Last news in Fakti

28 Март, 2024 16:38 2 210 4

Иван Таков: На национално ниво се разглобиха, на местно се сглобиха. Бледорозовата сватба в общината вече е факт

  • иван таков-
  • сглобиха-
  • разглобиха-
  • сватба-
  • община-
  • факт

"На практика, групата на ПП-ДБ-СС прие бюджета на ГЕРБ днес. В залата по време на сесията коментирахме, че предложеният за гласуване бюджет на 95% се припокрива с миналогодишния на ГЕРБ. Тоест, гласуваха си същия бюджет, срещу който ние години наред сме имали напълно справедливи критики и сме отказвали да подкрепим", коментира още лидерът на столичните социалисти

Иван Таков: На национално ниво се разглобиха, на местно се сглобиха. Бледорозовата сватба в общината вече е факт - 1
Снимка: БГНЕС

Бледорозовата сватба между ПП-ДБ-СС и ГЕРБ стана факт при гласуването на Бюджет 2024 на Столична община. Това заяви лидерът на социалистите в София и председател на Местна коалиция "БСП за България" в СОС Иван Таков. Бюджетът беше приет, след като предложението на кмета Васил Терзиев и на най-многобройната политическа група в СОС ПП-ДБ-СС беше подкрепено от ГЕРБ. Общинските съветници от Местна коалиция "БСП за България" гласуваха "против", съобщават от пресцентъра на БСП-София.

"Случилото се днес на сесията можеше да се предвиди. Още преди месец казах, че при гласуването на бюджета ще стане ясно кой кой е в Столичния общински съвет. На национално ниво се разглобиха, на местно се сглобиха. Бледорозовата сватба в общината вече е факт. Да им е честито на ПП-ДБ-СС и ГЕРБ", заяви Иван Таков.

"На практика, групата на ПП-ДБ-СС прие бюджета на ГЕРБ днес. В залата по време на сесията коментирахме, че предложеният за гласуване бюджет на 95%" се припокрива с миналогодишния на ГЕРБ. Тоест, гласуваха си същия бюджет, срещу който ние години наред сме имали напълно справедливи критики и сме отказвали да подкрепим. За нас случилото се днес не е изненада, беше очаквано. Но сме разочаровани, че нашите предложения, които бяха разумни и добри за София и за гражданите, не бяха приети. За съжаление, след година отново ще си говорим за сериозните неизпълнения на този бюджет. Дори по време на обсъждането му на една от комисиите общински съветник от ГЕРБ коментира, че Фандъкова не си е изпълнявала капиталовата програма, сега и ПП-ДБ-СС няма да я изпълнят. Можеше много да бъде подобрен бюджетът, можеше да има нова и различна политика в Столична община, но очевидно няма да видим това от новия състав на Столичния общински съвет, в който уж доминират ПП-ДБ-СС. За нас това е голямото разочарование", коментира още Таков.

Общинският съветник от МК "БСП за България" Ваня Григорова призова съветниците от ПП-ДБ-СС и ГЕРБ да проведат разговори с народните представители от техните политически групи, за да спазят те обещанието си и да отпуснат средства за увеличение на заплатите на транспортните и медицинските работници. "Това трябва да се случи възможно най-бързо, защото в противен случай ще трябва да разчитаме на празни обещания, коментира Ваня Григорова. Защото Асен Василев ще си тръгне скоро, а след това ние няма да има от кого да търсим отговорност за неспазените обещания. Говорихме да има допълнителни средства за увеличение на основните заплати на заетите в транспорта с още 15% от средата на тази година. Искахме допълнително средства за резервни части, за отпускане на заеми на двете дружества "Електротранспорт" и "Автотранспорт". Това все още не е предвидено да се случи. А такова решение е гласувано от СОС. Нека оттук нататък да се опитаме да направим решенията ни по-устойчиви", каза още Григорова.

Диана Тонова, общински съветник от Местна коалиция МК "БСП за България", коментира, че с внесения доклад с алтернативния бюджет, групата на социалистите е показала как се прави балансиран бюджет, в който има заложени реалистични приходи и разходи. "За съжаление, от ПП-ДБ-СС тръгнаха по плоскостта на ГЕРБ и отново си създадоха комфорта да планират занижени приходи и нереалистично завишени разходи", заяви тя. "Ако бяха възприели нашия подход и предложенията ни за увеличение на приходната част, сега щеше да има и повече от 8 милиона лева за здравеопазване през тази година. Щеше да има и повече средства за жилищна политика и за читалища...".

Общинският съветник от Местна коалиция "БСП за България" Войслав Тодоров отбеляза, че в Бюджет 2024 на Столична община има заложени приходи от 39 млн. лв. от продажба на общински жилища. "Това са едни от последните общински жилища. Колко от тези средства заделиха от ПП-ДБ-СС за изграждането на нови? Отговор няма, защото такива пари няма", каза той. Затова ние предложихме поне половината от тези средства - 18 млн. лв. да заделим, за да започнем да възстановяваме общинския жилищен фонд. За съжаление, нашият доклад не беше приет".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И тези искат да се включат!

    6 0 Отговор
    Само пудели останаха да ръфат оглозгания кокал!
  • 2 Кво реве този Иван Таков

    7 1 Отговор
    Нали точно той ги легитимира и им отпуши тази възможност. Срам няма недоразумението. Трябваше да го изключат от БСП
  • 3 Алигатор

    4 1 Отговор
    Този е от крадлив комунистически род , Такови , Иманяри , замесени в изнасянето на българската съкровищница .. Баща му Янчо Таков , беше замесен в кражба от Панагюрското съкровище . Крадливи комунисти с власт. Още харчат откраднатото и все не свършва .
  • 4 безпартиен

    0 0 Отговор
    Власт се взима с оръжие и се задържа с писалката-дядо му с оръжието а този вече държи писалката!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове