Last news in Fakti

6 Май, 2024 10:31 3 696 51

Ген. Мутафчийски за COVID-19: Има нещо, което не знаем

  • генерал мугафчийски-
  • коронавирус

Не открих отговор, защо в Китай се действаше толкова строго, каза началникът на ВМА

Ген. Мутафчийски за COVID-19: Има нещо, което не знаем - 1
Снимка: bTV

„Никога не можах да намеря отговор на въпроса защо в Китай се действаше толкова прекомерно строго още веднага, което за мен значеше, че има нещо недоизказано, нещо, което не знаем и че трябва да бъдем много радикални в мерките си.“

Това каза генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА пред bTV.

„За първите месеци, докато действаше активно оперативният щаб, ние имаме най-ниска смъртност в света. Когато настъпи разнобой и се намесиха политиците, нещата станаха доста неуправляеми и за съжаление излязохме от тази пандемия втори по смъртност в света след Перу“, посочи ген. Мутафчийски.

Според началника на ВМА всички трябва да си вземем поука от коронавирус пандемията.

„Кураж и смелост винаги ни трябват. Той се проявява не само в бойни мисии, но и в самото ежедневие. Нашите болници са отворени 24 часа и винаги се сблъскват с трудни ситуации, пациенти по спешност след тежки травми. По време на голямата пандемия имахме откази само от двама или трима колеги, които поради много заболявания се отказаха да влязат в тази среда и аз ги разбирам, но повечето не отказаха, което е проява на истинска смелост и кураж. Мисля, че го има уважението към лекарите и по-голямата част от българите са благодарни на своите лекари“, посочи генерал-майорът.

Той отбеляза, че с всяка изминала година ваксинацията спада и то за смъртоносни заболявания като например детският паралич, което е много фатално за в бъдеще.

В Деня на храбростта и празника на Българската армия главният лекар на въоръжените сили на България проф. д-р Мутафчийски коментира какво е да бъдеш военен лекар.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    93 23 Отговор
    Абе тъпанар никъде по света няма ковид,в Сащ,Австралия вече има дела за убитите от ковид "ваксини" даже вече в Сащ мРНА ваксините са обявени за биологично оръжие

    Коментиран от #4

  • 2 Последния Софиянец

    72 20 Отговор
    Идете да видите в Южния парк колко Биолаборатории са построили.По телевизията имаше кампания за събиране на биоматериал от българи за да правят биооръжие срещу Русия.И ги пробват срещу нас.Забелязвате ли колко нови вируси се появиха които не ловят чужденците а само нас?

    Коментиран от #14

  • 3 гражданин

    65 6 Отговор
    Чувалите пълни ли са с трупове !!
  • 4 Последния Софиянец

    95 7 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    Астра Зенека призна официално пред съда че ваксините за Ковид причиняват инсулт.Милиони хора завеждат дела а в България спим.

    Коментиран от #41

  • 5 Много беше

    90 4 Отговор
    Хубаво, когИто забраниха да ходим на туризъм в паркове и близки хълмове. Щотоо, разбираш ли, там е опасно.
  • 6 ⚜️Лопата с чип⚜️

    74 10 Отговор
    Истински льохман! Щото китайците тъй били направили и той така решил!!! Неук и невеж човешки отпадък , добре че китайците не ги застрелваха като имат Ковид!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Аве

    95 8 Отговор
    Генерал Годжи изобщо не знаеше, къде се намира и само пpокобеше "ще се м pе, яко ще се м pе"!
    Единственият адекватен беше Мангьpа и единствено неговите прогнози се сбъднаха сравнително пълно!
  • 10 ЕВРОНЮЗ

    62 2 Отговор
    😂 😂 😂 В Китай действаха строго ЕвроГейските телевизии... А ние искаме да разберем с колко се наду банковата ти сметка и какви са връзките ви с фармацевтичните компании на тебе, на Ангелов и оня другия кеведар къде едвам спаси кожата.
  • 11 Аз щи кажа, сюнгер

    49 4 Отговор
    Това, беше биологично оръжие с нервно-паралитична или радиационна добавка към днк на вируса ... дали го изтърваха или беше умишлено, само, времето ще покаже !
  • 12 Име

    63 4 Отговор
    Най-голямата мистификация От която едни хора си напълниха джобовете. Но се видя, че модерната медицина няма знанията и опита на класическата.
  • 13 Защото

    53 8 Отговор
    ако имахме граници, хората в България нямаше да ги затваряте под домашен арест. Защото не сте си избрали правилно съюзниците. А предстои нова Пандемия, този път истинска, и много хора ще загинат. Отваряйте границите, вкарвайте осъдени мигранти. Позволявайте биолаборатории в България и опити с войничета, финансирани от Пентагона чрез частни компании със статут на посолства. Защото нямате достойнство. Защото мразите българския народ. Ненавиждате България. Защото слугувате безусловно на новия си Господар.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    55 3 Отговор
    За синдрома на внезапната смърт след ваксинация да кажеш? За увеличената смъртност в ЕС на много ваксинираните нации?
  • 16 Вълканов

    26 12 Отговор
    Гсподин Мутафчийски, има нещо, което не сте направили - не се подпомагат хората с постКовида, който продължава години след боледуването. В различните биологични Човешки органи се проявяват в различно време - чести заболявания от пневмония, усилване болките в ставите, постоянен рефлукс, загуба на слух, появяване на очни пердета и други последствия. Необходими с специалисти, които дапренасочват заболелите към различни лекари в зависимост отзаболяването, нещо като джипи на Постковида.
  • 17 Ама

    49 4 Отговор
    Урсула и Бурла яко захлебиха, акушерка милиардерка и фармамафиот!
  • 18 тоя от каде го изровихте

    42 2 Отговор
    оо “генерал” годжи тоя го бяхме забравили но явно той бил назначен само за ковида както се вижда от статията
  • 19 От 60-те

    31 3 Отговор
    години на 20 век САЩ масово експериментират с вируси предавани чрез прилепи. Подозирам че вирусът Х ще разпространен по този начин. Този път истински.
  • 20 Последния Софиянец

    32 3 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Иди в Южния парк и виж колко Биолаборатории са построили.Изсекли са половината парк.

    Коментиран от #36

  • 21 Червената шапчица

    41 1 Отговор
    Този пингвин защо не е в затвора... 2 години лъжеше.. а сега не знаел---
  • 22 Вълк единак

    32 3 Отговор
    Ей го тоя къде на плашеше със чували за трупове. Нека да се отървем от двамата шопара и копейката, на 9 ЮНИ!
  • 23 Другарят

    21 0 Отговор
    легионер !
  • 24 Иван

    24 5 Отговор
    Не знам - но един съученик си почина на 46 години, цяла седмица чакаше линейката, Корона-вирус.

    Остави - 2 сирачета и вдовица - тя сега кое по-напред, абе - важното е да си приказваме.

    Знаем се - да - големи са като доктори и - малки като хора.
  • 25 Уточнение

    54 1 Отговор
    Втори по смъртност в света станахме единствено и само заради това, че ковид се пишеше като причина за смъртта даже там, където не беше така. Защото държавата плащаше на болниците доста добри пари за лечение на ковид пациенти. И тогава инсултът ставаше ковид, инфарктът също...Помните ли случаи на политравми след катастрофа? Също по документи бяха ковид. Колкото повече ковид пациенти - толкова повече допълнително заплащане за медицинския персонал имаше. Изкривена и невярна статистика. Ето това е истината.
  • 26 Провинция

    37 1 Отговор
    Сигурно има много неща, които не знаем. Едно нещо обаче знаем със сигурност. Много, много хора по света и у нас сериозно се замогнаха покрай ковид. Случайност? Не мисля.

    Коментиран от #48

  • 27 Генерал Годжи

    32 1 Отговор
    Къртеше пейките от парковете и пълненеше чувалите с трупове. После тия чували с трупове, ген. Годжи заедно с неговия вожд Бую, ги трупаха по детските площадки. Пишеха всеки който почине от нещо, починал от кромид и така станахме "втори по смъртност". С тия стахановски темпове, щяхме и първи да станем, ама то цирка взе че приключи. Между другото ген. Годжи и вожда му Бую имат фетиш към смъртта. Ген. Годжи повтаря думата смъртност почти до екстаз, докато на Бую любимата дума е трупове
  • 28 Посолството

    24 0 Отговор
    Дженерале, в началото нямаше умрели и болни, затова плащахте за да запишите някой, но после се коригирахте, продадохте се добре, започна една сеч и се превърнахме в първенци, експеримента на Територията беше успешен, за което Оромни Благодарности от нас!
  • 29 Госあ

    5 16 Отговор
    Всъщност, Мутафчийски беше точно на мястото си. Въпреки че не беше експерт, четеше по въпроса и вземаше правилни решения като военен лекар и предвид ограбената здравна каса. Пари за масов скрининг и хоспитализации нямаше, както в Китай скринираха десетки милиони и строяха болници за дни. Отговорът с мерките в Ситай е прост - гъсто населени в големите градове и многобройна държава. Щеше да е безразсъдство да оставят всичко в ръцете на съдбата. Избраха сигурност пред икономически растеж
  • 30 СБАЛИПБ „Проф. Ив. Киров” ЕАД

    8 0 Отговор
    Специални благодарности на д-р Венцислав Кръстев, г-жа Червенякова, целият екип Ви пожелавам да горите в ада ! След 6 часа чакане на линейка, прием на пациента в петък, никой не благоволи да вдигне дежурните телефони на отделението до понеделник, когато се обадиха че пациентът е починал. Пациент приет с + тест за ковид, направен рентген в понеделник ?!
  • 31 ЕВРОНЮЗ

    23 0 Отговор
    Имам едно питане към въпросното лице от снимката..... ЗАЩО КОГАТО СЪМ БОЛЕН, ЛЕКАРЯТ МИ ПИШЕ РЕЦЕПТА И СЕ ПОДПИСВА.???? ЗАЩО КОГАТО НИЩО МИ НЯМА МЕ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАМ И ДА СЕ ПОДПИША АЗ.????
  • 32 Хо хо

    9 16 Отговор
    Благодарение на тyлупuте от итн, мангъровци, копейковци и др. безyмцu над 35 000 българи си отидоха от този свят.

    Коментиран от #38

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Лост

    10 0 Отговор
    Да го попитам,защо ни слагаха 14дни в карантина,а професор Чалъков, когато се е разболял в отделението и се изгъбаркал с тях да го сложат карантина му казали,че няма кой да работи.
  • 35 Васил

    14 0 Отговор
    Втори сме по смъртност заради лекарското безхаберие и алчност! Хората се молеха да ги лекуват, а на повечето не им пукаше!
  • 36 Доместос

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    Бегом да чистиш фекалните лаборатории!
  • 37 знаем вече

    13 0 Отговор
    Не знаехме, че има не вирус, а активно мероприятие, но вече знаем. Предстои Трибунал за участниците.
  • 38 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #32 от "Хо хо":

    Освен въпросните толупи, оня варненски ром щеха да го направят на гранули за кучета в Китай ако беше горил така маски, за съжаления трябва да призная и простотията на българина. Оня ден, един се беше упражнявал в лакърдии да пише, че не сме били дива орда, защото нек’ви загасили с пожарогасител колата си. Всъщност, поведението на българина по време на пандемията крещеше точно обратното ! И не става дума толкова за монополните ваксини, срещу които и аз бях против и до последно се надявах на доказани инактивирани и протеинови които така и не пуснаха на европейския пазар, а за предпазните средства в градския транспорт. На простия българин много му пречеше да си сложи за 30 максимум 40 минути маската в транспорта и да ограничи разпространението към другия. Който може да е с по слаба имунна система или да има болен или стар човек вкъщи. Дори за кръчмите и вертепите не ставаше дума, където всеки можеше да си ходи и да носи вируса на баба си и дядо си после. За транспорта, бе !

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Госあ

    3 3 Отговор

    До коментар #39 от "Браво на Ген. Мутафчийски":

    Ние които разбираме от тази материя и до днес се питаме как така беше засечен уникален хаплотип на вируса единствено в сащ, но не и в Китай и Европа. Това говори, че вируса там е бил налице по-отдавна. Също така, цялата генбанка на семейството на короните е най добре представена в сащ. И как така тръгна от Ухан непосредствено след военните игри с много американски представители на армията.
  • 41 За тази

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    цел се обърнете към БАДЖ.
  • 42 Емо

    4 0 Отговор
    Поради това, че вие лекарите разрушихте здравеопазването заради пари, бяха и мерките. Ако имахме болници, и адекватна медицинска помощ, нямаше да стане. Всички простотии станаха с целта болните да не стигат до болниците. Видя се, че никакви мерки не могат да попречат на заразата, която затихна сама. Поне имай доблестта да се извиниш за гнусните си приказки за моргите и чувалите с трупове по онова време.
  • 43 Никак

    8 2 Отговор

    До коментар #38 от "Госあ":

    не си умен, Пеше. Точно нахлузването на зобника/маската означава отнемане на права и свобода. Дадеш ли едното пръстче, следва цялата ръка до рамото и накрая самия човек. Поддадеш ли веднъж, ще ги окуражиш и няма да те оставяк на мира, и ще искат още, и още, докато се превърнеш в безправен роб.

    Коментиран от #46

  • 44 Ти си

    3 1 Отговор
    Година ти и преди и сега нищо незнаеш за Ковид и за останалите вируси !
    Режи си там карантията и остави виролозите да се изкажат по темата .....
  • 45 китайски вирус

    1 3 Отговор
    Китайците създадоха този вирус умишлено и го пуснаха съзнателно в САЩ и Западна Европа.Това бе тяхно биологично оръжие.
  • 46 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #43 от "Никак":

    на мама и на татИ генийчето…истински храбрец и борец за свобода !
  • 47 Това което не знаеш е,

    1 0 Отговор
    че българите са бързи,сръчни,умни и.дялан камък,щом видят някава далавера,която става с химикалката и ехсела веднага се включват,тези статистики са съкмистики.Честито Гергьов ден!
  • 48 Погребалните агенти

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Провинция":

    станаха средна класа в България.
  • 49 Горски

    5 0 Отговор
    Генерал " Смърт " не казва, че сме излезли втори по смъртност от пандемията, благодарение на т.нар. " ЩАБ ". Колко хора не получиха необходимата помощ, поради неадекватни мерки? Колко хора с хронични и тежки заболявания бяха изоставени на произвола на съдбата? Професора не казва защо не последвахме Швеция. За много от смътните случаи е виновен той, кантарджийчето и останалите от " щаба ". То не бяха вечерни часове, ограничения за разходки в парка - пълна тъпня, слагайте маските, сваляйте маските, ваксинации.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Така ще си останеш

    3 0 Отговор
    Генерал : Черения чувал💰
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове