някаква си, но като я гледам, за нищо НЕ става, даже з анея и не м и става...
  • 11 да бе, да

    20 0 Отговор
    Мара, външна политика и стратегия в едно изречение е невъзможен сюжет дори за фантастите.
  • 12 Калпазанин

    10 0 Отговор
    Прозвуча ми като исраел ни готви за.................
  • 13 стилист

    17 1 Отговор
    Видите ли жена с колие над пуловер, спокойно можете да заключите, че е провинциалистка.

    Коментиран от #16, #17

  • 14 Рошко

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мишо":

    Ти хубо си го обяснил, ама в бг хаоса е на мода и някой има интерес от това те много добре знаят какво трябва да се направи ама требе да сме прости
  • 15 Мара

    19 0 Отговор
    зубри и наизустява прочетено от тук там , за да го издекламира ! С кеф Брюксел се отърва от този паразит и Боюво откритие !
  • 16 И кметицата

    15 0 Отговор

    До коментар #13 от "стилист":

    Юрданка тъй се издокарваше , че и с кръстче , да я видят каква "християнка" е . Детето на активни борци против капитализма .
  • 17 Абе кажи си го,

    14 0 Отговор

    До коментар #13 от "стилист":

    Както си е! Проста и тупа селянка.
    Божкеее, това представлява нас, България навън???

    Коментиран от #44

  • 18 Гнусносути

    10 0 Отговор
    Гаргамел готви стратегии и конференции с праз.
  • 19 ха ха

    5 0 Отговор
    Инициативата за приемането на такъв стратегически документ има за цел да увеличи прозрачността, предвидимостта и обществената подкрепа за българската външна политика и да формира междуинституционален консенсус по ясно формулирани външнополитически приоритети./ доста подло и измамнически , но типично за празноглавите поклонници на сатанистите

    Коментиран от #41

  • 20 Надзирателят на Цола Драгойчева

    6 0 Отговор
    Абе министърката на МВнР винаги ли е в компанията на министъра на МВР?! Да не е арестувана от МВР?! Другарят Габриел не ревнува ли?! Да не се появи некое МВР-габриелче?!
  • 21 пешо

    7 0 Отговор
    това го напишете на 1 април
  • 22 РАДОЙ

    7 0 Отговор
    ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ПО НОВ ПЪТ
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 да се ненадява човек

    6 0 Отговор
    Ама у нас и стратегия ли има !? Т.е освен грабежа има и стратегия !?

    Луда работа !

    Коментиран от #43

  • 26 ПРЕЖИВЯЛ ПРЕХОДА

    9 0 Отговор
    Тази Госпожа само като я видя на снимка разбирам американците и европейците колко мразят България и българския народ. Трябва наистина да презираш някой народ, за да му поставиш такъв индивид за премиер.
  • 27 Ком

    5 0 Отговор
    И кой, точно "брюкселската снаха" ще определя стратегията за развитие на България! Това нещо отдавна е чужда ясла.
  • 28 Пантагрюел

    6 0 Отговор
    Ще събере ,,млади хора" от люпилните на Козяк ,за да чуе това,което и се иска да чуе.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гост

    6 0 Отговор
    Като на пленум на БКП,ще отчитаме какво сме направили,ще чертаем пътя по който ще вървим.Безполезни глупости.
  • 31 Гост

    7 0 Отговор
    На практика ще правим каквото каже Галя.
  • 32 Жмуц

    5 0 Отговор
    Единственото нещо което прави Тази самостоятелно е да ходи да пика.
  • 33 КУХА ЛЕЙКА

    0 0 Отговор
    "Активни потребители": Кутиите на шоколадовите бонбони тежат повече, отколкото самите бонбони

    Големите опаковки замърсяват много повече околната среда и разхищението не е аргументирано и редно От 39 проверени кутии бонбони само 2 имат запълване на кутията над 50%, останалите са около 20-30%. Слагат подложки, а бонбоните са с грамаж колкото един шоколад от 100 грама
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Феликс Дж

    1 0 Отговор
    Голема ГОТВАЧ ка е тая жена. За пример е.
  • 39 Македонец

    2 0 Отговор
    Чудя се и не ми го пoбиpа умa- кaквa дoлнa и жaлкa tвap, и Безpoдниk трябвa да е чoвeк, зa дa paбoти прoтив интepeситe на нapoд, държaва и Poдина,и да се покaзвa без капka cpaм прeд бългaрския наpoд !?
  • 40 Ех,Маро,Маро

    2 0 Отговор
    При други, по-морални времена, със своите познания и достойнства , хаджидимовската шаЛвартия щеше да изкарва достойно хляба си и да трупа трудов стаж до 80 годишна възраст като хигиенист в някой клозет на някоя българска гара или автогара ,а защо не и на летището в Брюксел .
  • 41 Абе те така формулират

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "ха ха":

    Всичко, за да те забъркат и да им повярваш глупостите. Ама "за здравето на цели народи им забиха бустери, а вече цензурата по заразата намаля, за войната сега е голяма, та се разбраха много неща.
    Уж "за да се запази населението", го затваряха, цензурираха, арестуваха, глобяваха, дистанцираха, даже и убиваха, понеже ТЕХНИЯ вирус беше толкова важен и трябваше да мине, като такъв! Сатанистите вече сами се издадоха. Само наивниците още им се връзват.
  • 42 Защо

    0 0 Отговор
    Защо Пиклата не си оправи Вътрешно политическата стратегия?
  • 43 Има

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "да се ненадява човек":

    Има! Стратегия на Грабежа!
  • 44 Това сме ние!

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Абе кажи си го,":

    Това сме ние! След като го Позволяваме!
  • 45 Французите

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ъхъ":

    Французите уважават М.ин.не.та!
  • 46 Сигурно знае

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Макето":

    Сигурно знае! Щом го прави!
  • 47 Я.... Виж

    0 0 Отговор
    Я.... Виж! Какъв Гръцмул има!
  • 48 Салама свърши

    0 0 Отговор
    Що са толкова грозни жените в Бг?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове