Last news in Fakti

9 Май, 2024 13:04 4 156 27

Димитър Главчев към Скопие: Повече отстъпки няма накъде да правим

  • северна македония-
  • българия-
  • ес-
  • димитър главчев

Надявам се и те да продължат европейската си перспектива, каза служебният премиер

Димитър Главчев към Скопие: Повече отстъпки няма накъде да правим - 1
Снимка: БГНЕС

Повече отстъпки няма накъде да правим, каза премиерът и външен министър Димитър Главчев пред журналисти относно изборните резултати в Република Северна Македония (РСМ) и европейския път на развитие на страната.

Нека да изчакаме, да видим какво правителство ще се сформира. Надявам се и те да продължат европейската си перспектива, заяви той. Позицията, която имаме е общоевропейска позиция, на нашите приятели от РСМ им е ясно, че ако не спазят изискванията за членство в ЕС, няма как да се получи, заяви Главчев, цитиран от БТА.

Премиерът посочи, че на вчерашната му среща с посланиците на страните членки на Европейския съюз, САЩ, Обединеното кралство и Швейцария, всички са изразили подкрепа за включването на България и по суша в Шенген, включително и от Австрия. Очакваме до края на годината това да се случи, посочи служебният министър-председател.

Служебният премиер участва в церемонията по издигането на знамето на Европейския съюз по повод Деня на Европа пред президентската институция.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 53 Отговор
    Признайте македонското малцинсто. Цяла Пиринска Македония е готова за референдум.

    Коментиран от #7

  • 2 лукав

    21 9 Отговор
    Погледа му е едно към едно като този на банският мушингер !!

    Коментиран от #4, #26

  • 3 Георги Илиев Митев

    5 31 Отговор
    Алчни , злобни , заядливи , цинични , арогантни и безкрупулни не само към политически неудобните от ви времето на социализма и тоталитаризма на другаря Тодор Живков, но и към съседните държави на Република България - това са българските политици след 10-ти Ноември 1989 г.

    Коментиран от #27

  • 4 С вид

    15 8 Отговор

    До коментар #2 от "лукав":

    на лешояд !
  • 5 ТаУмВзе

    38 2 Отговор
    Врътката за маке е Простичка бре! Отнема им се Двойното Гражданство, със което шават из евросъюзчето и Клекат. Но нашичките Продажници са си клекнали и тва е!
  • 6 Град Козлодуй

    16 4 Отговор
    Правилно
  • 7 Обаче

    38 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Македонец е географско понятие , както добруджанец или шоп и не е национално понятие, както се използва в РСМакедония. Не говорете от чуждо име. не знаете за насилствената линия на коминтерна за пиринския край и противопоставянето: щом е македонец, значи не е българин.

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Нашите русофили и скопските

    22 5 Отговор
    сърбомани си свършиха работата и си заслужиха рублите затова, че накараха един народ в две държави да се намрази! Никога Сърбия няма да позволи на РСМ да влезе в ЕС. Сръбската агентура владее всичко ва Македония, включително и албанските партии!
  • 9 Хаха

    6 16 Отговор
    Шенген да ама друг път!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ами

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Обаче":

    ако си трънчанин? Бееме ама не смо! Софиянци сме. :)
  • 12 Правилно!

    6 8 Отговор
    Стига с тези самозабравили се шопи. И те, като т.н. "украинци " са забравили, кои са.
  • 13 шегичка за наша сметка

    10 4 Отговор
    винаги има накъде, признайте македонско малцинство, както е признато немското в австрия и обратното, Посолството ще ви се зарадва, както и сорос. много искам България да бъде разтурена и разградена докрай, както е било 500 г.
  • 14 така така

    15 3 Отговор
    Главчев, не ти е работа да се занимаваш с Македония!! Работа ти е да се занимаваш с България, но се вижда, че тиквите не могат нищо освен да събират тиквено семе.
  • 15 Така си е

    10 2 Отговор
    Този плаз...модии е сложен да баламосва хората...
  • 16 Този

    15 1 Отговор
    Пак се изхожда по въпроси неподготвен.Абе ,главанак оправяй изборите и не се занимавай с непосилни каузи.Не разбра ли ,че като си отвориш устата и я бъркаш.Вземи с внуците си часове по четене,че си много откъснат,примат като вожда си.
  • 17 Това

    11 1 Отговор
    За Шенген тъпанар няма да се случи,докато разбойници като селянина и крадец на имоти от Дръндар,почетния крадец Доган,Магнита Шишо и Мафиота БАнКЯТА са във властта.Стига се изказва по теми,за които не си чувал.
  • 18 ПОЛИТИЧЕСКИ РЕАЛИЗЪМ

    13 1 Отговор
    Макетата се вече посърбени 100% и окончателно са се отрекли от българските си корени. НЯМА вече българи в скопско и е време България да спре да се занимава със скопската провинция.

    Коментиран от #21

  • 19 Перо

    12 1 Отговор
    Да правят каквото си искат! Знаят си положението и никога македонистите няма да укрият истината! Като пиле в кълчища са, мнозинството знае истината и няма излизане! Самозалъгват се до степен гражданска война! Мислят си, че глобализма ще ни притисне и те ще си останат в титовизма! Да, ама НЕ!
  • 20 мдда

    5 1 Отговор
    Повече отстъпки към теб НЯМА как да правим..!
  • 21 Оня с джипката

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "ПОЛИТИЧЕСКИ РЕАЛИЗЪМ":

    Абсолютно си прав! От момента, в който тук забравим за онези създания на запад, които се кръщават потомци на Александър Велики и смятат, че те са люлка на световната цивилизация, те просто ще престанат да хвърлят пръски на омраза и да използват България за торбалан, с който да плашат децата си! То не бяха помощи за Македония, то не бяха "грижи за братята", да не говорим, че първи ги признахме за независима държава. И за какво е цялата тази суета? За да ни нападат и мразят още повече! На времето Стефан Стамболов е бил абсолютно прав: "Македония ще бъде гробницата на България!".
  • 22 Чичо Дончо каза

    0 0 Отговор
    Ще излиза ли РСМ от Нато.?
  • 23 Чичо Дончо каза

    0 0 Отговор
    България да се въоръжи ,защото и предстой да воюва за Македония ,след оттеглянето на НАто.
  • 24 Горски

    3 0 Отговор
    Никола Груевски беше 10 години премиер 2006 - 2016 и председател на ВМРО - ДПМНЕ от 2003 - 2017. Толкова дълга власт Груевски удържа с тарикатската си риторика, че всички съседни държави са враждебно настроени към Македония и с измислицата, че местното население са такива велики македонци, сите наследници на Александър Македонски, ти да видиш. И започна невижданата бутафория строителство на паметници из Скопие.
    В резултат за корупция Никола Груевски получи няколко присъди и ако не беше избягал от "Великата му Македония", днес щеше да е още в затвора. Но е мултимилионер, така казват с антибългарската си пропаганда. и затова няма да впишат никога българите в конституцията на РС Македония, защото искат с плашилото "антибългаризъм" да станат мултимилионери.
  • 25 горски

    1 1 Отговор
    Ами 30 години емоции....и файда няма.Ако бяхме действали като гърците,всеки щеше да си знае мястото.
    А ние ще помагаме.....ами помогнахме и ни отвърнаха....И ако някой си мисли ,че само политиците са обладани от антибългарски бяс,той е в грешка.Щом македонците се вързват на пропагандата,отпишете ги.
    Ген без ум...е едно голямо друго нещо,но не и българско.Но и и българите за банани и стари мерцедеси си плюха на суратя...така че не им се сърдете на небратята/както казват руснаците на украинците/
  • 26 Видьо Троев Видев

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "лукав":

    Аз се срамувам от нашият премиер- фъфлещ и сричаш! А ти?
  • 27 Видьо Троев Видев

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Георги Илиев Митев":

    Никога повече, вредната за България
    коалиция между ПП/ДБ и ГЕРБ.

    Нека комунистът Борисов да си управлява,
    с Кримълската Партия Майка и клонингите и!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове