Last news in Fakti

25 Януари, 2014 16:33 1 763 7

Николай Бареков: Капитализъм с човешко лице

  • българия без цензура-
  • николай бареков

Ако говорихме повече за икономиката, развитието на регионите, нищо в България днес не е както беше и не е както трябва

„Капитализъм и пазарна икономика, но с човешко лице е моето послание“.

Това обеща в словото си на учредителния конгрес на „България без цензура“ лидерът на партията Николай Бареков.

„Желая примирие и обединение с българската нация. Не търся възмездие, не търся отмъщение, никога няма да изляза и да кажа на едните - червени боклуци или сини боклуци", допълни Бареков.

Политическите ми опоненти започнаха вероломни атаки, какво ли не беше, заплахи, издевателства. Бареков е сам, необразован, той няма приятели, това бяха критиките към мен. Същите хора, които знаят, че от 20 години съм пред вас, има ли нещо, което да не се знае за мен? Същите хора, които говореха на тъмно. И левите, и десните, са готови да се прегърнат. Старите политически формации откраднаха европейската идея. Омразата, която се всели в политическите елити, и тръгна надолу към българския народ, е големият проблем. Ако говорихме повече за икономиката, развитието на регионите, нищо в България днес не е както беше и не е както трябва, отбеляза Николай Бареков.

Той не пропусна да отбележи, че иска да промени начина на правене на политика в България, имаме готови икономически и политически решения на основните проблеми в България днес, бедност, икономика, корупция.

Ще осигурим работни места за всички български граждани, и по-високи доходи, при полагане на труд, от тяхна страна. Ще извършим всички необходими реформи, гарантирайки, приемственост, прозрачност и изкореняване на корупцията, която в големи мащаби е засмукала като смог българското общество, обеща лидерът на България без цензура.

Политици, действащи депутати, сред които Румен Йончев от Коалиция за България и Светлин Танчев, независим, общественици и партньори на "България без цензура" дадоха подкрепата си за новата партия.

Сред гостите бяха бившият главен командващ на силите на НАТО ген. Уесли Кларк, който гостува преди това във "Факторът Кошлуков", бившият зам.-шеф на Австрийската народна партия Валтер Швимер, словенският, сръбският и латвийският експремиери - Микулаш Дзуринда, Зоран Живкович и Ийнарс Рипше. Всички те произнесоха речи пред множеството.

Николай Бареков заяви, че партията няма да е лидерска. 3/4 от ръководството й е избрано от хората от регионите. Древната българска розета от Плиска е символ на организацията, а цветовете на знамето са синьо и жълто, защото олицетворяват нейния центризъм и проевропейска ориентация.

 България днес няма посока за развитие. Ние сме решени да предложим пътя със свои конкретни политики:

1) Операция „Чисти ръце“ за целия политически елит. Законово преследване на всички доходи и собственост, придобити чрез измама и злоупотреба с влияние;

2) Намаляване на броя на депутатите до 120 души. По-малък, но по-ефективен и работещ парламент;

3) Засилена децентрализация на местната власт. Пряк избор на областните управители;

4) Отмяна на плоския данък и въвеждане на прогресивно подоходно облагане. Не е справедливо бедните българи да плащат колкото олигарсите;

5) Данък „Солидарност“ на физическите лица с доход над 1 милион лева годишно. Който има повече, той носи по-голяма отговорност към обществото.

6) Пряк избор на районни и градски прокурори, съдии и началници на РПУ-та. Съдебната система да стане независима от политиците.

7) Възстановяване на казармата за отпадналите от системата на образованието. Да дадем втори шанс за възпитание и образование на младежите.

8) Забрана на ЕРП-та и ВиК да калкулират загубите от пренос в сметките на потребителите. Забрана офшорни дружества да участват в естествените монополи. Безкомпромисна и последователна борба с монополите до пълна деполитизация.

9) Деполитизация на НЗОК и връщане на социално слабите и здравно неосигурените обратно в системата. Парите за здраве трябва да са под граждански контрол, а не да се използват за политически злоупотреби.

10) Промени в Закона за обществените поръчки. Гаранции за малките и средни местни фирми като подизпълнители. Значително намаляване на административните изисквания. Да защитим малките от картела на големите в икономиката.

11) Създаване на фирми с държавно участие за изкупуването и преработката на земеделска продукция.

12) Безплатен таблет за всеки ученик. Всяко дете има право да влезе в информационния век.

13) Безплатни лекарства за всички деца до 7-годишна възраст.

14) Стимулиране на раждането на второ дете с изплащането за него на 350 лв. месечно за срок от 7 години.

15) Минимален гарантиран месечен доход в рамките на ЕС. Вдигане на най-ниските пенсии до линията на бедността (260 лв.). Време е България да стане европейска държава не само на думи.

16) Диференцирано ДДС за детски храни, учебници, лекарства и други хранителни продукти от първа необходимост.

17)Европейски ЖП транспорт с европейски пари. Съвременна и екологична инфраструктура. 18)България на шест региона с шест индустриални парка, с 3-годишни данъчни облекчения за стартираща индустрия.

19) Окрупняване на ВУЗ-ове и създаване на техни филиали в Северозападна България и Родопите. По-равномерно разпределение на ВУЗ-овете по регионите за по-ефективно и модерно висше образование.

20) Създаване на нови работни местачрез облекчения за малкия и среден бизнес. Държавата да не натоварва бизнеса, а да търси начини да го подпомага и насърчава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сабака Баскервіляў

    1 4 Отговор
    Много точно казано - нищо не е така както трябва да е и е крайно време някой, който има воля да го направи да преобърне нещата и да постави всяко нещо на мястото му. Подкрепям!

    Коментиран от #4

  • 2 galaxy

    4 1 Отговор
    Ха- ха-ха!!! Бареков откъде получи финансирането за своята партия??? Хубави намерения, но в крайна сметка остават само празни приказки. Патерица на БСП. До сега неговите благодетели не са допринесли за подобряване на живота в БГ, а само за разграбването и.
  • 3 Zari

    3 1 Отговор
    Бареков,Бареков, сега съм на 40 години,но много добре помня 89-90 година -те от тогава тия обещания ги слушам и чакам да се случи чудото,но уви с чакането си останах вече 24 години. И не само аз. Чудя се само,от къде се вземат толкова глупаци 24 години по-късно,та да вярват на поредния спасител на бял кон и да пускат бюлетини?
  • 4 Андрей Николов

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сабака Баскервіляў":

    Сабака ли си кошка ли си не знам с какво си се надрусал но явно е добро!
  • 5 EMSKI

    1 0 Отговор
    Поредната "пешка" ,тръгнала напред...но само един ход.......убедих се,че не помним повече от това какво сме яли на обяд!!!! Избрахте ли си вече дестинация??
  • 6 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    И за тоя наркоман ще гласуват. В България глупаци да ги ринеш не с лопата ами с булдозери. Кой гласуваше за Яне кой гласува за Волен , кой гласува за комунисти и турци. И за тоя ще гласуват . За съжаление българина е тотално сбъркан и много глупав и съвсем закономерно беден и болен. Не може през 2-3 години да се сменят правителства и да идват нови и нови мижитурки които да се наяждат за по 100 поколения напред . Кой ще инвестира в държава в която законите се менят на месечна база . Просто дълбаем усърдно в дъното и скоро ще се закопаем съвсем
  • 7 Монго

    0 0 Отговор
    Ще го видим и него. Лесно на думи, трудно за изпълнение..., невъзможно дори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове