Last news in Fakti

24 Април, 2014 19:48 1 000 0

Директни полети от ОАЕ до София през 2015 г.

  • директни-
  • полети-
  • оае-
  • софия-
  • 2015 г.

През 2015 г. Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) ще открият директен полет на Арабските авиолинии до София. Това стана ясно по време на срещата между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на икономиката на ОАЕ инж. Султан Саеед Ал Мансури, съобщиха в официално съобщение от пресцентъра на ГЕРБ.

Срещата се проведе днес в Дубай и бе организирана благодарение на посланика на ОАЕ в Брюксел Сюлейман Хамид Алмазруи, който е в Емирствата специално за посещението на делегацията на ПП ГЕРБ, и евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел. В срещата участваха още народните представители от ГЕРБ и бивши министри на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и енергетиката Лиляна Павлова и Делян Добрев. „Директните авиолинии ще бъдат първата стъпка към разширяване на сътрудничеството между ОАЕ и България. Това ще доведе до увеличаване на потока от туристи, както и увеличаването на бизнес контактите между двете страни“, посочи Борисов. Той припомни, че след посещението му в Катар като министър-председател на България, Катарските авиолинии също са разкрили директен полет от емирството до София. Бойко Борисов и инж. Султан Саеед Ал Мансури се обединиха около тезата, че България и ОАЕ трябва да работят за възстановяване на сътрудничеството в областта на земеделието и храните, което е било най-активно през 70-те и 80-те години. Министърът на икономиката на ОАЕ съобщи, че още през октомври ще посети България, заедно с бизнес делегация. „България заема много стратегическо място и има много идеи, които можем да реализираме. Хранителната сигурност е много важна за нас“, посочи инж. Ал Мансури. Той прояви интерес към агнешкото месо, произвеждано в България, и заяви, че в тази посока България и ОАЕ също могат да си сътрудничат. От своя страна председателят на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта, че българските продукти са сертифицирани по всички европейски стандарти.

„България има над 600 минерални извора и се нарежда на второ място в света след Исландия. Туризмът е сектор, в който можем да си сътрудничим, но трябва да има политическо доверие между България и ОАЕ“, заяви Бойко Борисов. Той обясни на инж. Ал Мансури, че по време на престоя си в България ще може да посети, заедно с делегацията, която го придружава, всеки един голям град в страната и да проведат лични срещи с кметовете, които са предимно от ГЕРБ. „60% от населението на България живее в общини, които се управляват от ГЕРБ, а тези общини формират близо 80% от БВП на страната. Въпреки, че ние не сме в управлението на България, вие може да се сработите с нашите кметове. Те ще ви очакват“, категоричен бе председателят на ГЕРБ. Борисов и министър Ал Мнсури се обединиха, че доверието се гради стъпка по стъпка и след посещението на делегацията на ОАЕ в България е важно да бъде подписан меморандум за икономическо сътрудничество.

  Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и водената от него делегациясе срещнаха и с президента на търговската камара в Дубай Хамид Вуамим и със заместник-председателя на камарата Маджед Ал Шамси. „Колкото повече се сближаваме на политическо ниво, толкова повече икономическото сътрудничество между Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) и България се задълбочава. Искаме да имаме приятели във Ваше лице, когато ГЕРБ се върне отново на власт. Отпадането на визите благодарние на Мария Габриел прави туризъма привлекателен и за двете страни“, заяви по време на срещата Бойко Борисов. Той обясни, че България е настабилна през последната една година и е в пълна международна изолация, откакто ГЕРБ не управлява.

 „За нас Вие сте премиерът на България. Свършеното от Мария Габриел е много важно за нас и за вашата партия, затова трябва да го продължим“, заяви Хамид Вуамим и благодари на евродепутата от ГЕРБ за отпадането на визите.

Бойко Борисов посочи, че България е добра дестинация за инвестиции и припомни, че правителстовото на ГЕРБ е въвело най-ниските данъци в Европейския съюз. „Построихме най-доброто метро в Европа и строяхме по 64 км на година. Искаме това да продължи“, допълни Борисов. По думите му, България има добре развито селско стопанство. Председателят на ГЕРБ разказа за качествата на българския мед и за това как eмирът на Катар е бил впечатлен от вкуса му по време на посещението си. Председателят на търговската камара в Дубай препоръча България да засили рекламата си в ОАЕ. От своя страна Бойко Борисов обеща, че кметовете на ГЕРБ ще изпратят информационни материали и брошури, представящи страната ни, а когато Хамид Вуамим и Маджед Ал Шамси посетят България, лично кметовете ще ги запознаят с възможностите за инвестиции тук. Председателят на камарата Хамид Вуамим прие поканата на Бойко Борисов да посети България и да се запознае от близо с нейната природа и възможности за инвестиции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове