Last news in Fakti

1 Май, 2024 23:36 1 608 42

Официално: Отмениха решението за създаване на МБАЛ „Мама и Аз“

  • министерски съвет-
  • болница-
  • решение

По-рано днес премиерът Димитър Главчев разпореди това

Официално: Отмениха решението за създаване на МБАЛ „Мама и Аз“ - 1
Снимка: Уикипедия

Министерският съвет отмени решението за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“, гр. София, предаде БНТ.

По-рано днес премиерът Димитър Главчев разпореди незабавната отмяна на правителственото решение и заяви намерение да бъде потърсена отговорност на хората, които са го предложили за разглеждане.

Министър-председателят ще поиска също писмени обяснения от министъра на здравеопазването за фактите и обстоятелствата по случая.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радио Елто

    35 2 Отговор
    Мафията си Има Държава
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ХАХАХА

    25 3 Отговор
    Търсенето на отговорност е най малкия проблем на предложилите за разглеждане играждането на болница "Мама и аз". Големият им зор е как ще върнат кинтите ,които са получили за внасянето за разглеждане .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Аз пък

    21 5 Отговор
    харесвам отношението на демократите към децата. Детската болница струва 30 млн.

    Уважаемите правителстава дадоха 3 милиарда за две годинина на украинците, подарявайки огнестрелно оръжие, ракети и бронетехника, както за издръжка на украинските бежанци (летовници).

    Е, че няма пари за децата, не следва да издребняваме??? Важното е колонозаторите да са доволни.
  • 6 Мама и Аз и Главчо

    21 2 Отговор
    И парата у зайчарнико.
  • 7 оня с коня

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "Секуритате":

    Нито си Румънец,нито българин,просто си ДЕФОРМИРАНО човешко подобие.Лошо няма,след като господ е решил че трябва да има и такива като тебе за дъ бъде Светът наистина разнообразен:)
  • 8 хххх

    29 1 Отговор
    Tъпоглавчев отмени собственото си решение! Жалък човек.

    Коментиран от #38

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иван

    14 1 Отговор
    Защо не оправят просто болниците и поликлиниките - например - Надежда и Дружла в София са нещо трагично - истината е - че са пред пълен един вид - като разруха е - изпочупено, една чистачка минава с парцала, кабинети има някакви.

    Така ли ще я караме - да се "смуче" Здравната каса, както и да е - умориха ни съвсем.

    Почти навсякъде болничните заведения са под критика.

    Има "бутикови" но съм сигурен какво е там, а - защо ще се създават нови болници, не е ясно.

    Коментиран от #12

  • 11 дом

    20 2 Отговор
    Фалшив PR класическата схема на тиквата. Създава изкуствен проблем и нагнетява напрежение, след което идва и великодушно го оправя.

    Селско-милиционерски номера за овченаселението, което гласува за мафията на ГЕРБ-ДПС.

    Коментиран от #13

  • 12 ХАХАХА

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Иване, ти къде си живял досега ? За какви ремонти на поликлиники говориш като докторите са там под наем ,а за б,рократите в общините е важно да приберат наема ,а другото не ги интересува.
  • 13 ХАХАХА

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "дом":

    Ти нали от кравонаселението на ППДБ какво се вълнувам от овце населението.

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Изтрит току що

    8 0 Отговор
    ЕСВГ....ЧАООО
  • 16 дом

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "ХАХАХА":

    Притеснявам се за теб.
  • 17 Динев

    17 2 Отговор
    Какво им пречи ли? Ами най-малкото е това, че частна болница ще се строи със 120 млн държавни пари. Ама не им мина над мера на герберастките крадци този път
  • 18 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    14 4 Отговор
    Ако мине номера на гербавите? Както с къдравият за външен министър, сега пък да прилапат детската болница в мръсни частни ръце! После главоногият не знаел, та ще търси виновни!
  • 19 Мдааа

    18 1 Отговор
    Болница "Мама, Аз и Главчев" няма да има и 120 млн няма да бъдат откраднати от Бюджета. Схемата на крадците от ГЕРБ този път засече.
  • 20 Мими

    11 0 Отговор
    Хора, обърнете внимание на как изглеждат Главчев и Кондева, след Денков няма такава скръб, ми то на челото ом пише б….ци, за кондева по случайност знам откъде и как завървя по тоя миризлив път, б…ук!!!!! Боже кажи ни как да си помогнем?!!!!
  • 21 Мишев

    9 2 Отговор
    Това е нагледен пример за бъдещото управление на ДПС, ГЕРБ. Вземат едни пари, за да прокарат корпоративен интерес, обаче работата се разсмърдява, защото е в ущърб на народа и държавата. Пеевски и Борисов дават отбой, но инвеститорът се е набутал с няколко милиона, а болница няма - нито държавна, нито частна. Само едни пачки и кюлчета, скромен знак на благодарност, кротко отлежава в нощното шкафче под пистолета, в очакване да бъдат отнесени в офшорна банка.
  • 22 Панов

    16 1 Отговор
    Щом тези мръ сници са готови да посегнат и на децата, значи вече няма НИКАКВИ задръжки и са готови да вървят през трупове, само и само да си пълнят ненаситните гуши с кървави пари. Излезте на 9 юни и да изрежем веднъж завинаги тумора ГЕРБ-ДПС от политическия живот на България.
  • 23 Герберасти крадливи

    14 1 Отговор
    "Досега тя щеше да е готова - сградата съществуваше." ...... Тя сградата съществуваше от 80-те години на миналия век. Защо от 2009 г. до 2021 г. болницата не беше готова? Тези дето много помните случайно да се сещате кой беше на власт цели 12 години? А да помните как през 2012 г. Лияна Павлова обеща магистрала "Хемус" да бъде готова до края на 2017 г.? А да помните, че през 2021 г. се оказа, че дори проекти няма? Но че за компенсация ги нямаше и чувалите с 52-та милиона
  • 24 Динев

    9 0 Отговор
    Това, че уважаваният г-н Главчев е гласувал лично "за" на заседание на МС и ще накаже строго внеслият решението, е ободряващо. Вероятно човекът не е знаел, че решението "за" е внесено от Зайчарника и не е обърнал внимание, че в НС на стола зад уважаваният г-н Буци седи уважаваното корумпе, г-н д-р Ангелов, което е "канено" във всички софийски болници като предс. на комисии за ръководни позиции - последно в "Пирогов", конкурс за шеф на отд. по детска хирургия.... Иначе, името на болницата маскирана като детска, но с едно детско отделение, е справедливо да е "Мама, Буци и аз".
  • 25 Панайот

    10 3 Отговор
    Управление в класическия стил на "ГРОБ". Да си спомним и Мутрата как се отмяташе от "решения" по няколко пъти на ден. Нищо ново. И детска болница скоро няма да има - добре известно е, че ГРОБ са партия на асфалта и газта. Там стават големите кражби.
  • 26 Иво

    10 0 Отговор
    Про стите и крадливи гербер@сти искат да пълнят чекмеджетата и на гърба на болните деца.
  • 27 Росен

    8 1 Отговор
    Какво им пречи ли? Ами най-малкото е това, че частна болница ще се строи със 120 млн държавни пари. Ама не им мина над мера на герберастките крадци този път
  • 28 Този

    14 1 Отговор
    Неграмотник с какво се е разпищолил да се занимава с болници.От нищо не отбира портиера,за нищо не става.Ти не разбра ли ,че си служебен и трябва да работиш само за изборите,Тикво гербава.Не да обслужващ чакалите на Бокича с лобистки закони.В България болници смукачи от здравната каса,колкото си искаш.Не се напъвай за схеми и пълнене чекмеджето на Биби,че ще дойдем със сопите.Не се променихте гербави крадци,нямате търпение да дърпате пак чували с пари.Но тоя път ще ви сринем с протести мутри.
  • 29 Миро

    14 1 Отговор
    Тъ поглавчев отмени собственото си решение. Този от ден на ден става все по-жалък.
  • 30 Да затова

    4 1 Отговор
    Не си слагам парите в € в България. Щото закони и разпоредби се пише на коляно. И резултат плачевен.
    Като инфлацията днеска е голяма след 2 часа още по-голяма. А закона и разпоредбите едни след 2 часа други.
    Как да работи бизнеса и другите хора ???
  • 31 Хммм

    6 2 Отговор
    Отстранете празноглавчев от власт още ДНЕС!
  • 32 Жалка картинка

    8 2 Отговор
    В капитализма никога няма да има нормални болници и здравеопазване. Когато то е с пари и съществува само за да се "правят пари" с него, нищо няма да излезе.... Капитализма е бкл Ук. Ясно е, че не се прави нищо нормално. За Укра отидоха вече милиарди, без да има никаква полза за България. Отделно за самолети, които никога няма да дойдат, понеже скоро и УСА ще фалират. Тиквите подариха оборудването на Белене на фашагите, по заповед на ФАЩ... Няма нищо нормално. Капитализма е пълен бкл Ук, като система. Още повече и когато сме колония на ненормалници от друг континент....
    Спасението е да се заличи всичкото това и нова, по-справедлива система. Наистина "властта да произтича от народа и да му принадлежи "! А всичките паразити НИКОГА да не се докосват до власт.
  • 33 Защо

    5 0 Отговор
    Главанака се върти, като пумпал !
  • 34 Чума

    4 0 Отговор
    Защо се учудвате! Това е самата същност на тези кариеристични, алчни и прости хора! Никой ли от вас не помни, че още в зората на Греб, в първата им програма бе записано като намерение, приватизация на всичко печелившо, включително НДК и граничните пунктове! Тогава пак дадоха уж назад, но традицията да действат хищнически в късна доба и удобен час остана! По времето на Миро Найденов пак така среднощ преди Коледа приеха някакви подправки в Земеделския закон, разчитайки, че всички са на път кам братска Турция и никой няма да реагира! Ето и сега - 30 априлий, народа отбелязва Първи май, хукнал е по пътищата и има заря за 148 г. от Боримечката! И главанаците действат! Събраха кораж, първа сила, изпрани, подредени, вдъхновени за нови творчески изяви! Бъдете сигурни, че това с ембал не мина сега, но сто на сто са направили някоя друга мошенгия, за която ще разберете по късно!
  • 35 Въпрос

    4 0 Отговор
    Държава която е дала 5 милиарда на друга държава в конфликт, поела е дългосрочен ангажимент за 50 милиарда. Опрости дълг в Ирак и Либия към 4 милиарда лева в полза на "омразен дълг" към трета държава. Даде 6 милиарда за самолети. Дава 30 милиарда лева за един реактор. Годишна вноска към чужди организации към 5 милиарда лева. Загубила е минимум 5 милиарда лева от злато концесия, или общо 60 милиарда лева. Външен дълг 48 милиарда. А да нямаш 3 милиарда лева и да направиш най-съвременната детска държавна болница, това дори и в капитализма го няма. Държава която не може 2 години да обяви прием само за студенти, задължени да завършат педиатрия и мед. сестри. Като им плати специализацията в чужбина, и ги задържи с Доживотен договор да работят в България, това не е държава. Проект детска болница в Александровска, може да е за спешни случаи и 200 места. А в Горна Баня огромна болница за деца с хронични болести 500 да хиляда места. 50 години да не можеш да построиш болница от 1978 г. Живкова и Чирков? Това не е държава, а територия със затихващи функции.
  • 36 Въпрос

    1 1 Отговор
    Този път задължително ще гласувам за местни и ЕС избори. 35 години комуномутроолигархичен модел на безобразно грабене, стигат. С отвращение ще се откажа от "европейски партии" и ще гласувам за крайно патриотични проекти. Ако 65% гласуваме, най-много ще фалшифицират 30%. Статуквото няма да успее да направи коалиция. Задължително трябва да гласуваме, ако не искаме България да изчезне от картата на Европа. Да откажеш Референдум за отлагане евро. При наличие, че редица Западни държави проведоха референдуми. Да те наричат комунист, отрочетата на БКП и ДС. Да пропагандираш по медиите, че изборите и Референдумите били нещо лошо. ЕС да иска отмяна на правото на Вето на малките държави. Това не е демокрация, а Диктатура в най-извратеният й вид.

    Коментиран от #40

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Луд

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "хххх":

    Него съди строго , човека е с раздвуение на самоличноста ,единия дава другия не.
    Единия е премиер другия министър .
  • 39 НАБЛЮДАТЕЛ

    1 1 Отговор
    Не се разбра защо е такъв голям проблем, че ще се строи частна болница. Финансирането е от не е от бюджета, може пък това да е проблема. Къде бяха тези активни хора, и защо не изградиха до сега държавната болница? Кервана от болни към Турция продължава, но на умните и красиви хора това не им прави впечатление. Не прави впечатление и на тези, които могат и се лекуват в Дубай или Канада. Вие противници на всичко посещавали ли сте болниците "Сърце и мозък" и имали ли сте възможност да направите съпоставка за обслужването в тях и други съществуващи лечебни заведения? А и конкуренцията е нещо хубаво. Трябва да има частни болници, трябва да се направи конкурентна НЗОК.
  • 40 Демократ

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Въпрос":

    Фюрерът копейкин ли е спасител на България с позата на Хитлер и неонацистките призиви за насилие и диктатура от трибуната на Парламента и привърженици,които ще се бият срещу България,ако Путин нареди? БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
  • 41 Демократ

    1 0 Отговор
    СРАМ И ПОЗОР за България. Единствената държава,която не иска да се грижи за децата си, които са бъдещето на държавата. 40 години не са достатъчни за да се изгради крайно необходими. Какви политици има в България, на които не им пука за здравето на децата и използват най-цинично този тежък проблем за свои корупционни цели.
  • 42 Васил

    2 0 Отговор
    Частна болница с държавни пари и аз искам така апартамент кола и други екстри. Това е политиката на Герб разпилявай парите на народа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове