Last news in Fakti

27 Април, 2024 21:15 1 223 23

Йордан Иванов: Диалог с ГЕРБ не може да има, докато Борисов е Санчо Панса на Пеевски

  • йордан иванов-
  • дсб-
  • пп-дб

Настоявам да бъдем честни с българските гласоподаватели и най-вече с тези на ПП-ДБ, заяви зам.-председателят на ДСБ

Йордан Иванов: Диалог с ГЕРБ не може да има, докато Борисов е Санчо Панса на Пеевски - 1
Снимка: БНТ

"Разговорите трябва да продължат откъдето са спрели, но това не може да се случи, докато г-н Борисов играе ролята на Санчо Панса на г-н Пеевски".

Това коментира пред БНТ заместник-председателят на ДСБ Йордан Иванов по повод евентуални преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ след изборите.

В "Говори сега" депутатът каза, че законодателната програма, уговорена в началото на управлението, е била бламирана от ГЕРБ и ДПС.

"Настоявам да бъдем честни с българските гласоподаватели и най-вече с тези на ПП-ДБ да кажем, че България се нуждае от редовна държавна власт. Най-големият риск в рамките на 50-ото Народно събрание да има редовно правителство, е комфортът на г-н Борисов и на г-н Пеевски и служебното правителство, което се управлява от тях".

Политиката трябва да стъпва на честност към избирателите - ПП-ДБ очакват от ГЕРБ да представлява интересите на собствените си избиратели, а не на тези на ДПС, коментира Иванов.

"Ние сме готови да преговаряме с гласоподавателите на ГЕРБ тогава, когато са свободни от волята на ДПС за важните реформи в държавата. Нищо повече, нищо по-малко."

Той коментира и отстраняването на председателя на парламента Росен Желязков.

"Капката, която преля чашата и поискахме оставката на Росен Желязков беше почитането на арменския геноцид и недаването на възможност за минута мълчание в парламента".

Според Йордан Иванов Росен Желязков е избрал да работи с Делян Пеевски.

"Той не изпълняваше собствена воля, саботира комисията "Боташ", комисията за "Балкански поток". Приемаха се безумни закони, които ощетяват българската природа чрез изменения в закона за насърчаване на инвестиции без въобще да има кворум в комисиите".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    6 12 Отговор
    на Санчо магарето е!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тизе

    16 2 Отговор
    Си толко праззз , ПП - ецо , че требе да блееш с офците , защо не може да блееш като овен !
  • 4 Не е така

    9 12 Отговор
    Санчо Панса е пич, както и Дон Кихот. Бойко и Делян са по-скоро две от трите прасенца, тези със сламената и дървената къщи.
  • 5 666

    22 6 Отговор
    Тия смешници за какъв диалог говорят. Те вече не играят. От тях нищо не зависи. Първо им пречеше Борисов. Сега Пеевски. Утре кой ще им пречи на тези розови некадърници. Да ги изчистим и занулим на изборите.
  • 6 Промяна

    14 2 Отговор
    Ти пък кой си бе нищоправещ вънвънвън кой те знае теб бе какво си направил за България отврат
  • 7 Червената шапчица

    3 10 Отговор
    От "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) са готови след изборите да работят отново с ГЕРБ, но при условие, че се довърши споразумението, провалило ротацията. Това коментираха на брифинг в Пловдив съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов и акад. Николай Денков от "Продължаваме Промяната".
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Червената шапчица

    20 2 Отговор
    Тия стават все по-жалки! На всичко са готови.
  • 10 Спри се бе

    8 1 Отговор
    като матрьошка на пружина си.
  • 11 Спри се бе

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    като матрьошка на пружина си.
  • 12 00001

    7 6 Отговор
    ДПС има много по конструктивна по Българска и Европейска политика от ГЕРБ и ПП,тези хора са българи малко по различни но Българи, те също живеят в България и имат същите проблеми както и другите Българи. ГЕРБ не могат да направят правителство сами, и никоя друга партия няма да може да направи правителство без ГЕРБ, или без помощ от ДПС. Има държавни цели които обединяват различни партии, да ранботят по това което е обша цел за страната.За това положение няма никой друг виновен самите партии, партии които не работат за избралите ги хора и отчуждили 70% от Българските избиратели които не гласуват, защо ли не гласуват се чудят тези партии?

    Коментиран от #13

  • 13 555

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "00001":

    Сори брато, нищо не ти се разбира.
  • 14 Хаха голям си тарикат

    5 1 Отговор
    Ако ти се върже някой на приказките, ще е голям глупак. Селчо.
  • 15 Ако вие

    4 3 Отговор
    Не спрете със заигравки те с Борисов,световния Схемаджия сте загубени завинаги.Колко пъти да ви удря мотиката в челото?Този мафиот няма да се промени.Просто се молим някой да го ликвид.....
  • 16 Вземи

    3 1 Отговор
    Да ходиш на уроци по политика при Костов,че много си продажен ,бе.
  • 17 Ели

    4 2 Отговор
    ГЕРБ И ДПС ГЛАСУВАХА ВАШАТА ПРОМЯНАТА НА КОНСТИТУЦИЯТА! ВЪПРЕКИ НЕСЪГЛАСИЕТО НА ЮРИСТИТЕ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТО, ЧЕ ЗАКОНА Е НЕДОМИСЛЕН И ЩЕ ПОРОДИ ПРОБЛЕМИ ПРИ ПРИЛАГАНЕТО! САМО И САМО РИСТЬО ДА НЕ КАЖЕ, ЧЕ СПЪВАТ ПРОМЯНАТА!ЕЕЕЕ СТАНА ВАШЕТО! СЕГА ПАК СЪРДИТИ,НЕДОВОЛНИ ОТ СОБСТВЕНИЯ РЕЗУЛТАТ! ПОЛУЧИХТЕ ГЛАВЧЕВ!ЗНАЧИ ВИНОВНИ СА ГЕРБ И ДПС! НЯМАТЕ КАПАЦИТЕТ ДА УПРАВЛЯВАТЕ И ДА ПРАВИТЕ ЗАКОНИ,НО ТОЛКОВА СТЕ НЕКАДЪРНИЦИ, ЧЕ СЪВЕТИ ОТ ДРУГИ НЕ ПРИЕМАТЕ!ЗА ТРИ ГОДИНИ ПРЕВЪРНАХТЕ ДЪРЖАВАТА В ПУЦ /професионален учебен център/ СТИГА СМЕ ТЪРПЕЛИ ЕКСПЕРИМЕНТИ! СЕГА С ТОЗИ ПЛАМ ИСКАТЕ ДА ОКЕПЕЗИТЕ И ЗАКОНА ЗА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ !БЪРЗАТЕ! СРОКОВЕ!АМА ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ!
  • 18 Майорс

    3 1 Отговор
    Явно още не сте разбрали основното , че човек каквото направи сам на себе си , никой друг не може да му го направи и зс всичко случващо се не ви е виновен никой друг освен вие! Като прибавим и аферата пудела и пачките и искането ви за овладяване на службите и цялата власт в страната ,нямс какво повече да се каже за вас! Замълчете и дано някой ви реабилитира!
  • 19 дядото

    2 2 Отговор
    не им увряха тик вите на нашите псевдо политици.коя партия се хване с турците в българия,изпада в забвевие,още по-малко прегръдки,целувки или скут с мазно кафе
  • 20 Хаха

    1 2 Отговор
    То и предния път изчегъркваха, щяха да вкарват Борисов в затвора, никога с ГЕРБ и т.н. След изборите- първа задача да спасят Борисов от Гешев, който му се беше наточил, и да направят коалиция с ГЕРБ.
  • 21 Промяна

    1 1 Отговор
    ДА ФАЛШИФИЦИРАХ ДОКУМЕНТИ ЗА ДА СТАНЕШ СЛУЖЕБЕН НА РАДЕВ ПОСРЕД НОЩ КИРО И ЛЕНА СА ЗА ЗАТВОРА КАКВО ЩЕ МИ ЛЪЖЕТЕ МОШЕНИЦИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ СЪД ЗАТВОР ЗА ВАС
  • 22 бай село

    0 0 Отговор
    Кой си ти че да ръсиш мозаци ,един крадец дето прибрахте300 милиона.
  • 23 Елена

    0 0 Отговор
    🍓 Г­­о­­­р­­е­­щ­­­и­­­ ­­м­­о­м­и­­ч­е­­т­­а­ ­­­в­­­и ­о­ч­­­а­к­­в­­­а­­­т 👉 ­𝗡­­­𝗨­­­­𝟮­­­𝟭­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове