Last news in Fakti

16 Април, 2014 20:33 701 1

Станишев: Призовавам да се даде шанс на мира в Украйна

  • сергей станишев-
  • украйна-
  • бсп-
  • мир

Сергей Станишев: Няма да позволим с евро-атлантическото споразумение да се обслужват големите корпорации и навлизане на ГМО

Независимо от симпатиите си и привързаността си към ЕС или Русия първо трябва да се помисли за обикновените хора. Това трябва да е най-важният въпрос на четиристранната среща на 17-ти април между представители на Руската федерация, Украйна, Европейския съюз и САЩ. Това заяви в Сливен председателят на БСП и лидер на ПЕС Сергей Станишев.

Той припомни, че утре, 17 април, в Женева ще се проведе среща между представители на Руската федерация, Украйна и САЩ. „Призовавам на преговорите да бъде даден шанс на мира”, заяви Станишев. По думите му всяка ескалация на говорене, действия, на струпване на войски влошава ситуацията и я тласка в непредсказуема посока, която е много опасна.

Над 400 човека дойдоха на срещата с лидера на БСП в Сливен. Преди това той се срещна с журналисти, пред които обяви, че благодарение на програмата на правителството за развитие на регионите Сливен е получил над 2 600 000 лв. за възстановяване на зала „Сливен“, изграждане на детски и спортни площадки, ремонт на улици, изграждане на тротоарни и велоалеи и други.

От своя страна кметът на града Кольо Милев благодари на Станишев и на правителството, че е обърнало внимание на града и инфраструктурните проблеми, които има. По думите на Милев вече над 30% от средствата са усвоени.

По темата за предстоящото евр-атлантическо споразумение Станишев обясни, че то ще бъде внимателно разгледано и посочи някои от основните критерии, по които европейските социалисти ще го оценяват. „Не бива да допуснем това споразумение да обслужва големите корпорации, а не гражданите. Няма да приемем и то да се ползва като инструмент за разваляне на европейския социален модел и трето ще бъдем против чрез него да се отвори вратата за влошаване на екологичните стандарти в ЕС, говоря за ГМО и др.”, обясни още президентът на ПЕС.

На въпрос за изказванията на Бойко Борисов, че правителството трябва да подаде оставка, Станишев бе категоричен, че това всъщност е разбирането на Борисов за ролята на опозицията. Той цитира бившия премиер с казаното от него, че работа на ГЕРБ е да пречи. Станишев добави, че бившият премиер така и не осъзнава ролята на опозицията, а тя трябва да формира алтернативи на управлението.

По темата за спиране на евросредства по програма за развитие на селските райони Станишев заяви, че ако Борисов е отговорен лидер, да помогне на правителството да отговори на редица претенции към начина на усвояване на средствата по програмата, защото периодът е този, в който той е бил министър-председател, а Мирослав Найденов е бил министър на земеделието. „Нека да помогне на правителството, защото имаме национален интерес, да обясни, защото това е периодът 2012 и предимно началото на 2013”, допълни лидерът на социалистите. Той подчерта, че дори и тези договори, които по-късно са сключвани, са били като процедури по време на управлението на Борисов. „Една от сериозните критики е свързана с програма техническа помощ и прословутия разговор в между Борисов и Кокинов, за това как се нагласяват обществени поръчки”, посочи Станишев. Като други критики той посочи изразходването на евросредства за яхти, луксозни автомобили, както и фрапиращ случай, според който в една община за 45 дни са изградени 7 улици. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    И за какво точно призоваваш, за интересите на САЩ или на Русия, и що си мериш пи*ката, когато айгърите /турцизъм-жребците/ се ритат...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове