Last news in Fakti

28 Март, 2024 09:52 1 961 25

Янаки Стоилов: Никога в политиката не са попадали толкова случайни хора

  • янаки стоилов-
  • политика-
  • управление

При получаването на първия мандат от Мария Габриел заедно с нея в президентството отиде и акад. Николай Денков. "Това не е годеж, на който освен младоженците, трябва да бъдат и най-близките им роднини", подчерта проф. Стоилов

Янаки Стоилов: Никога в политиката не са попадали толкова случайни хора - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Смущава ме лековатото отношение към целия процес. Тези, които подкрепиха промените в Конституцията, започват да се дистанцират от тях. Това заяви конституционният съдия проф. Янаки Стоилов в ефира на БНТ.

"Хора, които трябва да се придържат стриктно към Конституцията, я прилагат, когато тя не им пречи", добави той.

При получаването на първия мандат от Мария Габриел заедно с нея в президентството отиде и акад. Николай Денков. "Това не е годеж, на който освен младоженците, трябва да бъдат и най-близките им роднини", подчерта проф. Стоилов.

Вторият му коментар беше по отношение на списъка с имена на кандидат-министри, които Габриел представи пред президента. "Отиде и връчи имена на хора, които не били дали съгласие. Това не е казарма, при която влизаш за две години и не можеш да излезеш", заяви той.

Според него големият въпрос бил могат ли да се съвместяват длъжностите при някои от изброените за служебни премиери. "Явно има някои, които са не съвместими"

"Прави ми впечатление, че никога в политиката не са попадали толкова случайни хора", коментира още той.

"Президентът е поставен в ситуация на обвързана компетентност", коментира конституционният съдия за ситуацията, при която държавният глава предлага служебен премиера, а той от своя страна - министрите.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адмирации

    34 10 Отговор
    Господин Стоилов. Един от малкото достойни Българи и родолюбции. Името му ще бъде изписано със "златни букви" в историята на България. И поколенията ще помнят.
  • 2 сами сте си виновни

    42 1 Отговор
    Всичко започна, когато направихте един шофьор премиер.
  • 3 Стига бе

    22 3 Отговор
    На посолствоТО хората не са случайни.

    Научете се да говорите открито.

    Коментиран от #15

  • 4 Смърфиета

    11 28 Отговор
    И той е бил някакъв пролетарски юридически гений от многодетно, малоимотно семейство за да попадне във ВНС директно от студентската скамейка. Хай с..р!!!
  • 5 Даниел

    15 2 Отговор
    Друго си е 35 годинки на държавната софра,там случайни няма!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бай Дън

    14 1 Отговор
    Ама как случайни! Аз ги избрах, даже поздравих единия пред целия свят.
  • 8 Иван Грозни

    18 2 Отговор
    Истинският облик на гробарите: карай през просото, ние правим кавото сме решили и за нас конституцията не важи и можем да я променяме в наш интерес/ с подкрепата на тия като нас /Д.С/. Тъй са се разпасали, че вече няма на къде. Дано нещо се промени след изборите.
  • 9 един

    14 7 Отговор
    "Никога в политиката не са ..........",я да си спомни Янаки Стоилов кой беше казал знаменитата фраза,"Егати държавата щом аз съм и министър..",има и още много примери като оня министър/не е между живите вече/ от неговата партия/БСП/,който се забавляваше в заведение а в същото време имаше трагичен инцидент с доста жертви!Така,че Стоилов да не приказва албализми,защото главната вина за сегашното дередже на политиците и на цялата ни държава носи партията от която произлиза Стоилов!П.П.Точно политиците от неговата партия фалираха и окрадоха банките през 96/97 год.,като преди това излизаха по-телевизора да ни обясняват,че банковата ни система е в добро състояние и няма място за безпокойство,а после знаем какво последва!
  • 10 Оракула от Делфи

    4 12 Отговор
    Ами прав е Стоилов," вързано куче не хапе"!
    Но куче се вързва, от страх да не хапе, в случая "хапещия нюанс" при Президента ,
    е близостта му до влиянието от диктатора Путин!
    Сега е вързан президент за сеир, но сам си е виновен!
    Не оправдавам "Хунтата ", че го "опакова" по този начин!

    Катастрофата на "Хунтата" с Президента е неизбежен, това е факт,
    иначе целия народ на държавата ни ще бъде вързан, така както вързаха ПП и ДБ!

    Сега , Президента е на ход , за премахване на " синджира"
    с който самия той е окован!!
  • 11 мдаа

    19 6 Отговор
    Янаки Стоилов е фин и интелигентен човек и по тази причина се изразява твърде меко. Аз бих казал, че в българската политика са се набутали някакви криминали с един пръст чело, фалшиви дипломи и научни звания, които са водени единствено от стремеж към поглъщане на всичко, което им се мерне пред очите. За тях България и нейният народ не означават абсолютно нищо и не се чувстват длъжни да мислят за бъдещето им. Тези хора не могат да говорят, а речта е израз на мисълта. Като няма мисъл, няма и реч. В главите на тези елементи има само пари и власт, а почтеността и морала са понятия от детските приказки. На такива сме си дали държавата и живота и само наша е отговорността да се отървем от тях възможно най-бързо, защото всяка минута причиняват непоправими вреди.

    Коментиран от #22

  • 12 Аре да си ходиш

    8 9 Отговор
    И по-добре, че направо прекалихте вие НЕслучайните - обвързаности с вражески настроената Русия, кражби за милиарди! Какво не му харесвате!!!!
  • 13 Яяяяя

    16 4 Отговор
    Че те всички са от вашето котили не Яначко. Баце си е още от БКП-то. А младоците са синчета и дъщерички с родители от БКП и ДС. Вие създадохте първо ДПС, после ГЕРБ, а Радев, койо и той е от вашето котило създаде ПП. То само царя не беше комунист, ама се оказа по крадлив и от вас. Тая страна няма да се оправи! Вие я направихте мафиотска още в 1989г. Луканов създаде мафията и структурите и, банките и, финансиите и, и за това го гръмнаха. Днес всичката пап лач дето яко дои народа е все ваше дело. Затрихте държавата!
  • 14 Хаха

    12 1 Отговор
    Точно когато Стоилов беше министър през 90-те години, един негов колега също министър каза: "Е гати и държавата, щом и аз станах министър".

    Коментиран от #17

  • 15 Случайни са бе пич!

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Стига бе":

    Ти ако имаш престижна и добре платена работа на Запад били се върнал България да ставаш политик ако не планираш да ставаш я комисионер, я отнякъде да минават през теб къде пари по планът за възстановяване и устойчивост, къде други най-различни парични потоци, зависещи от държавната политика и от политиците на власт разбира се? Я си помисли пак! Случайни са хората, но на не случаен принцип е подборът, а такива който и мат бакии и могат да бъдат вероятно вербувани, като стрещу това което трябва да извършат са им обещани описаните по-горе облаги иначе те самите не биха си го причинили това нещо. Ако трябва да съм съвсем кратък бих си позволил само да допълня г-н Стоилов ако ми позоли разбира се "Случайни хора, попаднали в политиката не случайно".
  • 16 Гай Турий

    7 3 Отговор
    Напълно прав е Я. Стоилов! Простият ни народ набута такова неуко и ментално недосукало се стадо в НС, каквото не е натирвано никога досега.
    А как стана? - Козяк съставя писъците на срутеното скеле, първите лица в тях са известни жидоянкини агенти, а от вторите надолу са новоизведени на показ и осветени агент след агент на козяк, ми-6, банд и френци, ненци, менци и т.н. натовска галванизирана кухненска тенджерия! Резултат ни сега е виден. На идните избори, народе мой, мисли с горните си глави, а не с телевизионните рекламни клипове. Никога вече тройката крепяла некоалицията!!! Който гласува за тях, значи се е облажил плондерясал мишок от статуквото и сделките на задкулисието, предател на българския народ, враг на България. Нищо, че се тупа в гърдите, с пяна на уста самоябявил се за част от "цивилизованато човечество"!!? Днеме разввява тъмни костюми с бели якички, а вечер ходи по пижами и парцалки за облекчение. А ние редовите граждани, сме глупаци и наивници ли??! - Не, край!
  • 17 Баба ти

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хаха":

    А тоя който е егати-л, какво общо има с капицитета и нивото на Янаки?! Що го споменаваш, да не би да ги сравняваш?! Точно сегашните НС и МС на 75 % са за такава забележка - егати и тънковратитете и рошави недорасляци и нескопосани инфантили, вкарали страната в беизходен тупик!
  • 18 1944

    4 1 Отговор
    аааааа не така дрогарю янаки. нема случайни при вас. сички сте от мързеливото и неграмотно бкп котило.
  • 19 Към коментар # 11 мдаа

    7 2 Отговор
    Един интелигентен и обективен коментар , от тези които за съжаление липсват в този форум. Вижте уличния език и просташкия хумор на някои от коментиращите. И защо ли администраторите на факти.бг не премахват не само " политнекоректните " коментари , но и тези , които са написани на безобразен български език. След като сме на път да загубим националната си валута, то поне да запазим езика си.
  • 20 Майора

    5 1 Отговор
    Стоилов, за съжаление не приемам коментар пт човек , който подигравателно се отнася с хората!Не подхожда на такъв човек като вас!
  • 21 Тошето

    4 2 Отговор
    Като тебе ли, Янаки? ВСИЧКИ В ПОЛИТИКАТА СТЕ ЕДНИ МУФТАДЖИИ-НЕКАДЪРНИЦИ, КОИТО БИХА УМРЕЛИ ОТ ГЛАД, АКО Я НЯМАХТЕ ТАЗИ ЗАВЕРА - ДА СИ ДЕЛКАТЕ ДАНЪЦИТЕ, КОИТО ДРУГИТЕ ВНАСЯТ!!!!!!!!!!!!
  • 22 Мнеее

    3 5 Отговор

    До коментар #11 от "мдаа":

    Янаки е един от първите, от които трябва да се отървем - част от шкартото на обществото, наричащо себе си политици. Смешници!
  • 23 ЕЕЕЕгати

    2 2 Отговор
    и изтънчения език: "Отиде и връчи имена на хора, които не били дали съгласие. Това не е казарма, при която влизаш за две години и не можеш да излезеш"... Мчи то така си шпрехаме докерите на пристанището. И говедарите на село. Йебем ти куме и политическата КАСТА самозвана.
  • 24 Шердан Българов

    4 1 Отговор
    Янаки ако не бе влязъл в казармата на Р.Р. наречена президентство още щеше да седи на първия ред в Н.С. и да чака сигнал от нинова как да гласува не че сега не чака сигнали от Р.Р. но не са толкоз явни!
  • 25 Абре Янаки

    3 1 Отговор
    Ти пък как попадна в политиката?Завършил право,после преподавател,после след вътрешно партийния преврат 1989-та стана политик без грам реален стаж като правист и един от участниците в посткомунистическата ни кондтитуция,се на хлеба мекото...Ей за туй на от "разбирачи" като теб сме на туй дередже 35 години след преврата!!@
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове