Last news in Fakti

1 Април, 2024 08:56 2 252 20

Ген. Константин Попов: Австрия ще загуби битката

  • шенген-
  • българия-
  • австрия

F-16 ще покажат доколко България може да се модернизира

Ген. Константин Попов: Австрия ще загуби битката - 1
Снимка: БГНЕС

Австрия ще загуби битката затова, че ни спира за сухопътния Шенген. Имаме политически потенциал да говорим с политическия елит на Австрия – не само служебния кабинет, не само редовния кабинет, а и опозицията в парламента. Това заяви бившият началник на отбраната генерал Константин Попов по bTV.

Той обясни, че когато има отворени граници е добре за всички и връзка на икономиките.

Генерал Константин Попов каза, че след влизането в една общност като Шенгенското единно пространство можем да говорим като равни с равни с европейските държави.

За отбелязването на 20 години от приемането на България в НАТО, генерал Константин Попов посочи, че България е средно голяма европейска държава, но няма такава държава, която да развие отбранителните си способности във всеки един аспект, с които да се защити сама. България трябва да бъде силна, мислеща както за самата държава, така и за самата Европа, подчерта бившият началник на отбраната.

Според него изтребителите F-16 ще покажат доколко държавата може да се модернизира и доколко може да се увеличи отбраната на страната ни.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕСССР

    24 4 Отговор
    Аве тоя ясно, че ще загуби, но нашето, ще е пирова победа, като ни напълнят с ненужната им и3мет!

    Коментиран от #3

  • 2 Битката е

    22 4 Отговор
    ще оцелее ли човечеството. В случая Австрия ни е приятел, СЗО и ЕС Регламенти ваксини. Малко ни поизпратиха техните неинтегрирани престъпници, но не само от Виена, а от Брюксел и останалите другарчета от ЕС. Далаверата да върви, някои в България забогатяха с 5 милиарда евро, но тази екстра ни натрапи Денков.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 И в русия

    5 15 Отговор

    До коментар #2 от "Битката е":

    Имаше ваксини срещу новото. Там Путин гушна милиарди.

    Коментиран от #9

  • 5 Интересува ме

    14 0 Отговор
    България!
  • 6 РЕАЛИСТ

    15 4 Отговор
    Много прости политици имаме. Хем слагат такси на газта за Австрия по Турски поток, хем очакват да ги пуснат в Шенген. Очакваха потупване по рамото от Галя, пък тя ква стана.
  • 7 Чичо

    14 0 Отговор
    Ще го дуем всички, ама ние ще сме от първите...
  • 8 мммда

    17 1 Отговор
    Не разбирам, защо някои хора продължават да се занимават с глупости, като Шенген вече е само на хартия. Германия от есента има граничен контрол с Полша, Чехия и Швейцария, който пътува го знае. По медиите се тиражира, че уж заради Първенството щели да върнат митническия контрол, но той е от Октомври 2023г. Дори за тая година се отпуснаха пари за изграждането на погранична ограда с Полша, в плана е като приключи да се издигне същата и с Чехия. Така, че за какъв Шенген(мираж на хартия) дрънкат всички политици и журналя.

    Коментиран от #17

  • 9 мммда

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "И в русия":

    Всички захлебиха от тая пародия истерия. Аз затова и мисля, че за тоя конфликт отдавна са се разбрали руснаците и американците и всеки има изгода, а ЕС ще духа супата накрая, като гледам какво става в Германия(2023 обявиха, че от 2025 няма да имат кинти да си покриват външния дълг), това евро само да не стане като ДМ на времето всички да го лепят по стените вместо тапети.
  • 10 Нали човекът

    9 1 Отговор
    трябва да каже нещо, няма значение какво е.
  • 11 ИНЖ1

    4 10 Отговор
    Австрия е прокси на РФ. Истинският Троянски кон на Русия в ЕС.

    Коментиран от #16

  • 12 Аз незнам защо мислим че имаме само

    4 1 Отговор
    Приятели в Европа Австрия знае че ако ни пусне сухоземен Шенген керваните с турски гастарбайтери ще минават през Австрия многократно сега във въздушния Шенген ще пътуват повече европейци може би
  • 13 Лост

    4 0 Отговор
    Вярно, че от днес лекарствата с електронна рецепта,но на този е нужна от зелените.
  • 14 Австриец

    4 0 Отговор
    Добре, че ни каза....
  • 15 Бойкот

    3 0 Отговор
    На всичко австрийско!
  • 16 Даааа

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "ИНЖ1":

    Ако ще да е прокси на Северна Корея ,Австрия е една от топ държавите за живеене.В БГ си бъдете проксита на САЩ,ЕС,НАТО и Нова Зекандия ,ако искате ,но приличате на кално блато.Населението нин е наполовина за 30 години.
  • 17 Отговор

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "мммда":

    Където и да сме били, всичко се е разпадало. Справка: Османската империя, Тристранния пакт, СИВ, Варшавския договор и да не се връщам до Римската империя...
  • 18 Дедо Z

    4 1 Отговор
    Не е ясно, този генерал ли е, политолог ли е, или майстор на "тюрлю гювеч"? 4724
  • 19 Австрия

    3 1 Отговор
    Дреме и на по-по- то на Австрия за анализите някав си ганя генералчик
  • 20 Масонска ложа "Ориент НАТО"

    1 0 Отговор
    Константин Попов (офицер)

    Той е бил най-старшият офицер, началник на отбраната от 9 февруари 2016 г. до 19 януари 2017 г.

    Във военната си кариера е преминал от най-ниската пилотска длъжност до най-високата – от младши пилот в изтребителна ескадрила до командир на Военновъздушните сили и заместник-началник и началник на отбраната. Пилотирал е самолети Л-29, МиГ-15, МиГ-17, МиГ-21, МиГ-29 с общ нальот от над 1200 летателни часа. За отлична служба и високи професионални резултати е награждаван с едни от най-високите отличия в наградната система на Министерството на отбраната. Той е сред първите висши български офицери, работили в щабове на НАТО.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове