Last news in Fakti

18 Април, 2024 10:17 942 19

Румяна Бъчварова предупреди: България е на прага на конституционна криза, но и на криза на демокрацията

  • румяна бъчварова-
  • конституционна криза-
  • демокрация-
  • партии-
  • българия

Трябва да се направи един списък затова какво не трябва да се прави

Румяна Бъчварова предупреди: България е на прага на конституционна криза, но и на криза на демокрацията - 1
Снимка: бТВ

Трябва да се направи един списък затова какво не трябва да се прави. България е на прага на конституционна криза, но и на криза на демокрацията, предупреди пред "Тази сутрин" по бТВ бившият министър на вътрешните работи и бивш посланик на България в Израел Румяна Бъчварова.

Според нея ситуацията, в която се намираме, е извън всякакви рамки на разумното обяснение, защото ни поставя пред ситуация, в която не може да се реши кой е прав - като например може ли президентът да не подпише указа за смяната на служебните министри и може ли да има вот на недоверие на служебното правителство.

Има неща в политиката, които не са приемливи. Недопустимо поведение е да се променя позиция в движение, каза Бъчварова.

Тя не може да разбере какво е да се иска вот на недоверие на служебното правителство, да се иска отстраняване на председателя на 49-то Народно събрание Росен Желязков и как може да се гласува оставка на шефа на НЗОК Станимир Михайлов.

Президентът не може да определя формулата и начинът, по който да се назначават служебните министри в правителството.

Тя посочи, че политическите играчи не се притесняват да изразяват позиции спрямо служебния кабинет, което не било правилно само по себе си. Бъчварова е на мнение, че една седмица не е достатъчна да се определи работата на един служебен министър.

"Не може институциите да действат по политическа поръчка", коментира Румяна Бъчварова случая с Живко Коцев и арестите в Агенция "Митници".

"Страната има проблем на ключови позиции и ведомства, в които се прилага тактиката на политическа атака и се получават дивиденти по един или друг начин", допълни тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Месията

    24 7 Отговор
    БУЛГАРИСТАН отдавна е във ВСЯКАКЪВ вид КРИЗИ, от които излизане няма !!!
  • 2 Айде

    32 0 Отговор
    Кризата е на псевдо демокрацията, създадена от алчни за власт некадърници и крадци! Ще си понесат последствията!
  • 3 Шопо

    36 1 Отговор
    У България демокрация нема !
    Можем да избираме между лошо и по-лошо.
    Правителството на България се назначава от Козяк, къде видяхте демокрация?
  • 4 Боядисани

    22 3 Отговор
    Комуняги скапани и комунистически отрочета, какво знаете вие за демокрацията?

    Коментиран от #6

  • 5 нашия

    29 1 Отговор
    каза невнятната дъщеря на партийния секретар....така и е поръчано на такава се прави.....разбирачка...
  • 6 нашия

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "Боядисани":

    абсолютно си прав КОМУНЯГИТЕ са вредните....комунистите дори и заблудени са честни ,НО КОМУНДЕТАТА са напаст...те могат да бъдат всякакви според интереса им.....

    Коментиран от #7

  • 7 Боядисани

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "нашия":

    Това имам в предвид. Комуняги са интересчиите във висшите слоеве на БКП, които веднага щом усетиха, че нещо се променя и започнаха да грабят и рушат, а отрочетата им и до сега са във властта и около нея.
  • 8 прост селянин

    15 0 Отговор
    Президентът не можел да определя формулата...
    Убаво, бре, ама по тая формула никъде не е разписано, че президентът трябва да подпише, така че президентът може и да не сложи параф, ко прайм тогаз, умници?

    Надробихте едни каши, дето и на село не ги дробим....
  • 9 Демократ

    0 13 Отговор
    Напълно възможно е тази непреодолима политическа криза да се случва по план, защото съвпада с войната на Русия срещу Украйна по време. Плановете на КГБ са много опасни, защото са с тежки удари в бъдеще, а в България обслужващия Кремъл персонал е навсякъде във властта и пречи на всякакво демократично и нормално развитие. Путин се бори срещу демократичния свят, както и нашите управляващи. Борисов много бързо му построи руския поток, за да започне войната срещу Украйна и от 2022 г. досега 3 години България е без редовно управление. Не може да е случайно. Конституционните промени бяха набързо извършени от ГЕРБ и ДПС, официалните КГБ партии от видни евроатлантици. Президентът Румен Решетников също е куче на кремълска каишка. Конституцията е осакатена точно в раздел избори изглежда нарочно в стил клан-недоклан . Бързо без правна основа влиза в сила защото Конституционния съд не се е произнесъл по важни въпроси, правителството е на ГЕРБ,то обслужва Кремъл, бързи избори, пълна политическа какафония, която съвпада по време с посещението в Кремъл на копейките от Възраждане за инструктаж, новата явна пропутинска партия, от 15 до 17 февруари, а кризата започна на 8.03 без никаква обоснована причина. България е в най-тежкото положение от 15 години, защото има опасност прокремълските сили да я хвърлят отново в лапите на болшевиките. Тях никога не ги е интересувал народа и държавата, за тях важно е било да държат парите, властта и контрола.

    Коментиран от #10

  • 10 Кремъл има 800 бази по Земята

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Демократ":

    Ако във всичко виждаш Кремъл, значи имаш червейче в главата. Лекувай го, преди да е изяло и малкото което има!
  • 11 ЕВРОНЮЗ

    14 0 Отговор
    Демокрацията в България я погреба Кюмюра от Драгалевци и всички след него
  • 12 Масонска ложа "Ориент НАТО"

    4 0 Отговор
    Егати несвърши ли вече тази конституционна криза?
  • 13 трагедия

    10 0 Отговор
    Дойде време тази акъл дадава, да предупреждава, да е специалист и еталон за морал и разум. Това означава само едно, катастрофа, деградация ,грехопадение и бавен неизбежен предстоящ колапс.
  • 14 Какво стана с Шехерезада !

    3 0 Отговор
    На Боршош демокрацията
  • 15 пенко

    5 0 Отговор
    " ДЕМОС КРАТОС " Е ИМАЛО САМО ПРИ ПЕРИКЪЛ --- ДНЕС ИМА САМО --- " ДИМ И КРЕТЪНС" !?!?!?!?!?!?
  • 16 кмета на врани кон

    4 0 Отговор
    за каква демокрация като всичко се ръководи от САРАИТЕ
  • 17 сигнализатор

    4 0 Отговор
    щом ке има списаци какво НЕ....., това е комунизация, не демокрация другарко! така си ни е супер караме се лютим се, пцуваме се и не виждам проблем в това....., но бъдете сигурни като пратите части, няма да сме разделени по въпросът!
  • 18 дядото

    4 0 Отговор
    и докъде ще доведе вашето безумие.м.б.както казва поета-септември ще бъде май.дай боже.
  • 19 Мда

    0 0 Отговор
    Руме ти към Сливен не пътуваш ли?
    Иванчева те чака
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове