Last news in Fakti

30 Януари, 2014 14:21 9 926 11

Закопчаха със скоби депутатски автомобили

  • депутатски коли-
  • скоби-
  • парламент-
  • синя зона

Това прекъсна заседанието на парламента, а депутати поискаха лично обяснение от служителите

Служители на "Паркинги и гаражи" закопчаха със скоби депутатски автомобили днес пред парламента, предаде Нова телевизия.

Запитани защо го правят, те обясниха, че изпълняват служебните си задължения.

Това прекъсна заседанието на парламента, а депутатите изскочиха навън да видят какво става. Тези, чиито автомобили бяха заключени, поискаха лично обяснение от служителите на „Паркинги и гаражи”.

За минути скобите бяха премахнати, а народните представители се върнаха в парламента.

Скоби се слагат само на автомобилите, които са извън паркинга. Той е с абонамент за депутатски места и се намира в "синя зона". Депутати обаче обясниха, че за първи път срещат този проблем, откакто парламентът е в режим на сигурност и "синята зона" е оградена.

„Смятаме, че това е провокация. За нас закопчаването по този начин в зоната за сигурност на депутатски коли е провокация, с която не знам кой какво е целял. Но резултатът е, че Столична община трябва да започне по-внимателно да гледа регламентацията и да се грижи повече за това да бъде в рамките на закона. Събирането на глоби, поставянето на скоби и вдигането на автомобили в момента е незаконно. Всеки гражданин, включително и аз, може след това да съди общината и да си върне парите. Чух, че били сваляни скоби - моята е свалена с моите 30 лв., с които съм платил", заяви социалистът Антон Кутев, цитиран от Дарик радио.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай Николов

    7 0 Отговор
    За милиони няма закони
  • 2 Симеон Тасев

    1 1 Отговор

    qkooooooooooooooooooooooo
  • 3 PROFESIONALISTA

    3 0 Отговор
    Кой ненормалник ще съди общината за 30 лв- то изгубеното време струва повече... На това се и разчита, въпреки да е незаконно.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 comment

    3 0 Отговор
    Много очукани тия автомобили депутатски бе. Да вземем да съберем волни пожертвования, да им купим по една нова колица. Съвсем са я окъсали, горканчовци...
  • 5 валентин виденов

    3 0 Отговор
    дано да ги закопчаят в централния затвор......
  • 6 Бай Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "PROFESIONALISTA":

    Не е точно така. Когато ги съдиш , съдиш до дупка!Съдиш ги и за 30те лв и за изгубеното време и за пропуснатите ползи, за направените извънредни разходи, за разваленото настроение което се отразява на здравето ви,за обидата в очите на околните и закакво ли още не!Трябва да ги съдим иначе , ще ни се качат на главите тези кауни.
  • 7 comment

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "PROFESIONALISTA":

    Съгласен съм с Бай Иван. Не е до 3-те лв. Съдиш до дупка за всички морални и имуществени и неимуществени вреди, които простотията на някоя служма ни причини. Отделно космическите такси на адвокатите. И така. Не ги ли спукаме от дела и съдилища, няма да се оправят.
  • 8 скар фейс

    0 0 Отговор
    Ах на бати завалиите! Ще си плащате тройно, че и четворно. Не отдавна имах слуачай, когато ми закопчаха колата, при положение, че нямаше знак! Който прави капан, сам пада в него. Паднете там и повече не се връщайте. Писна ми от вашите права дупетатски. Докарахте ни до там, че вече не се диша.
  • 9 EMSKI

    0 0 Отговор
    Под 50 лева не подлежи на обжалване..няма как да се заведе съдебен иск!!!Един съвет-срежете им скобите,и глобата нараства ...тогава става!!
  • 10 калин петров

    0 0 Отговор
    С рашение 1321 от 25.02.2013г., на АС - град софия отменя изцяло .... чл. 55, ал. 2 ,..... от Наредбата за организация на движението и т.н. в СО, с две думи "СКОБИТЕ СА НЕЗАКОННИ"
  • 11 жоро1

    1 0 Отговор
    И след почивката от 10 минути ,която им беше дадена за да си преместят колите те решиха да не се върнат на работа,защото увеличението на заплатите им от 354 лева сигурно им е малко....но така е избрал народа сега да си сърба попарата....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове