Last news in Fakti

19 Май, 2024 14:41 1 149 23

ГЕРБ: Васил Терзиев е виновен за затварянето на Симеоновския лифт! Искаме оставката на зам.-кмета по правни въпроси

  • георги георгиев-
  • симеоновски лифт-
  • васил терзиев-
  • софия-
  • кмет

Срокът на договора е до 2032 г. и кметът на София защитава приватизатора, а не столичани

ГЕРБ: Васил Терзиев е виновен за затварянето на Симеоновския лифт! Искаме оставката на зам.-кмета по правни въпроси - 1
Снимка: БГНЕС

Незабавно да се освободи заместник-кметът по правни въпроси на Столична община, защото с това поведение София ще си изгуби лифтовете. Това заяви пред журналисти Георги Георгиев, заместник-председател на Столичния общински съвет, член на ГЕРБ, по повод затварянето на Симеоновския лифт.

По думите му резултатът от бездействието на кмета на София е затварянето на Симеоновския лифт.

Договорът за приватизация на лифта се сключва на 26 юли 2007 г. и тогава в Общинския съвет, взел решението за приватизация, няма нито един общински съветник на ГЕРБ.

Обръщаме внимание на поведението на кмета от публичната му изненада, а освен това говорят неистини и заблуждават гражданите, приемайки тезата на приватизатора, че срокът на приватизационния контрол бил изтекъл. Този срок е 25 години, което означава, че е до 2032 г. Столична община има всички права да упражнява контрол, за да може лифтът да работи, каза още той.

По думите му проблемът е в бездействието и в незнанието.

„Кметът на София и колегите му трябва да прочетат договора, за да разберат как могат да защитят софиянци, а не да повтарят удобната теза на приватизатора“, добави Георгиев.

Искаме на 25 май да има извънредно заседание, за да изслушаме кмета Васил Терзиев, настоя Антон Хекимян.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поцинкованата кофа

    25 3 Отговор
    Като немате лифт че одите пеша бе.

    Коментиран от #5

  • 2 Кметицата, учителката по руски

    37 4 Отговор
    от самоковското село, 15 години ни лъжеше, че ще пусне княжевският лифт.

    Коментиран от #7

  • 3 мдаа

    35 1 Отговор
    Кметицата на ГЕРБ остави отчет за свършената работа за 4 мандата на наследника си.
    Дали пише там нещо за лифтовете, или те са неглижиран проблем?
  • 4 Много селяк дойде у Софето

    10 3 Отговор
    и счупиха лифта.
  • 5 Гениално!

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Поцинкованата кофа":

    Дай поне по един поцинкован леген, да се пуснат по пистите с него. 😄
  • 6 Българка

    46 4 Отговор
    Значи при договор за концесия ,сключен от кмета на СОС Борисов, управление повече от 15 години на СОС от ГЕРБ, те целите в бЕло, невинни като сълза на кошута. И видите ли Терзиев за 6 месеца в СОС е виновник , че няма работещ лифт във Витоша. А защо мутрите не са упражнили приватизационен контрол 18 години? Питам и искам отговор! Е няма такава наглост, гнус и цинизъм като тези на герберастките мутри
    Хора не гласувайте за мафията ГЕРБ

    Коментиран от #22

  • 7 Китин от Китен

    14 9 Отговор

    До коментар #2 от "Кметицата, учителката по руски":

    Кметицата / а и кметът на София/ няма права да "пуска" лифтове, които са частна собственост. Но има право да приложи правните инструменти, които не позволяват на новите собственици да нарушат приватизационния договор. Което Фанди и правеше съвестно, защото в приватизационната сделка има ясни условия за онези срокове на неизпълнени задължения от страна на новия собственик, след които лифтът преминава отново в ръцете на СО.
    Ето това сега ДС-Ушенцето отказва да направи! След като приватизаторът спира лифта, за който е сключил споразумение за поддръжка и експлоатация, налице е ситуация за разваляне на договора и връщане на лфта обратно във владение на СО.
    Е, ДСУшко вече демонстрира старание това да не се случи, заявявайки, че тези клаузи по договора вече не са валидни. С което развързва ръцете на собственика да прави със съоръжението каквото си иска.
    Това е опит за кражба. ДС-ушкова кражба!
    А дежурните кретени ръкопляскат на ушатия крадец...
    Нормално, кретени са, това им е работата!
  • 8 Госあ

    3 6 Отговор
    Хахахаха пародия, бате ! Пардон, не пародия а демокрация ! Айде у тоталитарен Китай (както го наричат, всъщност ККП е достатъчно разнородна и има ценз и критерии за влизане като това да имаш образование и да нямаш криминално минало най малкото, но дълга тема) така да се надлъгват публично кой подписал договор и кой не е ! Хахахаха тия бате лъжат и човек не може да разбере кой е подписал договора !!! демокрация 💁
  • 9 дама пика

    21 1 Отговор
    Нещастници, за всичко ви е виновно новото управление. А, кой досега го стопанисваше лифта и кое управление нареди жълтите павета? Борисов преди два дни лъже като дърт циганин, какъвто си е!
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 9 Отговор
    ГЕРБ, стига сте вдигали пушилка като ПП, а направете нещо реално за решаване на проблема с витошките лифтове...Софиянци ще ви подкрепим!
  • 11 володя

    1 22 Отговор
    Българския народ е с ГЕРБ и ДПС! Само те могат д ауправляват и това се доказа!
  • 12 Кметът

    0 0 Отговор
    Бегай от тука ! Хората си плащат!
  • 13 Демократ

    19 1 Отговор
    Май този юнак от Герб е забравил, че фирмата Юлен е истинския собственик на Витоша ски, а тя е на Цеко Минев, собственик на ПИБ заедно с Ивайло Мутафчийски,които са близки приятели на шефа му Борисов .През 2018 г.той им подари 1.5 млд.лв. от бюджета,от нашите пари, за да стабилизира затъналата крадлива банка. Тези престъпници са собственици на Банско, съсипаха Витоша като планина за зимен спорт и курорт, за да принудят всички да ходят в Банско, съсипа планината Пирин с ненужен там ски курорт, който можеше да бъде изграден в Ст.планина без да се руши. Тези всичките престъпници са рушители на съвременна България и мястото им е в затвора. Всичко,което се случва сега, е продължение на случващото се вече 34 години. Всички пари,власт и контрол са в ръцете на БКП-ДС мафията.

    Коментиран от #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Факт

    0 0 Отговор
    От това което стана ясно сегашните ще трябва да плащат за предишните то е ясно тука винаги е така.
    Но сега да осъдят арендаторите за милиони и да ги набутат във кучи г.з , нищо че са роднини на еди кой си.
    Как може лифта да не работи цял ден за трима возещи се за по 2,3 лв и да ходят горе да берат билки и гъби за 800 лв на ден ама това си е престъпление дядо Пешо как ще се върнр от там със 1000лв беридба пък платил 5 лв за лифт.Еми тука е разковничето Хайде някой да седне и да брой пътниците през седмицата и тока и ремонта за това как ни излиза на нас Софиянци да го махат дреме ми че някакъв иска да обере всички боровинки и лешници а аз като отида със децата да не мога да им покажа какво е капина , боровинка шипка или лешник да не говорим за горскиягоди и трюфели.
  • 16 Факт

    4 0 Отговор
    Както премахнаха бъбрека над Панчарево прекрасно място за отдих на софиянци не знам дали го помните природа река басейн капанчета със истински кебапчета и изведнъж хотели комплекси затворено за нормални хора после се преместиха към искъра и хайде итам всичко забранено а и онзи боклук от лакомия си построил хотел в резервата абе не те ли беше срам бе.не допускаха обикновенни хора до никъде полицаите по цяла нощ ловуваха бракониерски и роднините им продаваха риба по Пасарел отнеха на обикновенният човек всичко а по принцип ние сме държавата а тя ти забранява всичко на което да се радваш.
  • 17 Меси е невинен, блейте овце

    7 0 Отговор
    И кой е сключил този договор с "лицето" Цеко Минев ? Още тогава е било ясно, че заедно с тиквата са завъртели тази далавера ! Сега на ГРОБ друг им е виновен !
  • 18 Любопитен

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Демократ":

    И къде в Ст. планина щеше да се изгради без да се руши?И само да спомена, че лифта спря работа октомври месец.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Боруна Лом

    0 0 Отговор
    СИТЕ СТЕ ,НЕНАЯЛИ СЕ!
  • 21 Стефан

    1 2 Отговор
    Терзиев и Бонев са пълни аматьори и това се вижда дори и от децата вече
  • 22 Няма и да

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    гласуваме, защото никога не сме гласували за бандити, крадци и мафиоти. Призовете ги да гласуват за ПП- ДБ. Това са млади и грамотни хора, които всички ги заливат с помия, защото им развалят далаверите.
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    ПП, стига сте вдигали пушилка, а направете нещо реално за решаване на проблема с витошките лифтове...Софиянци ще ви подкрепим!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове