Last news in Fakti

17 Април, 2024 16:38 3 393 17

След няма и 3 месеца на поста заместник-кметът по строителството в София Иван Матов подаде оставка

  • иван матов-
  • софия-
  • строителство-
  • заместник-кмет-
  • оставка-
  • българия

Кметът на София Васил Терзиев беше обещал нова визия за столицата, транспортната инфраструктура, ВиК и високо строителство на общински сгради

След няма и 3 месеца на поста заместник-кметът по строителството в София Иван Матов подаде оставка - 1
Снимка: Фейсбук

Заместник-кметът на София с ресор „Обществено строителство“ Иван Матов подаде оставка.

С пост във Фейсбук, Матов обяви, че се оттегля от поста си.

„Благодаря за доверието да поема този отговорен ресор, но поради лични причини няма да мога да продължа да изпълнявам функциите си.", пише той.

Иван Матов беше назначен на поста на 25 януари. Той отговаряше за обектите от транспортната инфраструктура, ВиК и високо строителство на общински сгради, припомня БТА.

Часове по-рано бившият председател на Столичния общински съвет и настоящ общински съветник от ГЕРБ Георги Георгиев разкри във "Фейсбук", че кметът Васил Терзиев е отнел правомощията на Иван Матов.

Припомняме, че Матов е строителен инженер от Техническия университет в Мюнхен с обмен в „Ecole Nationale des Ponts et Chaussées” в Париж и магистър по бизнес администрация от INSEAD във Франция и Сингапур. Той е възпитаник на Немската гимназия.

„Иван Матов има опит в създаване на градове и инфраструктурни мегапроекти в целия цикъл на планиране, проектиране и изпълнение, както и със стратегията и трансформация на правителства, градове и публичния сектор. Работил е за строителния гигант Vinci и консултантската компания „McKinsey & Company”. Работил е по портфолио от проекти в Европа, Азия, Африка и Карибския басейн”, посочиха тогава от пресцентъра на Столичната община.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не ще

    28 2 Отговор
    човекът нерви , има си прекрасно и престижно образование , както и такива шансове за реализация !

    Коментиран от #2

  • 2 Защо тогава

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "Не ще":

    От години се натиска да влезе в политиката?
  • 3 Инфото е слабо

    17 4 Отговор
    "Матов е строителен инженер от Техническия университет в Мюнхен." Магистър ли е или бакалавър? Колко години опит има този Матов?

    Коментиран от #9, #12, #14

  • 4 Бай Шиле

    23 2 Отговор
    Видял е от първо лице ,какъв батак и корупция е и си е взел правилното решение,за да не си погуби бъдещето.Трябва армия от доблестни и некорумпирани защото един няма как да успее в тази клоака от интереси и престъпни схеми.Най-много да го сготвят,а те го умеят това много добре.

    Коментиран от #5

  • 5 Ганьо

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Шиле":

    Съществувал ли е някога такъв...
  • 6 запознат

    12 3 Отговор
    Абе , ... не е баш така . Обещанията на Васко Ушев са били - като стана кмет , теб те правя зам. кмет по строителството и ще има да гепиш ... като за световно . То ще са ремонти , то ще са европроекти , то ще е щавене и рекет на строителните фирми , то ще е ... чудо . Ти само се отчитай , както си му е реда и ... пей сърце . Обаче ... не се получи обещаното , защото Общинският съвет ... не давааа . Защо не дава - ми , защото ПП/ДБ/СС нямат мнозинствооо . Така че ... по тази линия - тесла . Освен това , едни "лоши хора" от един софийски съд ... май-май , ще обявят изборите в София за недействителни ( все пак - от всички проверени СИК - в 70% от тях има /цитат/ сериозни нарушения , а в 25% /от тези 70%/ има ФРАПИРАЩИ такива - основно свързани с машинният вот и отчитането му) и ... Васко ще се прости с кметският стол (по всичко личи) . Та , така !
  • 7 Ъъъ

    11 9 Отговор
    Да върне и заплатите, че за 5ст. работа не е свършена. Толкова бездеен, мързелив и некадърен кмет и кметски екип, София не е имала в историята си.

    Коментиран от #8

  • 8 ТИГО

    7 6 Отговор

    До коментар #7 от "Ъъъ":

    A ти какво направи за същото време??Какво искаш да направят като Тиквениците Сие слагат винаги среден пръст ! Ти не си разбрал че така Тиквениците няма да се дадат , щото трябва да ги вкарат всичките в затвора ! Апропо така става като си седите дома по изборите и оставяте доказани крадци пак да управляват !

    Коментиран от #11

  • 9 ТИГО

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Инфото е слабо":

    ЩО ??А кажи как ни нареди Фандъчка с Руският език до 11 клас?? Тя какъв ценз имаше?? Средно селско и висше ала бала !!
  • 10 Ний ша Ва упрайм

    1 4 Отговор
    мнооо бърже се е нагушкал
  • 11 Хи хи

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "ТИГО":

    "На крива ракета , космоса и пречи " ,толкова за работата на Васко ухото и Спаси София .Когато нито знаеш , нито можеш винаги ти слагат прът , иначе много знаят да приказват.
  • 12 Роли

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Инфото е слабо":

    От техническите университети в Германия и Австрия се дипломират само магистри - "diplom ingenieur". Само "ingenieur" са със средно специално образование, нещо като нашите СПТУ в миналото. Не познавам човека, но самият факт, че е завършил Техническия университет в Мюнхен е напълно достатъчен за да приема, че е професионалист в своята област!

    Коментиран от #16

  • 13 поради

    1 2 Отговор
    лични причини, не липса на необходима квалификация.. Работа на Кирото ше да е!
  • 14 няма

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Инфото е слабо":

    лиценз за да изпълнява длъжността си... Изтекъл бил. Един вид, незаконно назначение от страна на ПП-ДБ (о, чудо) Кирото нали като Канадец беше Премиер, това ли ни очудва?
  • 15 Кирото умен съм

    2 2 Отговор
    ЦИТИРАМ ... инженер от Техническия университет в Мюнхен с обмен в „Ecole Nationale des Ponts et Chaussées” в Париж и магистър по бизнес администрация от INSEAD във Франция и Сингапур. Той е възпитаник на Немската гимназия.... И квоооо, изкарал е един семестър по Еразъм в чужбина и специализирал тотално друга дисциплина, Кирото - хоооооп на ралта в София в Общината. Наш човек. Умнокрасив и неквалифициран

    Коментиран от #17

  • 16 хмм

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Роли":

    Сигурно е така, но коя е неговата област? Пътното строителство?
  • 17 Сладур

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Кирото умен съм":

    животът е прекрасен, когато не знам езици и нямам образование. Та вицът е - един чужденец пробвал на 4-5 езика да влезне в контакт с едни полицай, но без успех. Замислен единият полицай решил, че е време да се образоват малко. Другият просто бил категоричен- като знае толкова, успя ли да се разбере с нас? НЕ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове