Last news in Fakti

10 Май, 2024 08:54 1 745 42

Първан Симеонов: Най-важният въпрос е кой е втори? Това е въпросът на тези избори

  • първан симеонов-
  • димитър ганев-
  • тренд-
  • избори-
  • еврово-
  • българия

Фактически невъзможно е да се направи управление от две формации, предупреди Димитър Ганев

Първан Симеонов: Най-важният въпрос е кой е втори? Това е въпросът на тези избори - 1
Снимка: Нова телевизия

Най-важният въпрос е кой е втори? Това е въпросът на тези избори. Големият въпрос на този вот е ще продължи ли сривът на ПП-ДБ или те ще се стегнат и ще заемат второто място? Това е главният въпрос.

Темата в студиото на „Здравей, България” коментираха социологът от „Тренд” Димитър Ганев и колегата му от „Галъп” Първан Симеонов.

От него ще зависи всичко останало. Защото, ако ПП-ДБ не са втори или даже не са трети – представете си, че „Възраждане” избухнат нещо, тези партии са избухливи – може нищо особено да не направят, но може веднъж да избухнат, но така, че да го запомним.

Представете си, че г-н Делян Пеевски даде всичко от себе си? Аз си го представям много добре? Тогава ПП-ДБ остават четвърти. Това е нова България. Тогава въобще разговорът дали ще има коалиционно споразумение.. сглобка – приключва”, подчерта пред "Здравей, България" по "Нова телевизия" Първан Симеонов.

Как вотът за национален и европейски парламент ще промени политическата картина? Кой печели и кой губи от скандалите в края на 49-ото Народно събрание? Каква предизборна кампания ни очаква и на какви послания ще разчитат бъдещите депутати?

„На база на данните, които получаваме последните два месеца – изглежда фактически невъзможно или много трудно постижимо, да може да се направи управление от две формации. Това, което беше възможно в 49-ото Народно събрание. Тоест след вота, за да се състави мнозинство, което да излъчи правителство – ще са нужни три партии. Има няколко възможности за това каква може да е конфигурацията от тези три партии. През цялото време ще виси въпроса, че може да има нови избори наесен”, заяви Димитър Ганев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    23 4 Отговор
    Първан не беше ли от Кънчовите с Турския паток? Колко ли е взел сега да ходи по телевизиите.
  • 2 провинциалист

    33 4 Отговор
    Въпросът въобще не е за втория, а как първият ни врътна и се връща на бял кон.

    Коментиран от #4, #6, #40

  • 3 Мечтата Първанова

    10 12 Отговор
    Да се сринат ППДБ, и да останат Герб, ДПС и Възраждане, тогава, тогава ще настъпи такъв живот за всички на копанята, та само си вика дано...
  • 4 Верно ли

    25 5 Отговор

    До коментар #2 от "провинциалист":

    Мен лично не ме е врътнал, а врътна всички, дето повярваха (повторно) на полуиди@тите! Даже се изненадвам, но явно има в тази държава и пълни де.или, дето пак ще гласуват за тях.

    Коментиран от #8

  • 5 Свобода

    14 4 Отговор
    Как кой? твойте хора бе Герб са втори.
  • 6 Верно ли

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "провинциалист":

    И не е на бял кон, дори са му спихнали резултатите в сравнение с предните му управления. Но това, което направиха п@луиди@тите, че съвсем "спихнаха" избирателната активност.

    Коментиран от #10

  • 7 един

    15 2 Отговор
    Ако няма мъни,Герб е втори!
  • 8 провинциалист

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Верно ли":

    Сигурен съм, че всеки нормално мислещ се чувства изигран от първия политически "иргач", което съвсем не означава, че всеки нормално мислещ е бил повярвал на полуидиотите. Не са само те, между другото. В голямата вълна от недоволство успешно бяха вкарани активни фигури, които да разцепят и в крайна сметка да укротят потока.
  • 9 така е

    17 7 Отговор
    Аха , аха ! ПП/ДБ ще са втори ... ама отзад (както те обичат) напред . Ще делят мегдан с Корни и Славчо , ако изобщо успеят да прескочат 4-те процента .

    Коментиран от #16

  • 10 провинциалист

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "Верно ли":

    Каква е избирателната активност няма значение. Доколкото знам е имало някъде до началото на "демокрацията". И така стигаме до абсурдите избраните с 3 гласа на кръст да се бият в гърдите, че били легитимно мнозинство.

    Коментиран от #14

  • 11 фен на сидеров

    11 8 Отговор
    няма дума ! време е за възраждане !
  • 12 Минчо от Обеля

    16 7 Отговор
    Ясно е кой няма да е втори - полупроводниците поръсени с кристали от ППДБ.

    Коментиран от #18

  • 13 Гетлост

    10 2 Отговор
    Още един манипулатор преди време прочетох едно негово изказване направих си извода че работи за статуковото(проамерикански партии) и му дадох червен картон
  • 14 Верно ли

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "провинциалист":

    И как да няма значение избирателната активност? Ако излязат 70-80% да гласуват, знаеш ли колко бюлетини и разписки от машини трябва да врътнат, че да ги докарат тия проценти. Това, което направи кривоустия лъжец, е че ни докара дотам на изборите от тич 30% гласуващи, над 20% са гласовете от твърдите ядра и затова резултатите са все едни и същи.

    Коментиран от #19

  • 15 Наблюдател

    2 2 Отговор
    Това е без значение.
  • 16 Мдаа

    8 6 Отговор

    До коментар #9 от "така е":

    Корни с малко ще прескочи бариерата, но Славчо вече е вън от Парламента. Просто тая сага на учиндолският хитрец приключи.

    Коментиран от #39

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Защото

    4 10 Отговор

    До коментар #12 от "Минчо от Обеля":

    Ще сме първа политическа сила. Най- кадърните и умни хора сме, за разлика от крадците ГЕРБ и ДПС.
  • 19 провинциалист

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Верно ли":

    Няма значение в смисъл, че няма минимален брой избиратели, под който изборите биха били обявени за недействителни. А иначе колкото повече гласуват, толкова по-легитимен ще бъде първият в очите на света. Нищо повече.

    Коментиран от #25

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 000000

    6 2 Отговор
    Няма значевие кой ще е първи, втори или последен. Феодалното владение ще го управлява феодала Пеевски.
  • 22 Ти да видиш

    7 5 Отговор
    Ами втори са мафиотите от герб Първане, защото първи са Възраждане!!!
  • 23 Любо

    7 4 Отговор
    Гласувайте масово анти НАТО, в момента нищо друго не е важно !!!
  • 24 БЕНОВСКА

    6 1 Отговор
    възраждане - втори ,делян тъпия ще закопае дпс ,целта му е да открадне партията от доган
  • 25 Човек

    6 8 Отговор

    До коментар #19 от "провинциалист":

    Ако има минимален брой гласували и изборите са недействителни, то какво? Пак ще управлява някой, но този път съвсем без избори. Това са служебните правителства от последните години. Последният им зулум е 13 годишния договор с Боташ, от който губим 1 милион лева всеки ден. Българинът е прекалено глупав и не може да осъзнае две елементарни неща 1) Всички не са еднакви. Дори двама крадци крадат различно. 2) Човек не може да избяга от гласуването. Дори когато не гласува, той пак гласува, подкрепяйки тези, за които гласуват другите, включително роми, турци и т.н. Единственото правилно нещо е да се гласува. Нищо не ти струва, а може да промени бъдещето на децата ти. Ако никой не ти харесва, просто гласуваш за най-малкото зло. В противен случай навеждаш покорно глава пред голямото зло и го оставяш да се разпорежда с живота ти. Българският народ отдавна се е предал и е оставил живота си в ръцете на ОПГ ГЕРБ-ДПС. Този народ напълно заслужават съдбата си и никой не му е виновен за нищо.

    Коментиран от #26, #30, #37

  • 26 Верно ли

    15 7 Отговор

    До коментар #25 от "Човек":

    Това, дето го наричаш "зулум" на служебното правителство го докараха точно ПеПеДеБилите! Спряха всякакви доставки от Русия, продадоха евтината газ в Чирен и го запълниха с газ на тройна цена и след това останахме без каквито и да е доставки на "демократична газ", заради липса на терминали за обработка. Служебното правителство беше длъжно да осигури газ спешно в този момент. Интересувайте се, преди да пишете глупости, моля!

    Коментиран от #31

  • 27 Хан Ауспух

    7 7 Отговор
    за възраждане гласуват само oлигофpeни
  • 28 инж. Ганчо Илков

    8 2 Отговор
    Защо Политолозите избягват Истината: В България няма Политически Партии. БСП, ГЕРБ, ДПС, ПП, ИТН, ВЪЗРАЖДАНЕ, са Политически Проекти. Без Политическа Платформа, без Реформаторска Програма, без Коалиционна Култура. Всички "Воюват" за Парламента, а като Влезнат, освен безсмислени Нападки, друго не им се отбира. Говори се, че Цената на един Изборен Глас надхвърля 250 лева. Социолозите със Своите Статистически Предвиждания за някои Проекти, ще Вдигнат Мизата. Кой Печели от всичко това, освен тези, който ще се намърдат в Парламента. Това ли е Българската Политика. Къде са Истинските Политически Идеолози, разработващи и Предлагащи Модели с положителна Промяна в Покупателната Способност и Жизненият Стандарт на Българина?. НАРОДА, НАРОДА, а Народа го няма. Само самозабравили се Лидери и Олигарси.
  • 29 българка

    6 7 Отговор
    Много му се иска на този "проповедник" на ГЕРБ/ДПС да се срине ПП-ДБ. Някои хора освен да захранват ненаситния си ламтеж, не са създадени за нищо полезно!
  • 30 провинциалист

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Човек":

    "Ако има минимален брой гласували и изборите са недействителни, то какво?" - каквото пише в закона. Ако не ти харесва закона, гласуваш за партията, която защитава твоите интереси, за да промени закона. Ако никоя партия не защитава твоя интерес, гласуваш с "не подкрепям никого". Ако нямаш доверие на самия изборен процес, не гласуваш. Ако не си сигурен - гледаш какво правят успелите хора. Фил Филипов - човекът, сбъднал българската мечта - да избяга от системата и да стане милионер на запад, не гласува тук. Питали са го защо и е отговарял. Трябва да го има някъде из нета. А за служебните правителства - те не са имали зор да управляват. Всички удобно забравят вълната от върнати празни мандати.

    Коментиран от #33

  • 31 Човек

    4 6 Отговор

    До коментар #26 от "Верно ли":

    Тези кремълски опорки за газ на тройна цена ги разправяй на баба си. Газът е борсова стока и цената му се определя от световния пазар. Защо не кажеш как точно преди да започне войната, тръбният газ от Русия беше по-скъп от втечнения, който се внася от САЩ днес. Звучи абсурдно, но е факт. Това се нарича ПАЗАР и там руските ти лъжи не вървят. Нали ако любимата ти Русия си продаваше газа на тройно по-ниска цена вече щеше да е фалирала.

    Коментиран от #32, #38

  • 32 Ком

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Човек":

    Има едно понятие "дъмпинг", кое обеснява случилото се с цената на газа.
  • 33 Човек

    1 4 Отговор

    До коментар #30 от "провинциалист":

    И какво пише в закона? Ако не ти харесва, казваш... Ти чуваш ли се какво говориш? Тези 60% не знаят какво пише в закона и изобщо не ги интересува. Те са се предали на мафията и им е все тая. Те са едни слепци, които си мислят, че са взели живота си в свои ръце и няма значение кой управлява държавата. В същото време от сутрин до вечер мрънкат колко зле е всичко и как държавата им вгорчава живота. Това са глупави хора, точка. Аз също минах през този период и говоря от опит. Бях станал нихилист. Все ми беше тая и пропуснах две гласувания. После ми просветна и осъзнах двете прости истини 1) всички не са еднакви и 2) дори когато не гласуваш, пак гласуваш. Най нелепото от всичко е, че гласуването не ти струва НИЩО. Нито пари даваш. Нито работа вършиш. Една 15 минутна разходка до секцията и толкоз. И това веднъж на няколко години или айде, всяка година. Народът го мързи това да направи, пък чака политиците да свършат нещо за него. Не, ние българите напълно заслужаваме съдбата си.

    Коментиран от #34

  • 34 провинциалист

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Човек":

    А ти прочете ли Всичко, което съм написал в коментар 30? Грам нихилизъм няма в него, всичко е обосновано. И, ако не си съгласен, според теб ти с твоето гласуване какво постигаш?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Анонимен

    0 2 Отговор
    Аз няма да гласувам.Всички са Бо.клу.ци
  • 37 Моряка

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Човек":

    Вярно е,че заслужаваме съдбата си на аутсайдери по всичко и първенци по смъртност от всичко.Народ,който изгуби костите на Левски,Ботев,а сега и на Вапцаров(за което срамежливо се мълчи),какво друго заслужава.Народ,който мълчи,когато Тагарев и Академика го насочиха към скотобойната в Украйна,какво друго заслужава.Народ,който доброволно допусна да стане държавата му на колония на Посолството,има ли бъдеще?Народ ,който де факто се лиши от армия,какво го очаква?
  • 38 Верно ли

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Човек":

    Хайде, започнахме с "кремълските опорки"! Ама верно сте @лиг@френи пепедебилите, но защо си мислите, че и ние сме такива. Ние имахме подписан договор с руснаците на цена, който наш Кирчо пръв наруши в цяла Европа, отказвайки да плаща в рубли. И НИКОГА, ама никога тръбният газ не е бил по-евтин от втечнения, дори само заради обработката му, да не говорим за транспорта. По-късно цената на руския газ се покачи заради безумното решение, което ЕС прие за максимална цена на газа, закупуван от Русия, която беше два пъти по-висока от преустановените по-рано договори от разни умници, като теб! Така че, за кремълските опорки не знам, но вашите са за хора със забавено развитие, гласуващи за пепедебилите и обвинявайки за всичко, което сами са надробили този, на чийто гръб влязоха във властта!
  • 39 Ужас безкрай

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Мдаа":

    Това не беше сага, а много добре премислен ход от ДПС. И свърши страхотна работа. Разбира се не в полза на народа.
  • 40 Лесно

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "провинциалист":

    С пpоcт народ и купен вот не е никак трудно.
  • 41 Нели

    1 0 Отговор
    Чета коментарите, кой от кой по-компетентен, по-неграмотен, за съжаление повече от 34 години поевропейчване, приемане като стил на поведение западно европейското лицемерие, води до тотално "затриване" на всичко българско. 500 години завоеватели неуспеха да ни закрият, но тези ценности са напът да го постигнат."...бедни ми Македонски..." - и Левски, и Ботев, и всички загинали преди и след тях, за да може да я има нашата България, се въртят като вентилатори в могилите си! VPVD!
  • 42 ха ха ха

    0 1 Отговор
    Важно е и кой е първи, Първанчо...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове