Last news in Fakti

27 Март, 2024 20:15 16 173 58

Георги Кадиев: Между тези 2 имена трябва да избере Румен Радев за служебен кабинет

  • румен радев-
  • георги кадиев-
  • служебен премиер-
  • служебен кабинет

Цялата им съдебна реформа на шарлатаните е такава

Георги Кадиев: Между тези 2 имена трябва да избере Румен Радев за служебен кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

"Ако правилно съм информиран, управителят на БНБ е питал ЕЦБ дали може да стане служебен премиер и отговорът е бил категоричен- само след оставка от поста. Което никой с акъла си няма да направи, разбира се, когато пред него е цял мандат като управител или под-управител.

БНБ отпадат, Росен Желязков е политизиран, омбудсман и зам.-омбудсман няма, Димитър Главчев е също политизиран". Това коментира в социалната мрежа Георги Кадиев.

"Остават двамата заместници в Сметната палата, с единия от които съм работил заедно, когато беше в НАП и съм с прекрасни впечатления, макар в Сметната палата да бе номинация на ГЕРБ, а другата е на ДПС", коментира той. Затова и според него е задачата пред президента е сложна. А домовата книга е с две имена, смята Кадиев.

"Цялата им съдебна реформа на шарлатаните е такава."

Припомняме, че днес сутринта заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова подаде оставка в деловодството на Народното събрание. Причините - лични мотиви. Нейната оставка стана повод и за въпроси, които остро президентът Румен Радев зададе на "Продължаваме промяната - Демократична България" в обръщението си към тях, когато от политическата сила взеха и върнаха втория мандат за съставяне на правителство.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро шприца

    47 19 Отговор
    Лено……шприцен,шприцен!

    Коментиран от #45

  • 2 Институцията на Омбедсмана е

    17 25 Отговор
    Институцията на Омбедсмана е Прокажена! Както се вижда дори те самите си го осъзнават!
  • 3 Това е жалката истина

    119 6 Отговор
    Шарлатаните, "борци" срещу ГЕРБ и ДПС, направиха така, че ГЕРБ и ДПС да имат служебен премиер, министър на вътрешните работи и пей сърце за "чест ни избори". Къде сте "умни и красиви" докарали ни тази пародия и простотия? Другият път пак блейте по лъжи на сульо и пульо!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Край

    107 11 Отговор
    Промените в Конституцията противоречат на духа на Конституцията. Според К91 когато парламента е ялов - президента управлява чрез назначен от него кабинет и организира изборите. Правилният подход беше да се ограничат правомощията на служебния министерски съвет за да не може да поема дългове /като договора с Боташ/ а не да се ограничава Президента като едва ли не му се казва кого трябва да назначи за премиер.
    Проекта "българска демокрация" върви към към своят логичен конец.

    Коментиран от #34

  • 6 София

    57 4 Отговор
    мафия
  • 7 Лило

    44 3 Отговор
    И те са същите.Всички са гладни за хартиите.От това не се става по умен,напротив ставаш по просссссс.
  • 8 Бай Дън

    107 11 Отговор
    Дойде време ПП ДБ да се чукнат в главите какво сътвориха, когато гласуваха този закон се биеха в гърдите ограничихме правомощията на президента. Това са най глупавите управляващи, историята не познава аналог. Бях коментирал че ще дойде момент как да ограничат този закон, дойде много рано!
  • 9 Промените в конституцията

    53 9 Отговор
    Покриват делавепите на павителството.
  • 10 Хохо Бохо

    84 11 Отговор
    Докато мафиотите от ГЕРБ участват в съдебната реформа, никаква смислена съдебна реформа няма да има,
    защото ако има,
    всички мафиоти от ГЕРБ ще влезнат в затвора..
  • 11 Кано

    33 5 Отговор
    Като станеш президент може да решаваш за премиер.засега само ще гледаш и посмърчаш
  • 12 Име

    43 3 Отговор
    Нищо де - ще си седим без Правителство, в крайна сметка - то си върви живота, заплатите се плащат в държавния сектор.
  • 13 Какво имаше

    23 9 Отговор
    в ком. 3? Нещо лъжа ли намери? Или истината не е подобаваща за този сайт, поле на лъжи и простотия на троловете на ПП и ДБ! Жалко е да сте ударили дъното да триете истината! Вие не сте демократична медия! Вие сте зависими и жалки! Триенете, няма да промени това!

    Коментиран от #30

  • 14 хммм

    32 8 Отговор
    Глупости! Избира измежду 9, но половината никой не ги е чувал и за нищо не стават.
  • 15 Резидента иска служебно правителство

    11 63 Отговор
    да прокарва руските интереси!

    Коментиран от #17

  • 16 зрител

    43 2 Отговор
    ГЕРП И ДЕПЕСЕ НЯМА ДА ИЗТЪРВАТ КОКАЛА....
  • 17 Не са ли марсианските

    31 6 Отговор

    До коментар #15 от "Резидента иска служебно правителство":

    Все толкова тъпо звучи, като опростачено дете от нещастниците ПП и ДБ, отвращаващи с долните си лъжи!
  • 18 Ширин А Чатлъ

    5 7 Отговор
    Иван Христанов
  • 19 Смешен плач

    18 70 Отговор
    По-добре от тези хора, отколкото от руските лекета, които бяха избирани от Румен Радев досега. И освен това ще има мотивация изборите да се проведат максимално бързо.

    Коментиран от #52

  • 20 дон

    25 33 Отговор
    Кадиев е слуга на Р.Овч. Комунист който не е работил цял живот.
  • 21 тошо

    38 2 Отговор
    Сега е момента да копираме румънският модел и ще тръгнем напред

    Коментиран от #23

  • 22 краси

    16 26 Отговор
    Комунистът Кадиев няма нещо,което да не знае и да не може!Не се е кандидатирал само за муфтия!
  • 23 Ширин А Чатлъ

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "тошо":

    Хърватския мофел
  • 24 ДДДД

    15 43 Отговор
    Росен Желязков е единственото разпознаваемо име, което има и политически опит и може да състави правителство. Другите мишочета си нямат и на идея какво да правят.
  • 25 един

    12 40 Отговор
    Докато комунистите саботират всякакви промени,в тая държава нищо няма да тръгне на добре!Тоя комунистически тъпанар сега ще обвинява ПП-ДБ за избор на служебен премиер,и удобно пропуска,че варианта който ПП-ДБ предлагаха,бе да няма служебно правителство а редовното да си изпълнява задълженията до избирането на следващото редовно правителство!А сетете се дали комунетата от Герб-ДПС се съгласиха,и сега идиотите вкл. и тоя идиот Кадиев ще изливат помия върху ПП-ДБ!От такива комунистически мошеници и крадци държава не става,затова сме и най-опрастачената нация!

    Коментиран от #28

  • 26 Магнит...ски

    28 3 Отговор
    Шайката..завзема властта Боко се връща на БЯЛА КОБИЛА...И8ИИХХХИИИ ПРРТРПППШИТ..ПФРУУУУУ... ХАХАХА....

    Коментиран от #31

  • 27 Ширин А Чатлъ

    22 3 Отговор
    "служебен премиер" е "откраднато" от хърватския модел. Там Президентът назначава премиер. Демокрация измислена в България засега. Докато не започнете да мислите, че сте българи, а не русофили, американофили и прочее. България е на Балканите и има една договореност от Ж Желев още от 26.05.2001 съюз с балкански държави, която не се развива и не укрепват взаимоотношенията.
  • 28 Какво предлагаха

    31 4 Отговор

    До коментар #25 от "един":

    Вие въобще напъвате ли тези неща на раменете? Ако свалиш едно правителство с недоверие, какво ще прави да продължава да управлява, като няма доверие? Що за малоумно предложение? Ами като не са били съгласни с ГЕРБ и ДПС, що гласуваха тая тъпотия с тях? Ти за какво се бориш? Да живеш в лъжи и кражби на таива шарлатани ли? Е няма мислещ човек с морал, да сподели подобни тъпотии!

    Коментиран от #35

  • 29 Чума

    24 1 Отговор
    Денков на същия въпрос направи реконтра въпрос на наобиколилите го мисирки, защо не си задават въпроса, как всички тези уж независими, неполитизирани и уж надпартийни постове, са заети най вече от активисти на Герб? И, че към такава реформа са били насочени усилията им, но няма как да се получи при такава могъща мафия! Айде, заминавайте си за Канада, връщайте си тамошното гражданство, че тук съвсем ще затънете в балкански нрав!
  • 30 Върнали сте

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Какво имаше":

    ком. 3. Извинявам се за ком. 13 и изречените думи за този сайт там! Достойно е, да се признае грешка! Явно съм сбъркал! Грешка, човешка! Може да изтриете тези коментари!
  • 31 Чума

    17 1 Отговор

    До коментар #26 от "Магнит...ски":

    Тя никога не е сдавала властта, бе, драги! Когато искате да сте сигурни кой е на власт, вижте как стоят нещата на Капитан Андреево и повече няма нужда да мислите и анализирате! Мафията си е на Капитана, чиста, изпрана и това което е изпуснала за момент, е реставрирано и възстановено днес от независимия, честен и справедлив български Съд!

    Коментиран от #33

  • 32 Хорхе

    23 6 Отговор
    Умрялото куче ПП/ДБ трябва да бъде наказано от Президент Радев с техния кошмар- Тулупио чрез шефа на Парламента гербаджийчето Желязков. Не, не е шега. По този начин ще се види "безпристрастността" на недоносените конституционни промени. А, за подписа на Президента- той е пред свършен факт, но за пред избирателя- под особен поглед и внимание. Колко, пък да досчупи Държавата гербаджийчето!? Толкова, колкото да закопае ГЕРП и ПП/ ДБ!
  • 33 Аха

    16 2 Отговор

    До коментар #31 от "Чума":

    И за тази мафия се пълнят медиите всеки път, като някой е свалил шарлатаните от власт! И след това, тишина! Нищо, че властта е в тях! Същото е и с грантаджийските медии! Супер активни при свалянето на шарлатаните, а после тишина и изтрити статии с лъжи! Така ми падна в очите и сайта бърд!
  • 34 Отговор

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Край":

    Освен това на редица от посочените в "домовата книга" по закон им е забранено да приемат други функции /напр. тези от Сметната палата/.
  • 35 един

    6 15 Отговор

    До коментар #28 от "Какво предлагаха":

    Редовното правителство което е свалено с вот на недоверие,продължава да управлява до следващите избори,два месеца или там колкто е предвидено по конституция!Разбира се при този вариант може да се ограничат правомощията на едно такова правителство,като тези на сл.правителства с основна задача честно провеждане на избори!В противен случай какво стана,Радев и министрите му никой не ги е избирал и той управлява държавата повече от редовните правителства и не се отчитат на никой!Точно така и сключиха 13 годишния договор с Боташ заради който ние ще плащаме няколко млрд.долара на турската компания!

    Коментиран от #36, #38

  • 36 Ползвай това на раменете

    26 2 Отговор

    До коментар #35 от "един":

    Сваляш някой с недоверие! С какво доверие, ще ти организира избори? Супер глупост, в зора да не им пречи президента на схемите! Пълна пародия!
  • 37 СВД

    19 4 Отговор
    Шефа на парламента също трябваше да бъде ротиран, но никой не се сети за това и дали настоящия шеф на парламента е настоящ или и той като Денков уж премиер, пък май вече не съвсем?
  • 38 И стига с тази опорка Боташ

    21 5 Отговор

    До коментар #35 от "един":

    Глупава е! Договор, от който България може да изкара милиарди, ако няма лъжци и крадци като ПП. ДБ, ГЕРБ и ДПС!

    Коментиран от #39

  • 39 един

    6 10 Отговор

    До коментар #38 от "И стига с тази опорка Боташ":

    Който защитава договор от който България губи милиарди,значи има интерес от цялата работа!Те и 4-хилядниците реваха и късаха ризи че без руски газ загиваме,е живи сме още,така че не си мисли, че ядем доматите с коловете!

    Коментиран от #42

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ЕМИ ПРо СИА умре

    4 21 Отговор
    РУМБАТА направи промената.. УБИ БЪКГАРСКААТ нациа тоест довърсхи а , купи НА ГГиАур4ето усхато НОВо АУДИ, оди си По ДУБАи АН АРЗХОДКи С МЕТЕРСТАТА деса с новото рокле а осъаналите бЪлгари гиви.. ВУЦИ ГИ ИАЛи

    Коментиран от #44

  • 42 А който тиражира

    13 3 Отговор

    До коментар #39 от "един":

    жалките лъжи на шарлатаните ПП и ДБ, е просто един продаден фикус, без бъдеще!
  • 43 ЕМИ ПРо СИА умре

    2 7 Отговор
    РАДО сха идаесх Х УРКАТА предател
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 не е прекалено късо името

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Киро шприца":

    Лена: - ин май мауф, плийз.....
  • 46 Опонент

    14 2 Отговор
    "Цялата им съдебна реформа на шарлатаните е такава."
    Претенциозна и разочароваща!

    Коментиран от #53

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 петгоф

    12 1 Отговор
    КИРИЛ ПЕТКОВ ДА ЗАМИНАВА В ЗАЙЧАРНИКА. ДОСТАТЪЧНО ВРЕДИ Е НАНЕСЪЛ.
  • 50 ПЕТРОФ

    8 3 Отговор
    МАРШ КИРО В ЗАЙЧАРНИКА!
  • 51 Пловдив

    3 0 Отговор
    Кой диктува дневния ред?...
  • 52 Глупак

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Смешен плач":

    Ами тези лекета от ГЕРБ какви са, бе см.....к?
  • 53 НИК

    10 1 Отговор

    До коментар #46 от "Опонент":

    Съдебната и конституционна реформа е дело на един несъстоял се юрист и наглец - Христо Иванов!
  • 54 Яяяяяя

    2 0 Отговор
    Ейййй Шиши страшна Конституция ни спретна! Щом ДПС ни оправя конституцията какво друго да очакваме! Руменчо направо да им тегли една и да си правят служебно правителство. То и без това от него ниощо вече не зависи. Направо веселба! Президента ще назначава и ще отговаря, а те ще управляват. Ейййй уникална държава сме! То май вече и държава няма! Общинскии съветник с два дни работа в месеца 5000-6000 лева заплата. Учител и лекат 1500. Жива да не бях!
  • 55 Ихааа

    3 0 Отговор
    Абе нещо не вдявам. Президента се е клел в стара Конституция, без промените. Тоест трябва да си спазва нея, а не тия поправки дето ги измишльотиха! Трябва да спазва конституцията в която се е клел и да хваща дървото!
  • 56 тиквенсониада

    2 0 Отговор
    Радев трябва да предложи Борисов за временен премиер ! Напук на правилата ! Ще бъде голям сеир !
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 байган

    0 0 Отговор
    подадоф мулба и афтобиуграфия до президенството за служебен премиер да видим дали ще ма удобрат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове