Last news in Fakti

28 Март, 2024 06:35 970 23

Сухопътните войски провеждат дни на отворените врати

  • сухопътни войски-
  • нато-
  • отворени врати

Поводът е 20 години от членството на България в НАТО

Сухопътните войски провеждат дни на отворените врати - 1
Снимка: Фейсбук

Военни формирования от Сухопътните войски провеждат дни на отворените врати на 28 и 29 март по повод 20-ата годишнина от членството на България в НАТО, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната, предаде БТА.

Формированията на Втора Тунджанска механизирана бригада в Стара Загора, Кабиле и Хасково отварят врати за посетители от 10:00 ч. до 16:30 ч.

В Стара Загора, за отбелязване на 20-годишнината от членството в Алианса и с цел популяризиране на професията „кадрови военнослужещ”, ще бъдат демонстрирани образци техника и екипировка на въоръжение в Българската армия. Ще има динамичен показ на тактически действия и бойни техники. Участие ще вземат и представители на Националния военен университет „Васил Левски” – Велико Търново, които ще представят възможностите за кариерно развитие във Въоръжените сили на Република България. Гражданите са добре дошли във военно формирование 24150 – Стара Загора, ул. „Августа Траяна” № 23, информираха от военното министерство.

Във войсковия район „Кабиле“ край Ямбол в дните на отворените врати посетителите ще могат да видят основни образци на въоръжението и техниката на 20-и самоходен артилерийски дивизион и 42-ри механизиран батальон. В двете поделения от състава на Втора механизирана бригада на Сухопътни войски гостите ще могат да наблюдават и демонстрация на специализиран ръкопашен бой, както и да се запознаят с възможностите за работа, възнагражденията и кариерното развитие в редиците на Българската армия.

В Хасково мероприятието ще се проведе в района на военното формирование 52 740 с подобна програма.

В Плевен военното формирование 22 160 от състава на Единен център за начална военна подготовка също отваря врати за граждани и гости по повод годишнината на 28 и 29 март от 10:00 ч. до 14:00 ч., съобщиха още от Министерството на отбраната.

С разнообразни събития ще бъде отбелязана 20-годишнината от членството на България в НАТО, съобщиха преди дни и от пресслужбата на Министерския съвет. В навечерието на годишнината, на 28 март, от 11:00 ч. Националният военноисторически музей ще открие изложбата „Българската армия – 20 години част от НАТО". Национална конференция на тема „20 години България в НАТО: Защото сме по-силни заедно“ ще се състои на 29 март в Централния военен клуб под егидата на правителството.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нека

    28 1 Отговор
    последния да затвори вратата !

    Коментиран от #14

  • 2 Фен

    30 1 Отговор
    И всичките стотина човека ли ще са там?
  • 3 и номер 5 скочи в тигана

    22 3 Отговор
    Има съобщения, че руски бойци в зоната на НВО са извадили от строя още един американски танк "Ейбрамс" на Въоръжените сили на Украйна.
  • 4 Да не

    21 1 Отговор
    направят някоя беля от престараване !
  • 5 да де

    26 2 Отговор
    Хайде атлантици тичайте да ставате кашици.
  • 6 Опааа

    12 2 Отговор
    Аматьори!
  • 7 Любопитко

    23 1 Отговор
    Там ли ще са адмиралите , главнокомандващи на рота от 60 войника. Защо нямаме и маршали на тази безчислена и огромна българска армия. За 20 години армията ни стана по-силна от всякога. Резултатите , като един голям член на НАТО, са видими, да живеят джендърите и третите тоалетни. Кога ще имаме и трета тоалетна за дженъри, Божанов от ПП , пита за един приятел.

    Коментиран от #13

  • 8 Ден на траур

    20 3 Отговор
    НАТО не е организация за защита, а за нападение. Обслужва единствено и само интересите на Американските мега корпорации и милиардери - дълбоката държава. България трябва да излезе от този "съюз" сеещ смърт и мизерия по света, под предлог че са радетели за "демокрацията". Вижте каква "демокрация" постигнаха с бомбандировките на Либия, съсипаха държавата защото Кадафи искаше да съживи Африка и да изгони колониалистите от САЩ и Западна Европа.
  • 9 Гуньо Простиа

    4 4 Отговор
    Сега е момента ятата разведки безпрепятствено да влязат и да разузнаят 😜
  • 10 Пацифист

    16 1 Отговор
    И кой нормален човек го интересува това ?
  • 11 антитерорист

    14 1 Отговор
    Не си падам по терористичната групировка НАТО която напада постоянна невинни и независими държави с с цел овладяването и ограбването им.
  • 12 Миризлив пор

    17 0 Отговор
    Преди 20 години си беше далавера да си професионален войник, "ходиш на работа" 20 години и се пенсионираш преди всички с една шапка пари. Преди 10 същата перспектива, света е спокоен, мир навсякъде само да издържиш простотията! Сега обаче войната е много близо и тези смешните пари които дават някак не са атрактивни за да си рискува човек живота.
  • 13 Пацифист

    15 2 Отговор

    До коментар #7 от "Любопитко":

    Лично за мене и семейството ми е много по-важно да има е достъпно и качеството здравеопазване, модерна инфраструктура, качествено здравеопазване, красиви площади и много, много добри полезни неща пред армия. А най-добре да няма армия и всичките излишни пари дето се вливат в тази глупост да се инвестират за нуждите на гражданите и народа

    Коментиран от #21

  • 14 Град Козлодуй

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нека":

    Факт е а и нямаме вече БНА Държавата ни е Опоскана от Всякъде
  • 15 това е тъжен ден не празник

    13 2 Отговор
    много скоро мръсните тайни на нато ще бъдат изсветлени и ще бъде признато за античовешка,незаконна и терористична организация от целия свят
  • 16 Кило

    3 1 Отговор
    Ама ми е направо през центъра , ударих ви една жълта петолъчка под статията
  • 17 КОТарАК

    8 1 Отговор
    И по тоя повод сухопътните ни войски са 4ти пъти по-малко! Нато е кенефска организация за източване на военни бюджети в полза на краварите!
  • 18 Ха-ха…

    4 0 Отговор
    Кви сухопътни войски, ние нямаме войници и армия, бе батенца.
    Генералите ни са повече от войниците, ха, ха, хааааа!
  • 19 ХАМОГИЛО

    1 0 Отговор
    Ха , че ний и такива войски ли имаме ? Явно сме велика сила !
  • 20 СлънчогледкА

    2 0 Отговор
    Дали от този парад , сухопътните сили да не тръгнат към Македония и да си я вземем обратно ? Шега бе ей , да не се засилите сега !
  • 21 Троян

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пацифист":

    Всички тези неща ги пази армията, тя е на народа. Ченгетата са управляващата мафия на милиционерите.
  • 22 Умирам от смях

    1 0 Отговор
    като гледам настоящата българска армия. 20 години в НАТО, 20 години срам, позор и предателство. СмърФ за всички евро-атлантиди.
  • 23 Язе Сам

    3 0 Отговор
    И ко шъ покажат???
    Разрушенията, които са настъпили след като имаме банани .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове