Last news in Fakti

25 Април, 2024 19:11 2 746 28

Проф. Вълчев: С отстраняването на Желязков показаха на Борисов и Пеевски, че не могат да си правят всичко

  • даниел вълчев-
  • отстраняване-
  • желязков-
  • бойко борисов

Той поясни, че същото се е случило и с промените в Конституцията – били са направени от сглобката, не защото някой ги е искал или защото са били разумни, а „защото могат“

Проф. Вълчев: С отстраняването на Желязков показаха на Борисов и Пеевски, че не могат да си правят всичко - 1

Според мен Росен Желязков бе изненадан от решението за отстраняването си като председател на Народното събрание. А защо са го направили? Защото могат. Това сподели в ефира на NOVA NEWS бившият вицепремиер проф. Даниел Вълчев.

Той поясни, че същото се е случило и с промените в Конституцията – били са направени от сглобката, не защото някой ги е искал или защото са били разумни, а „защото могат“.

С освобождаването на Желязков ПП-ДБ, БСП, „Възраждане“ и ИТН вероятно са преценили, че сега би било удачен момент да покажат на Борисов и Пеевски, че не могат да правят всичко в държавата и че тези две партии няма да могат да управляват сами. Но този начин на дребно наглеене няма да ни доведе до нищо добро, предупреди проф. Вълчев.

По думите му в последните месеци „опаткахме всичко“, защото в България никой не иска да изгражда каквото и да е бавно, постепенно и с усилие.

В България сме свидетели на един неспиращ процес на временни хрумвания – слалом, на който не е ясно кой слага вратичките и кой взима завоите. Трайните неща – тези, които се изграждат бавно и с усилие – почват да губят хора. За няколко месеца опаткахме всичко, добави той.

По темата със съдебната реформа Даниел Вълчев посочи, че никой политик досега не е казал с конкретика какво и защо иска да промени, за дае ясно на хората за какви реформи става въпрос. Според него съдебната реформа в последните години е станало абстрактно понятие, изпразнено от всякакво юридическо съдържание, след което припомни, че за последната половин година Законът за съдебната власт е бил изменян и променян цели пет пъти и вероятно ще търпи още промени.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    45 27 Отговор
    ПП и ДБ гласуваха срещу добавките за пенсионерите за Великден.ПП и ДБ гласуваха и против отлагането на тока на свободния пазар.ПП и ДБ гласуваха и против Мини Марица Изток.ПП и ДБ са антинародни партии.

    Коментиран от #6, #14, #15

  • 2 Е как да не могат

    36 15 Отговор
    Борисов и Пеевски показаха, че могат да се изхрачат в лицето на българското общество.

    Коментиран от #18

  • 3 Тиква Стайл

    21 20 Отговор
    Лъжеш Вълчев, лъжеш. Повече от вожда ти Винету лъжеш.
    И защо т.нар. опозиция от Възраждане и малкото ДПС (ИТН) го свалиха в последния ден на Народното събрание, а не по-рано. Щото само симулират опозиция а всъщност са комбина с Дебелян и Тиквун.
  • 4 безспорно

    21 13 Отговор
    Много интелигентен мръсник! Още не може да преживее,че промените могат да станат и без него и такива като него.
  • 5 Обикновенно селско отмъщение

    17 17 Отговор
    От ППДБ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Лалугер

    11 9 Отговор
    Нсроде,не гласувайте за новата сглобка!!!Тия са новите кандидат лапачи.зОсобено за Ванчето дето първо увеличи своята заплата.
  • 8 да де

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "ех,последния цофианец!":

    а защо има "озлобяли глупаци" ? според мен са резултат от идиотски политики
  • 9 анонимин

    11 3 Отговор
    Г-н Вълчев е прав,но аз ще отида малко по-далече.АКО това което направихте ЗАЕДНО,ГО ПОВТОРИТЕ И СЛЕД 9-ти юни,имате идеалната възможност да отстраните гроб и дпс от управлението на държават.Разбира се,ще трябва да загърбите егото си,ще трябвада не позволявате да ви управляват от краварското посолство,и да работите за добруването на народа си!!!!

    Коментиран от #12

  • 10 Боже

    12 3 Отговор
    За пръв път говори истината.Май и на този умен човек олигофренията в парламента му идва в повече.

    Коментиран от #11

  • 11 Мнооооо умен

    9 6 Отговор

    До коментар #10 от "Боже":

    Особено умен се прояви като министЕр. на УбразУванието.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Много олекнаха

    3 3 Отговор
    Те може да са го свалили ,но защо?Добре,могат ,но кой се облагодетелства?Един корумпиран шеф на НЗОК ,който още декември си е подал оставката и изведнъж в деня на гласуване,приета точка за гласуване на оставка отива човека и си я оттегля.Ума ли пръст ПростиКиро?Та Желязков не спазил правилника ,а така ли е ?Този шеф е източил касата за да облагодетелстват определени лекарствени фирми или дистрибутори завишавайки няколко пъти надценката в полза на ...?И сега остава ,какво пиарпрофаните депутати какво спечелиха ?Да видим ,че са прости,вероятно и друго!

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Последният

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    софиянец-ПП гласуват за, ние пенсионерите да вземаме всеки месец по 100 лева, а не да ограбват нашите осигуровки за хора, които не са работили; при преминаване на свободния пазар на ток, цените ще спаднат. Всички промени са в правилната посока, а не популизъм на Пеевски и Борисов.
  • 16 Жалка история

    3 2 Отговор
    Използваха корумпиран шеф на Здравната каса за да гласуват оставката на Желязков два дни преди края на НС.Естествено за морал при ПП ДБ и дума не може да става ,но другите ?Хайде за Нинова ясно ,търси си изява да е анти ГЕРБ ,само,че поне да имат нещо в главата.Т.е.начина по който се подходи означава, че нямат аргументи и в същото време помагат на лекарствената мафия.
  • 17 Че този гербиндивид

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Много олекнаха":

    си бе за смяна, е очевидно . Най-вече с превишаване на компетенциите си - например - недопускането на вота за недоверие, което въпросното лице прецени като "противоконституционен". Само че в България единствено Конституционният съд може да решава кое е и кое не е конституционно. Впрочем - безспорно е, че много от промените в Конституцията ще бъдат обявени за противоконституционни. Къде беше при гласуването им г-н председателят и защо ги допусна?

    Коментиран от #19

  • 18 тиририрам

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Е как да не могат":

    За което ще си получат заслуженото на изборите.
  • 19 сега

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Че този гербиндивид":

    И вота на недоверие ще бъде гласуван.

    Коментиран от #21

  • 20 бай Даньо

    0 0 Отговор
    В последните 2 години става все по ясно що за държавичка е България пълна с некадърници , ще правим реформа (до конституцията стигна работата) юруш! нa какво и защо никой не знае и за всеки случай на всичко ( праскахме според Вълчев) ама нали сме чули че с идеи по света се печелят избори ... то да ти и идеите ....
  • 21 Те имат закони да приемат и да си ходят

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "сега":

    Чешат си езиците предизборно за служебен кабинет който има два месеца работа.Всичко се случи заради недомислиците на Христо Иванов с промените в основния закон.Дай за 7 дни да се изберат най,най и тези хора действително да искат.Както и да е ,несериозна работа и много,много глупости.
  • 22 СулюПаси

    1 0 Отговор
    В най-големи идиоти в най-новата ни история ще останат имената на Про100Кире, Кокорчо,Ристе Конституцията, Гнома и магарето ТагареФ.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове