Last news in Fakti

19 Април, 2024 04:48 790 10

"Аспирините" продължиха серията без загуба след победен хикс с Уест Хем

  • байер леверкузен-
  • уест хем-
  • лига европа

На полуфиналите в Лига Европа Байер (Леверкузен) ще се изправи срещу Рома

"Аспирините" продължиха серията без загуба след победен хикс с Уест Хем - 1
Снимка: Фейсбук

Байер (Леверкузен) завърши наравно 1:1 при гостуването си на Уест Хем в четвъртфиналния мач реванш от Лига Европа, предаде Топспорт Така новият шампион на Германия се класира за предпоследната фаза в турнира, след като спечели първата среща с 2:0. Осен това "аспирините" удължиха серията си от двубои без загуба и станаха единственият тим от топ 5 първенствата в Европа, който е с най-дълга серия без поражение в исторически план - 44 мача.

Първата реална голова възможност в мача бе пред вратата на Уест Хем в 11-ата минута. Лукаш Фабиански се наложи да се намесва решително след удар на Нейтън Тела, за да предотврати гол за гостите.

Уест Хем поведе с 1:0 срещу Байер Леверкузен в 13-ата минута. Джаред Боуен центрира в наказателното поле на Байер Леверкузен, където Одилон Косуну изпусна Михаил Антонио, а вратарят Матей Коварж закъсня с излизането си и това позволи на нападателя на Уест Хем с глава да вкара топката във вратата на Леверкузен.

Уест Хем можеше да изравни общия резултат в сблъсъка срещу Байер Леверкузен в 19-ата минута. Мохамед Кудус можеше да се възползва от грешка на Йосип Станишич, но ударът на ганаеца бе спасен от Матей Коварж.

Три минути по-късно Боуен отне топката в собствената си половина, напредна добре и комбинира с Уорд-Праус по левия фланг, а той центрира в наказателното поле на Байер, където Антонио отново се пребори за топката и отправи удар с глава, но този път изстрелът му нямаше силата, за да затрудни вратаря Коварж.

Уест Хем направи много голям пропуск в 25-ата минута. Джаред Боуен получи хубав пас в наказателното поле на Байер Леверкузен и стреля от въздуха, но Коварж успя с десния си крак инстинктивно да спаси.

Чаби Алонсо смени в 29-ата минута централния си защитник Одилон Косуну, който виси с жълт картон, а на негово място пусна Едмонд Тапсоба.

В 30-ата минута се стигна до напрежение между Михаил Антонио и Едмонд Тапсоба. Нападателят провокира защитника. Стигна се до много сериозна разправия между футболистите на двата отбора. Съдията Хосе Санчес Мартинес показа жълти картони на Джонатан Та и на Антонио.

Уест Хем направи много сериозен пропуск в 40-ата минута. Кресуел центрира в наказателното поле на Байер Леверкузен, където Антонио стреля, но ударът му бе блокиран от Инкапие. Три минути по-късно Уорд-Праус стреля, но право в ръцете на Коварж.

Байер Леверкузен организира бърза контраатака в 51-ата минута. Флориан Вирц получи хубав пас в наказателното поле на Уест Хем, но завършващият удар бе разочароващ в аут.

Уест Хем пропусна отлична възможност за втори гол в 60-ата минута. Пиеро Инкапие допусна груба грешка в наказателното поле на Леверкузен и загуби топката, която му бе отнета от Джаред Боуен, който бе сам срещу Коварж, но загуби концентрация в най-важния момент и ударът му бе много неточен.

Жереми Фримпонг отправи изненадващ удар в 66-ата минута, Фабиански се намеси и изби в корнер.

Байер Леверкузен направи огромен пропуск в 83-ата минута. Гостите организираха контраатака, при която Жереми Фримпонг бе сам срещу Фабиански, но ударът му бе много неточен над напречната греда в аут.

Гостите изравниха резултата в 89-ата минута. Жереми Фримпонг стреля, топката рикошира в тялото на Кресуел, излъга Фабиански и влетя във вратата му.

В четвъртата минута на добавеното време на мача Виктор Бонифас можеше да донесе победата за Леверкузен, но ударът му не намери целта, а излезе в аут.

На полуфиналите Байер (Леверкузен) ще се изправи срещу Рома в повторение на миналогодишните двубои между двата тима в същата фаза на турнира. Тогава италианците продължиха напред с общ резултат 1:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.