Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 04:33 1 569 29

Политици от "Възраждане" и АБВ посетиха Русия по покана на партията на Путин

  • възраждане-
  • абв-
  • единна русия

Те са участвали във форум, посветен на "борбата с модерните практики на неоколониализма"

Политици от "Възраждане" и АБВ посетиха Русия по покана на партията на Путин  - 1
Снимка: Уикипедия

Скандално посещение на политици от "Възраждане" и АБВ в Русия, по покана на партията на Владимир Путин "Единна Русия". Форумът е бил посветен на цитат - "борбата с модерните практики на неоколониализма", предаде БНТ.

В делегацията е бил и Ивелин Първанов - депутатът от "Възраждане" е член на парламентарната комисия по отбрана. Затова от ПП-ДБ ще настояват за отстраняването му. Мотивът - рискове за националната сигурност.

От ГЕРБ пък ще искат и изключването на Първанов и Ангел Георгиев и от комисията по външни работи.

Коста Стоянов, Ангел Георгиев и Ивелин Първанов са представителите на Възраждане на форума, съвпаднал с две години от инвазията на Русия в Украйна и с деня, в който бе обявена смъртта на Навални. От АБВ заедно с Румен Петков на същия форум е бил Владимир Маринов. За събитието беше пусната и официална информация и снимки. Пред БНТ лидерът на Възраждане Костадин Костадинов заяви, че поканата е получена при тях още преди месец.

"Истината е, че ние имаме полза да имаме прекрасни отношения с Русия, Русия може да ни бъде единствено само приятел партньор и съюзник. Истината е, че Русия ни прати в списък с неприятелски държави заради нашите неприятелски действия, защото не Русия наложи санкции на България, а обратното. България предприемаше и продължава да предприема неприятелски действия към Русия, което не е в полза на нашата страна. То е в полза на САЩ и Брюксел, но не и на българския народ. И точно затова нашата делегация отиде там, за да го заяви ясно и категорично", каза председателят на ПП"Възраждане" Костадин Костадинов.

От ПП-ДБ остро осъдиха факта, че от парламентарно представената партия "Възраждане" отиват на форума в Русия по покана на партията на Путин.

"Това става в момент, когато България е обявена за неприятелска страна, Русия извършва военни учения в акваторията на Черно море, с което застрашава нашите интереси, в навечерието на две години от руската инвазия в Украйна и на смъртта на Навални. И ако това е неприятно, още по-неприятно е, че там имало и член на комисията ни по отбрана", обяви Явор Божанков - депутат от ПГ на "Продължаваме Промяната - Демократична България ".

Народните представители имат достъп до класифицирана информация и затова от ПП-ДБ изказаха притеснения за националната сигурност на България. Поискаха ДАНС и прокуратурата да проверят случая. Задават въпроса предавали ли са представителите на "Възраждане" информация за отбраната на България и на НАТО на руската федерация и извършени ли са други престъпления срещу интересите на страната ни.

Божанков обясни, че въпросът им към ГЕРБ е заради думи на Борисов наскоро, че "Възраждане" била националистическа, а не проруска партия.

Отговорът на коментара на ГЕРБ дойде от Брюксел, където пред БНТ заместник-председателят на партията Даниел Митов заяви, че представителите на "Възраждане" трябва да бъдат изключени не само от комисията по отбрана, но и от тази по външна политика, в която членове са Ивелин Първанов и Ангел Георгиев. Определи като цитирам "странно и срамно да ходиш да клеветиш срещу страната си, при това на лош руски.

"Това не може да остане без последствия още повече, когато се отива в държава, фашизирана отдавна, където хора биват бити убивани, затваряни прогонвани, държава започнала пълномащабна война срещу Украйна с цел да заличи украинската държавност от лицето на земята буквално с геноцидни намерения, водена от президент, който преди дни буквално оправда Хитлер за началото на Втората Световна война", каза Даниел Митов -зам.председател на ГЕРБ.

Към депутатите от Възраждане, участвали на форума трябва, според Митов, да се обмислят и други ходове от страна на парламента, защото не било нормално това да се случва от представители на държава член на Европейския съюз и НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Срам ме е единствено от ППДБ

    55 31 Отговор
    Странно и срамно е Денков да казва, че "колко ще пострада Българския народ от санкциите срещу Русия е без значение". Ето това вече е национално предателство от класа!

    Коментиран от #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иванов

    51 17 Отговор
    Е това е информация, в която езикът на омразата не, а на отвратителното роболепие стига до космоса. Колко статии на чужди независими источници да поставя, за да се види, че такива партии и такива политици като Митов и Борисов са не срам, а позор за един цял народ. И не са само те, в парламента е бънкано с такива бисери. Живеем в невиждано време на адска демагогия и невиждана манипулация, време, в което има такава лекота за алтернативни источници, а тука не го позволяват. Ми ако четем например само фрогнюз, ще знаем ли нещо. Съвсем скоро ще видим колко сме жалки, убийствено жалки.
  • 4 первазов

    37 47 Отговор
    Българските Кириак Стефчовци воглаве с Румбата плевенския алкаш,задружно пиха ядоха и се веселиха в Рассияяя!!! Плащаме всички ние българските данъкоплатци.
  • 5 Мали

    47 41 Отговор
    Браво на Възраждане, само така против нашите нацисти в парламента.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 АГАТа Кристи

    17 8 Отговор
    Защо не затвориха кръга с Импексовата и сестра Галева ?

    Коментиран от #13

  • 9 Здравко

    31 24 Отговор
    Румен Петков червената мутра е още и руски шпионин.Върви им на българите с такива политици.
  • 10 От москва

    29 26 Отговор
    направо на фронта да ги пратят. Да покажат на дело какви борци срещу модерните практики са.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Доротея

    26 17 Отговор
    Е-ееее, ми, кво!? Хубаво! Нека да имаме наши хора навсякъде по държавите! Утре ако се обърне вятъра... То, не че днешните атлантици няма да яхнат и вятъра и пак чевръсто за врътнат табелата и задни части в обратна посока, но... не е етично да се въртят вчера бяха БКП, днес атлантици, утре каквото е необходимо... Па няма само до Бруксел и Ню Йорк да припкат един през друг, я...!

    Коментиран от #25

  • 13 Доротея

    21 8 Отговор

    До коментар #8 от "АГАТа Кристи":

    Защото там се отива поканен, а няма как Импексова да е поканена, след като е социалист - еврокомунист, а сина си е командировала трайно в САЩ, а Галева съжителства с лице от БСП, което е виден американофил и нощес говори по телевизията, че съотношението на загубите при Авдеевка е 10:1 в ущърб на руснаците, за които му изявления има матреал и тук от 4,58 часа!

    Коментиран от #26

  • 14 Старец

    27 26 Отговор
    Евроатлантите се побъркаха. Браво на възраждане. Трябва да покажем на Русия, че само шепа подкупни ид..ти в България, са против нея.
  • 15 Бай Ставри

    13 10 Отговор
    Елате пиленца при батко
  • 16 Прокурор

    24 22 Отговор
    Закривай копейковците . Забрана на дейността им.
  • 17 Иван

    24 18 Отговор
    Има ли още някой, на който да не е ясно кои са руските мекерета в България?
  • 18 Хохо Бохо

    14 12 Отговор
    Жалко, че не са ги почерпили с чайче...
  • 19 3333

    16 13 Отговор
    Там да си останат.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 путлерастки

    13 9 Отговор
    П О Д Л О Г И
  • 25 Пипи

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Доротея":

    Каква сдухана и нефелна позиция?! Да си въртим дирника на вси страни? Жал ка история.
  • 26 Акула

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Доротея":

    Така е Доротея
  • 27 българка

    9 6 Отговор
    С тази демонстрация ПП "Възраждане" и АБВ си лепнаха срамно петно, като поддръжници на варварския античовешки режим на Путин!
  • 28 !!!?

    7 4 Отговор
    Гълъбчетата на Посолството на посещение в Москва за инструктаж и слугинаж !!!?

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове