Last news in Fakti

27 Април, 2024 20:51 996 24

Теменужка Петкова: ПП-ДБ приемат ДПС само когато са им необходими

  • теменужка петкова-
  • избори-
  • дпс-
  • пп-дб

България не е готова да либерализира цената на тока за бита, защото нямаме данни колко са енергийно бедните у нас и как те ще бъдат защитени

Теменужка Петкова: ПП-ДБ приемат ДПС само когато са им необходими - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

България не е готова да либерализира цената на тока за бита, защото нямаме данни колко са енергийно бедните у нас и как те ще бъдат защитени, каза бившата министърка на енергетиката Теменужка Петкова в предаването "Говори сега" по БНТ.

Тя посочи още, че Еврокомисията не е искала от нас конкретен срок за тази мярка, но правителството на Кирил Петков е поело такъв ангажимент.

"Парламентът възложи на правителството да го предоговори, но то не успя. Изискването беше да бъде либерализиран пазарът на едро, а не на дребно", посочи Петкова.

"Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН не показа нищо друго, освен безсилието на тези политически субекти", каза още тя.

Според нея целта на мероприятието е била да се отклони вниманието от големите скандали около ПП-ДБ - в митниците, в Столична община. Посочи още, че ПП-ДБ са работили тясно с ДПС за промените в конституцията.

"В момента, в който ДПС беше необходимо на ПП-ДБ, те бяха изключително приемлив партньор. В момента, в който не са им необходими, стават неприемливи. ДПС е с ясно изразена евроатлантическа ориентация и са изключително полезни в рамките на парламента. Не виждам защо трябва да се лицемерничи по този начин", заяви тя.

Бившата министърка на енергетиката коментира и пътната карта за "Турски поток" като заяви, че изнесените документи от пощата на Александър Бабаков нямат нищо общо с пътната карта, която тя е подписала.

"Аз съм се подписала върху два листа, които представляват паметна бележка от среща. Тази пътна карта беше преоставена от ДАНС на правителството на Кирил Петков, което извърши мащабна проверка на реализацията. Беше проведена обществена поръчка, като процедурата беше открита. Тя дава възможност на максимално широк кръг потенциални изпълнители да участват в него. Не мога да нося отговорност за изнесеното от "Българските елфи". Всичко, свързано с обществената поръчка за "Балкански поток" може да се види на сайта на "Булгартрансгаз". Всички възможни инстанции са се произнесли по отношение на тази поръчка".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пътната карта

    21 1 Отговор
    Къде е?

    Коментиран от #5

  • 2 Мнение

    20 1 Отговор
    А тя Теменужка какво си мисли?! Всичко е Интереси! В политиката няма лични отношения! Едва ли ПП-ДБ ще исщат да се коалират с един корупционер като Пеевски, коъто е санкциониран по Магнитсщи за това!

    Коментиран от #8

  • 3 Христо Иванов Пинокио

    7 15 Отговор
    Като имам необходимост от кекс сядам в скута на Шиши.

    Коментиран от #15

  • 4 ДОЦ,. ВРАЧКА ШАШКЪНЛИЕВА, СОЦИОПАТ

    10 1 Отговор
    ".... Аз съм се подписала върху два листа, които представляват паметна бележка от среща...."
    .... Ей за тия думи трябва да бъде разглобена на атоми!
  • 5 Винету

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пътната карта":

    Тишина, тишина, само тя остана след Тиквоча.
  • 6 Картата

    16 0 Отговор
    кюфте!
  • 7 Алчна

    18 0 Отговор
    и злобна , пуска димки , за да покрие собствените си мизерии , приятелката на Върбакова , която чехите с право отрязаха за сделката ! Покрива далавери всякакви , лакомия за власт и пари , направила и сина си мултимилионер !
  • 8 розово

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    За ДПС или Пеевси за ГЕРБ или Борисов парите са средство за контрол.Колкото по беден български гражданин толкова по голям контрол.
  • 9 опраскана

    10 0 Отговор
    в зайчарника
  • 10 отврат

    15 0 Отговор
    А тази тьотя и за лелка в ясла не става , но беше министър !!
  • 11 разбира се

    3 0 Отговор
    За какво друго може да са им притрябвали?
  • 12 Казуар

    12 0 Отговор
    Преди време Татяна Дончева каза, че
    Теменужка е била счетоводителка при Пашата.
  • 13 Дебела дупара

    11 0 Отговор
    Не съм умна и компетентна,но да се облажа съм винаги готова.Все пак съм счетоводителка.
  • 14 Оххххх

    8 0 Отговор
    Не че нещо,ама пътната карта я разградих по естествен път:отпред-отзад и вече нищо не остана.Няма нужда да я търсите
  • 15 Еййй

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Христо Иванов Пинокио":

    Жалък си

    Коментиран от #17

  • 16 тука е така

    9 0 Отговор
    "България не е готова да либерализира цената на тока за бита, защото нямаме данни колко са енергийно бедните у нас и как те ще бъдат защитени, каза бившата министърка на енергетиката Теменужка Петкова..."

    Е как да има данни колко са енергийно бедните, когато те всеки следващ момент се увеличават? Всичко що е кадърно да върши нещо смислено и полезно отдавна не е в страната и всеки в работоспособна възраст, който придобие знание и умения веднага напуска. Тоя девиз на работодателите, че "на портала чакат стотици" отдавна не плаши способните работници, а в същото време работодателите стигнаха до рев от липса на квалифицирани кадри. Е, по старите работодатели вече имат Бентли или Ферари, а някои даже се включиха и с хеликоптери или самолети, но това не значи, че са богати щом чакат някой да работи за тях и единствената цел е за да поддържат стандарта си, а такива балами да им работят за обещания вече трудно се намират. Определено не сме достигнали до степен да си даваме сметка какви са ни личните възможности, а сме достигнали само до глупавия етап да си мерим едни атрибути кой кой е или както казва народа "кой ще кара влака?".
  • 17 Така така

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Еййй":

    Жалък е, ама Севда дава стотинки за написан пост! Няма значение, какъв и къде! Трябва да изкара за консерви и лебец!
  • 18 ама

    11 0 Отговор
    Свиняугоена търсиш ли картата ма.
  • 19 Моляяяя?

    12 0 Отговор
    Не беше толкова отдавна, когато Борисов се кълнеше, че с ДПС няма как да има сглобка. Някой да ме обори? Теменужка?
  • 20 Фактъ

    9 0 Отговор
    Имаме коалиция Магнитски , опг герб - ДПС . Давам им точно един час , ако управляват заедно и тръгваме със сопите .
  • 21 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    6 0 Отговор
    Тази прилича на хАмерикански танк Абрамс -
    има вид на здрава и корава, но отвътре е КУХА...
  • 22 Тази

    4 0 Отговор
    Нагла престъпничка вместо в затвора Ръси мозък.Калинката на сикаджията Пашата,братиньото на Сикаджията Борисов с когото имаха общи овшорки и Дъщерята на ДС Цветелина Бориславова им изпратите от общите им овшорки.И този тъп народ да гласува за тези мафиоти дето ги докараха до мизерия просто нямам думи..Излезте и гласувайте и ги изгонете тази мафия от прокуратура и отвсякъде.
  • 23 Предатели!

    0 1 Отговор
    ПП ДБ само когато са им нужни....А Герб и ДПС сте си едно!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове