Last news in Fakti

18 Март, 2024 12:03 553 7

Демерджиев: Проблемът с мигрантите не се политизира

  • иван демерджиев-
  • мигранти-
  • граница

Той посочи, че увеличаването броя на служителите по границата е „резонна, но закъсняла мярка“

Демерджиев: Проблемът с мигрантите не се политизира - 1

Проблемът с мигрантите не се политизира, той е голям и не се предприемат никакви действия за справянето с кризата. Решението е в по-добрата охрана на самата граница и задържането на хора, които са влезли във вътрешността на страната и се опитват да напуснат България. Това каза бившият вътрешен министър Иван Демерджиев в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Той посочи, че увеличаването броя на служителите по границата е „резонна, но закъсняла мярка“. По негови думи решението не е свързано само с пари, а и с обучение на кадрите.

Политикът коментира и напрежението в „сглобката“.

По негови думи липсват ясни политики, а властта си разпределя постовете в държавата.

„Когато се преговаря на тъмно и основният проблем е кой колко поста ще вземе, тогава преговорите не са полезни за страната“, допълни Демерджиев.

По темата с аферата „Нотариуса“ Демерджиев каза, че „става дума за прегрупиране, за опит да бъде запазен начинът, по който функционира системата, но това да остане скрито от обществеността и да се намерят изкупителните жертви, така че този проблем да се затвори“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мигрант

    1 2 Отговор
    Бях точен с парите пък кво стана
  • 2 Пич

    4 1 Отговор
    Настоящи и бивши политици са толкова тъпи , че дори достоверни опорки не мога да си измислят !
  • 3 Дето се

    4 0 Отговор
    се казва все в г... Хващаме ги на границата и в лагерите, хващаме ги в страната - пак там. Връщат ни ги със самолети - отново в приемните цетрове. Идват и остават тук, а не трябва така. Щом ни ги карат със самолет значи доказано са пресекли нелегално границата на България и по нашия закон 1г. затвор. Излежаването може да стане в бежанските лагери като всеки ден работят по почистването на Странджа замърсена от тях. През това време се уреждат документите за екстрадация в съответната държава. Взимане на отпечатъци и сбогом. При следващо нелегално преминаване на границата 5г. затвор. Ако това се направи ще спрат да идват повече почти от раз.
  • 4 за мигранти, за божанец, за политики

    1 1 Отговор
    е интересно . но е изпята песен това . ако се пази потделение е един караула . но пак се преминава . изчаква се и бегом . Галев е минал нелегално . Но центровете за бежанци ще ги съберат . Да строим 5-6 по бургас , до турска , то там са и идват като е топло . а божанеца е следен дълго . издоен е и е затрит . изкопитела че е погален . но може да хванат убииците .
  • 5 Русия е враг №1 на България ! 🇧🇬

    0 2 Отговор
    Зам.-председателят на руската Дума Пьотр Толстой официално си признава в тв предаване, че готвят на България украински сценарий. Той казва, че в България е пълно с руски граждани, които по сигнал ще започнат да правят мизерии.
    С пропагандистката Скабеева обсъждат и удари по България. Единствено ги спира, че не могат да се справят с Украйна.
    Затова държавата трябва спешно да преразгледа статута на пребиваващите у нас.
    Държавното обвинение да започне да прилага НК в частта за държавна измяна спрямо българите, които обслужват руските интереси у нас.

    Данните за руски граждани с имоти и с фирми в България. Данните не могат да бъдат пълни, защото много руснаци са използвали подставени лица, български граждани, като “собственици” на имотите им.
    Разбивка по градове за да добият българите по-конкретна представа за размерите на бедствието:
    Каварна – 663
    Балчик – 1 528
    Варна – 13 434
    Бяла – 3 625
    Обзор – 999
    Несебър – 49 736
    Поморие – 8 308
    Бургас – 72 637
    Созопол – 6 307
    Приморско- 1 585
    Царево – 2 412
    Банско – 2 903
    Разлог – 367
    Пампорово – 183
    ОБЩО 531 320 имота на руснаци у нас, като във всеки нотариален акт са вписани минимум (!) по три лица-собственици. Това прави около 1 593 960 руснаци-собственици на имоти и фирми у нас, като колко от тях са постоянно пребиваващи - не е известно,
    както и колко са получили българско гражданство /и избирателни права/.
    Със сигурност има и още, защото има руснаци, закупили имоти в Пловдив, София и др

    Коментиран от #7

  • 6 Ген. Гурко

    2 0 Отговор
    Няма никакво значение дали се политизира или не. Важно е, че съществува реално, от което пък следва, че задължително трябва да се политизира и като резултат, всички виновни политици трябва да бъдат лишени от власт, а нелегалните мигранти експулсирани от страната.
  • 7 Проблемът е,

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Русия е враг №1 на България ! 🇧🇬":

    че руснаците определено им харесва да живеят в чужбина и не искат в Матушка защото РФ не е социална държава, има много корупция, престъпност, нисък стандарт на живот липсват канализация и много други неща, бил съм там(в СССР). Тя затова е толкова голяма - асвабаждават и анексират, но след време става пак на кочина и продължават нататък. Руска поговорка: Добре се живее не там където сме били, а там където още не сме ходили.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове