Last news in Fakti

27 Март, 2024 23:19 2 997 30

Стойчо Стойчев: Президентът сега само гледа сеир

  • стойчо стойчев-
  • румен радев-
  • президент-
  • глобка-
  • ротация

Очевидно от ПП-ДБ не знаят как да водят преговори

Стойчо Стойчев: Президентът сега само гледа сеир - 1
Снимка: Архив

Вторият проучвателен мандат е в историята. От ПП-ДБ го получиха и го върнаха веднага неизпълнен. Повечето парламентарни сили обявиха, че не биха участвали в правителство с третия мандат.

Какво следва на политическия терен, коментираха пред бТВ политолозите Стойчо Стойчев и Георги Киряков.

„Президентът в момента проблеми няма. Той стои отстрани и гледа сеир. Не виждам нещо драматично в ограничения избор за служебен министър-председател, както и за провеждането на изборите 2 в 1. При наличие на желание всичко ще бъде свършено в срок“, посочи Стойчо Стойчев.

„Мисля, че президентът ще връчи третия мандат на БСП по традиция. Правил го е всеки път, когато е имал такава възможност“, допълни той.

„Очевидно от ПП-ДБ не знаят как да водят преговори. Очевидно е, че се върви към избори, които те не искат. Президентът прояви ирония при срещата, защото основните конституционни промени бяха инициирани от ПП-ДБ. Христо Иванов каза в „Лице в лице“, че не е очаквал, че ГЕРБ и ДПС ще предизвикат предсрочни избори“, добави Киряков.

„Ще видим кой ще бъде посоченият за служебен министър-председател. Ще видим кои ще бъдат предложени за министри. Има още една промяна в Конституцията – сега парламентът ще продължи да работи. Какво ще прави Народното събрание в тази предизборна кампания? Какво мнозинство ще има там? Какво ще се гласува в него и ще има ли плаващи мнозинства, които за тези два месеца ще изберат новите ръководства на регулаторите“, коментира още Георги Киряков.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стойчо

    38 2 Отговор
    бою плаща ли добре ?
  • 2 хммм

    9 37 Отговор
    Президентът прави сеир, не гледа сеир!
  • 3 Хохо Бохо

    24 5 Отговор
    Г-н Стойчо , с терористи и мафията не се водят преговори!...
  • 4 Как ще се гарантират

    34 5 Отговор
    Честни избори с нагласен гербаджииски служебен кабинет
  • 5 Мда

    29 5 Отговор
    Колко е въодушевен герб плонжорът Стойчо! Колкото и да се пъне, няма да стане първа герб флигорна. Едни джобни кинти за лакардии по герБТВ.
  • 6 САТЪРА НА ХАНА

    44 2 Отговор
    АМИ КВО ДА ПРАВИ ..НОРМАЛЕН ЧОВЕК ОСВЕН ДА ГЛЕДА СЕИРА НА МАЙМУНИТЕ
  • 7 име

    21 5 Отговор
    Бацо тулупа и сопола са хитри лисици. Лепнаха вината за изборите на ПП-ДБ, а сега чрез плаващи мнозинства и некадърните "реформи" на малката шехерезада ще си оправят новите мандати на регулаторите. Пак техни хора ще са на власт. Няма да се изненадам ако ГЕРБ дори не се напъва да участва в министерския съвет в следващия парламент. Те пак ще си имат хора по министерствата и агенциите.

    Коментиран от #8, #22

  • 8 И за всичко това

    29 7 Отговор

    До коментар #7 от "име":

    са виновни перачите шарлатани ПП и ДБ!

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 провинциалист

    30 3 Отговор
    Я някой да се опита да обясни как точно Радев принуждава партиите да връщат неизпълнени мандати! Да не питам какъв е руският интерес в България и как той го обслужва, че ще ги затрудня много.
  • 12 име

    21 6 Отговор

    До коментар #8 от "И за всичко това":

    Напълно съм съгласен. Работещ парламент със законодателни функции и служебно правителство е заслуга на бай ристе малката шехерезада. С любезното съдействие на ПП. И шиши, разбира се! С прокуратурата ПП-ДБ се наиграха още при смяната на Гешев със Сарафов. Сега ще се наиграят и с регулаторите.
  • 13 Това

    17 4 Отговор
    Е целта на дъртата политическа масти- от Зайчарника.Да си преизберат регулатори от техните семейства и фамилия.Докато Борисов е жив и тая корумпирана партия жадна за власт ще е жива.А дано Доганя и Боко след толкова клетви от пострадали от тях най-после се гътнат ........

    .
  • 14 Съвет

    18 3 Отговор
    Стойчо и ти си се объркал, нали уж имаш диплома. Работата на президента не е да гледа сеир. Ама то по нашите ширини има всякакви пишман политолози.
  • 15 Тези

    6 10 Отговор
    Герберски слуги толерират лъжите и по часове ултиматумите на Боко.Неспазването на джентълменското споразумение от Тиквата.На това ли учите студентите и това ли е примера за нормален политик.Един примат от време но.Явно Путлер му скръцна със зъби и страхливеца хвърли България пак в хаос.Само мизерник може да постъпва така.
  • 16 Тези

    4 9 Отговор
    Герберски слуги толерират лъжите и по часове ултиматумите на Боко.Неспазването на джентълменското споразумение от Тиквата.На това ли учите студентите и това ли е примера за нормален политик.Един примат от време но.Явно Путлер му скръцна със зъби и страхливеца хвърли България пак в хаос.Само мизерник може да постъпва така.

    Коментиран от #19

  • 17 Коментар

    17 2 Отговор
    Е,в такъв случай президента си е човек от народа,защото всички гледаме сеир хаха.
  • 18 Може

    14 6 Отговор
    Финансовото разузнаване на САЩ най-после директно да включат Толупа в списъка Магнитски.Отдавна мястото му е там.И ЕС да ги санкционира с предателката безсрамна Теменужка,която пристъпва след него като дребна калпава магарица.Затвор.
  • 19 име

    14 3 Отговор

    До коментар #16 от "Тези":

    Оправданието, че бацо тулупа и шиши не спазили предварителните договорки и затова така станало, е много удобно, но и много елементарно. Сам си отговори на въпроса как се нарича човек, който позволява да го лъжат по един и същи начин няколко пъти. Умишлено казвам няколко пъти, защото първия път когато ги "излъгаха", беше със смяната на гешеф със сарафов. христо иванов веднъж се измъкна с оправданието, че не знаел що за стока са ГЕРБ, втори път може да мине само пред твърде простите избиратели на ПП-ДБ. А политиците, за които гласуват тези избиратели или са много прости за да вярват че доказани мошеници като ГЕРБ И ДПС ще позволят някакви реформи, или са платени. Което и от двете да е, не заслужават да са в политиката. Защо да гласувам за тях, като пак получавам тиквата и шиши?
  • 20 Име

    0 3 Отговор
    Добре де - Бойко борисов иска да се изложи съвсем - ще заприлича на шантав, да заповяда.
  • 21 Анджо

    7 7 Отговор
    Тоя не е добре. Нали тези пп.са производни на преизидента, ние сега гледаме сеира на неговите глупости. Аман от толкова скапани политолози. Правителството ще работи и парламента ще ги наблюдава.
  • 22 Анджо

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "име":

    А ония каде спяха, 3години ни пълниха главата само с плювни по Бойко. Защо не свършиха някаква работа, тоя василев само заеми тегли и остави парите за въстановяване за Европейците.
  • 23 Стойчо

    6 6 Отговор
    Стойчо, подлога цял живот ще си останеш! Дано парите, които изкарваш да ти приседнат и нищо да не ти върже!
  • 24 Коста

    10 0 Отговор
    Парламента ще продължи да работи за продължи ЛАПАНЕТО. Това беше основната идея за промяна на Конституцията, за когато се стигне до избори. Лапане до дупка!

    Коментиран от #27

  • 25 ДРУГИЯ ПОЛИТОЛОГ КЪНЧО СТОЙЧЕВ

    1 1 Отговор
    ДА НЕ Е БРАТ НА ТОЯ ЛАЛАДЖИЯ..
  • 26 нннн

    10 0 Отговор
    ППДБ не искаха служебен премиер на президента; сега ще получат премиер и министри на ГЕРБ и ДПС. ХараКиро в действие.
  • 27 Лост

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Коста":

    Ще е голям цирк. Трудно ще му е да работи, защото част от депутатите ще искат да са отново депутати и трябва да го напуснат. И ще започнат едни големи размествания.
  • 28 Ха ха

    0 0 Отговор
    Средното пръстче, пак изпълзя от дупката.
  • 29 Герен

    0 0 Отговор
    ТО ПО ГОЛЕМ СЕЙР ОТ ТЕБЕ ИМА ЛИ. ДУПАНДРИ СЕ НА ТУПИСА ГОДИНИ НАРЕД ПОДСКАЧА КЪТ ЗАЕК ПРЕД ПСИХОТО. СЕГА И КАКТО ВИНАГИ ГОВОРИШ НЕ ИСТИНИ. ПОРЕДНИЯТ НАРЕДЕН НА ЯСЛАТА.
  • 30 Артилерист

    1 0 Отговор
    Тепърва ще разбираме какви глупости са натворили с Конституцията сглобката и атлантическото мнозинство в парламента. В желанието да обезличат президента Радев те са приели назначеното от него правителство да работи под диктовката на мнозинството в парламента, което е предизвикало кризата и извънредните избори. Тоест правителството ще са фигуранти, всяко предложение на които може да бъде бламироно...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове