Last news in Fakti

18 Април, 2024 20:07 2 432 47

Елена Йончева отговори дали пак ще бъде кандидат за евродепутат

  • елена йончева-
  • кандидат-
  • евродепутат

„Приетият Пакт за миграция беше много важен за Европейския съюз. Преговорите бяха много важни за България, защото пактът отмени Дъблинския регламент, който натоварваше страната ни.", коментира журналистът

Елена Йончева отговори дали пак ще бъде кандидат за евродепутат  - 1
Снимка: bTV

„Ние сме внесли много подробен отчет в деловодството за нашата работа, както и до членовете на Националния съвет на БСП“, каза в предаването „Лице в лице“ по bTV евродепутатът Елена Йончева.

„Приетият Пакт за миграция беше много важен за Европейския съюз. Преговорите бяха много важни за България, защото пактът отмени Дъблинския регламент, който натоварваше страната ни. Европейския съюз представлява разграден двор. Не знаем откъде идват мигрантите, защото или нямат документи, или те са фалшиви. Не знаем дали бягат от война, или са икономически мигранти. Сега ще има механизъм, който ще ги връща в трети държави“, посочи Елена Йончева.

„Мигрантите ще бъдат връщани в Турция, Мароко, други държави или в сигурни зони, в които няма война. Афганистан е нестабилна като държава, но има зони, където има стабилност и могат да се гарантират човешките права. Мигрантите ще бъдат връщани обратно. Връщането няма да е ангажимент на България, както беше досега, а ще бъде на Европейския съюз. Спечелихме тази битка в Европейския парламент“, добави тя.

Ще бъде ли Елена Йончева кандидат за евродепутат от БСП през 2024 година?

„Като водач на листата на БСП на изборите през 2019 година вкарахме петима евродепутати (Елена Йончева, Сергей Станишев, Петър Витанов, Цветелина Пенкова и Иво Христов – бел. ред.). Сега зависи колко места искат от БСП да спечелят в Европейския парламент. Винаги съм отстоявала кауза и в журналистиката, и в политиката. Имала съм ясна гражданска позиция. Целите, които съм си поставяла, успяха – Пактът за миграция, медийното законодателство, защитаващо журналистите, въвеждане на прозрачност на финансирането на медиите, както и законодателството за корупцията. Член съм на Мониторинговата група за върховенство на закона, в която има 14 евродепутати от 705, която постави България под наблюдение. В резолюцията, която гласувахме по мое предложение, за първи път се казва и признава, че трябва да се вземат мерки за България и има проблеми с върховенството на закона, корупцията и медийната свобода. Лично за себе си знам, че съм направила всичко възможно“, коментира евродепутатът.

„Предоставила съм отчета си на БСП и съм сигурна, че колегите ще бъдат много впечатлени. Ние се отчитаме непрекъснато“, каза още Елена Йончева.

Българите, заложници на хутите

„Лично аз съм задавала писмени въпроси до Европейската комисия, на които няма отговор. Задала съм официален въпрос на Жозеп Борел, върховен представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи. Имах и личен разговор с него. За съжаление не получих окуражаващ отговор, че Европейската комисия е предприела мерки за освобождаване на тримата граждани на ЕС, двама българи и един румънец, от хутите в Йемен“, подчерта евродепутатът.

Техният товарен кораб Galaxy Leader беше пленен беше нападнат и пленен в Червено море от хутите през ноември миналата година.

„Моето политическо семейство инициира резолюция. Тя беше подкрепена от „Европейската народна партия“ и десни партии, за което искам да благодаря на мои колеги български евродепутати, но тя не събра необходимата подкрепа. Предстои ново гласуване на резолюция“, уточни тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йончева

    50 8 Отговор
    Много искам пак да папкам евра,ниновица да папка рубли
  • 2 Еххх

    53 4 Отговор
    Колко е сладко в евро парламента солидна заплатка бонусчета животец

    Коментиран от #10, #24

  • 3 Корнелия Хартиена Бюлетинова

    49 8 Отговор
    Баба Елена излиза в пенсия. Казах
  • 4 Резултат

    43 3 Отговор
    Благодарение на досегашните евродепутати от БСП, сега едвам ще вкарат двама.
  • 5 Корнелия Хартиена Бюлетинова

    22 10 Отговор
    Предлагам Вежди Рашидов за Евро-депутат
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 реру

    35 8 Отговор
    "Елена Йончева отговори дали пак ще бъде кандидат за евродепутат"


    "Мила родна картинка", но не по Елин Пелин... а по Решетников...

    Коментиран от #29

  • 8 Хахаха

    28 3 Отговор
    На кой му трябват такива нули
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ния

    29 2 Отговор

    До коментар #2 от "Еххх":

    И, имунитет до изтичане на абсолютната давност на обвиненията за пране на пари и използване на служебно положение за незаконно забогатяване...
  • 11 да да

    34 1 Отговор
    Гнусна конска муха!Евролпачка....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Де Пич

    39 3 Отговор
    Тази мълча през целия мандат с много малки изключения и понеже идат избори ,отново като гъба след дъжд се появява пред публиката!Не е зле да взимаш един 12-15 хиляди евра и да си свиркаш.
  • 15 Довиждане

    17 0 Отговор
    Слабият Наско и Курунелия ти казват : Довеждане , довиждане , но последната сричка е не.........
  • 16 Последният Хасковлия

    23 1 Отговор
    Чао Ленче отивай при съсела и Моника ще правите еврейска тройка.
  • 17 Иван

    16 0 Отговор
    Има сцена и има край - няма какво да ни занимавате - като Бойко Борисов - трябва млади хора - не се излагайте.

    Имаше една Цола Драгойчева, но темата не е приятна като разяснение - какво се случва на една възрастна дама - след 5-часово заседание на Политбюро, когато не е ходила и до тоалетна преди това.
  • 18 Я па тая!

    19 1 Отговор
    Къде се кри и защо чак сега изпълзя?

    Коментиран от #27

  • 19 Артилерист

    6 14 Отговор
    Елена Йончева е истински боец! Тя отиде да интервюира дори главатаря на ислямските главорези Бин Ладен! Нинова много ще се изложи, ако я замести с послушниците си. Нинова направи така, че в БСП да няма ярко изразени личности със собствено мнение. Дори един Ал. Симов, който правеше забележително впечатление с острите си критични, фактологично аргументирани и красиво-изразно написани статии, преди да отиде под...чадъра на Нинова, стана обикновен незабележим мрънкалник...

    Коментиран от #23, #25

  • 20 7те козякливи джуджета:

    3 0 Отговор
    Ще бъде.....
    От партия "Аз, кума и комшията за нов световен ред"
  • 21 елено,

    12 0 Отговор
    голямо разочарование си. Защо не си остана журналистка? От всяка дърво не става, та и от всяка журналистка депутат. Много се издъни и по повсеместно.
  • 22 Нагалство

    6 0 Отговор
    Пази Боже!
  • 23 12340

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Артилерист":

    бин ладен не е интервюирала.
    интервюира, обаче салман радуев и шамил басаев, а за туй се искат здрави гащи.
    .....
    тя не е член на БСП.

    Коментиран от #33

  • 24 това е така, но на

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Еххх":

    Елена Йончева не й личи на тялото, а нещо върши в Парламента. Но какво прави там видният отвсякъде ястребинец Ал. Йорданов (АлЙо), - най-злобният фа-ши-ист - прост и крадлив държавно имущество, когато беше посл(р)аник.
  • 25 хайде сега,

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Артилерист":

    Нинова им е виномна на бесепарите!!!!! Странна логика!!! Значи толкова са били значими и ярки като личности. Ами хубаво, изберете си отново станиШЕФ, но нещо още на ниво първична организация тотално го посякоха и с основание.
    Като плюете по Нинова, КАЖЕТЕ тези около нея или извън нея, които биха я заместили достойно???? Опозицията й знае това и се гневи допълнително. БЕЗСИЛНИ СА!

    Коментиран от #34

  • 26 Хоки

    10 1 Отговор
    Тази плю върху хората, които я направиха евродепутат. Нищо полезно не е свършила, саботира собствената си партия. Кой ще издига, за коя се мисли?
  • 27 Я па тая

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "Я па тая!":

    Точно преди изборите изпълзяват. През другото време Ех, живот Здравей Здравей .Очакваме и другите да се появат......
  • 28 станишко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Лумпен":

    аз съм то .


    обиждате ме.
  • 29 Глупав колаж

    3 7 Отговор

    До коментар #7 от "реру":

    Личи си от космоса, че снимката е фотошоп.

    Ало, Пепо!

    Коментиран от #31

  • 30 Гост

    9 0 Отговор
    Тая за нищо не става.
  • 31 Град Симитли

    1 5 Отговор

    До коментар #29 от "Глупав колаж":

    Точно!
  • 32 Е в крайна сметка

    3 0 Отговор
    Въобще не се разбира конкретно да или не. Само повтаря, че се е отчитала редовно, но не отговаря ясно и конкретно ще се кандидатира ли отново. Трябва да гадаем ли ?
  • 33 Артилерист

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "12340":

    Не ми се рови да търся доказателства, но със сигурност знам, че влезе в бърлогата на главорезите.
  • 34 Артилерист

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "хайде сега,":

    Уважаеми колега, личи си, че Нинова ти е симпатична като Председателка, но резултатите на Партията под нейно ръководство са прогресивно намаляващи. Казвам го с болка и съжаление, защото, преди да ме деполитизират, се опитвах да не бъда обикновен член на Партията. По тази причина, много вероятно, не ме допуснаха да пиша дисертация в академия "Фрунзе", след като спечелих конкурса. За разлика от много нагаждачи и "наши" хора, като Шаламанов и Тагарев, примерно.
    Не одобрявам нито Станишев, нито Първанов, но достойни заместници ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ и те са налични в лицето на Иван Таков, Паргов, Йончева и др., както и повечето от другарите от Новата левица.
  • 35 Кацапке

    4 0 Отговор
    Кажи дали пак ще поддържаш в Еврог...й парламента Македонизма - при това само и единствено срещу България, или Да, както направи през есента на 2020 - та? Жалко, че ВМРО не е истинско, иначе отдавна щеше да си изпратена в Ада! Но си против Украинската идентичност - за Ватните читатели, мислещи че проблема ни с РСМ бил като Руския с Украинците! Българи, дарявайте на ВСУ, за да не учат децата ни, че Самуил бил "македонец"! Да Живей България!Слава Украина! Героям Слава!
  • 36 овчарче

    1 0 Отговор
    съм от Родопите...
    како Ленче много те арессвам ..Мо ли да се ожениш за мен...
  • 37 ВРЕДНИ ЛЕШОЯДИ ,РАЗПУСКАЙТЕ СЕ , ВРЕДНИ

    1 0 Отговор
    ВСИЧКИ В ТОЯ КУЧЕСКИ ПАРЛАМЕНТ СА НА КАИШКА . А СА ГЪКНАЛИ ОТИДЕ ИМ ЯКАТА ЗАПЛАТА . ВСИЧКО КОЕТО ОФЦЪТА УРСУЛА ИМ КАЖЕ , БЕЗ ЕЛЕМЕНТАРНА СЪПРОТИВА СЕ ПРИЕМА . НЯМА ,ЧУЛИ ЛУ СТЕ ПОНЕ ЕДИН КАТО ОРБАН ДА СЕ ОПАЪЛЧИ С/У ПРЕСТЪПНИТЕ БЕЗЗАКОНИЯ КОИТО СЕ ВЪРШАТ ОТ КОМИСИЯТА ???НЯМА ,ВСИЧКИ БЕЗРОПОДНО ГЛАСУВАТ. ШИРИ СЕ ЕДНА ЖЕСТОКА ТАЛИБАНЩИ НА И ПИРАТСВО , ЧРЕЗ КОЕТО СЕ КРАДАТ СТОТИЦИ МИЛЯРДИ ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ И СЕ ПРАЩАТ НА УК ХУНТАДЖИИ КОИТО В СМЕТКИТЕ СИ НАРТУПАХА МИЛЯРДИ. НИКОЙ НЕ ВОДИ ОТЧЕТ НА ТЕЗИ ПРОПИЛЕНИ МИЛЯРДИ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. В СЪЩОТО ВРЕМЕ НАШИ ПЕНСИОНЕРИ И НЕ САМО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ, УМИРАТ ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА СИ ЗАКУПЯТ ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ ЛЕКАРСТВА , 80% ОТ ХОРАТА МИЗЕРСТВАТ. НО МНОГО Е ВАЖНО ЗА ВОЙНАТА НА САЩ С/У Р ДА СЕ ХАРЧАТ ДО ПОСЛЕДНО ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.
    БЕЗБОЖНИ КРАДЦИ, , ВСИЧКО ЗА ВОЙНТА , ЗАЩОТО СА ПУДЕЛИ НА КАИШКА , НАСЪСКАНИ С/У Р ЗА НАША СМЕТКА!! ВРЕДНИ СТЕ , ОТРОВА СТЕ ЗА ХОРАТА!!! НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА!!!
  • 38 ужас

    0 0 Отговор
    погнуса от тази
  • 39 Казуар

    0 0 Отговор
    Другарко Йончева, майка ти стана ли горд собственик на къщата за гости.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол