Last news in Fakti

25 Април, 2014 08:39 16 842 18

Събирачи на дългове заплашват с изнасилване деца

  • събирачи-
  • дългове-
  • заплашват

От колекторската фирма отричат обвинението

Събирачи на дългове заплашват с изнасилване деца - 1
Атанас Янев. Снимка: Нова телевизия

Появи се пореден сигнал срещу фирма за събиране на дългове. Този път случаят е от Пловдив.  Мъж твърди, че служител на софийска фирма за събиране на дългове заплашил да изнасили двете му деца, ако не се издължи, предаде Нова телевизия.

Преди три години Атанас Янев си купува  мобилен телефон на изплащане. Няколко дни след това установява, че той е повреден . Връща го обратно  магазина, а те го дават в сервиз.  

След няколко дни ми се обадиха от сервиза и ме уведомиха, че телефонът е бил изпуснат и счупен. Опитах се да обясня чисто човешки, че може би от 20 дни не съм докосвал този телефон и няма как да счупя предмет, без да го държа в ръцете си. Ако този телефон е изпускан, е или по време на транспортирането, или в сервиза, или в магазина”, разказва Атанас Янев.

От сервиза обаче не му повярвали и по думите на мъжа, му върнали апарата развален. Обърнал се към Комисията за защита на потребителите, но не получил помощ. Решил да спре да плаща телефона, който струвал 300 лв.

„Аз не мога да изплащам уред, който не мога да ползвам. Отговорът беше, че няма как да се случат нещата”, обясни Атанас.

Месеци след това мъжът получил обаждане от една от големите фирми за събиране на  дългове. Попитали го кога ще плати задълженията си. Последвало второ обаждане, на което мъжът твърди, че свидетели станали и неговите родители.

„Същият мъжки глас се обади. Опитах се да му обясня наново защо не плащам, че това е моят протест, че така си защитавам достойнството. И от там се започнаха заплахите. Първите думи бяха - „Не забравяй, че ти имаш деца”. Аз бях като покосен. Буквално думите му, колкото и грубо да звучат, бяха - „Ще чукам децата ти!”, разказа Атанас Янев.

Коментарът на фирмата, дошъл от търговския й директор, бе следният:

„Това е много отвратително нещо. Абсурд. Не може да се каже такова нещо. Това е несериозно, няма такава практика и няма колекторска фирма, която да използва такава практика в момента.

Атанас обаче твърди, че това не било всичко.

„Следващите думи бяха – „Знам ти адреса”, цитираха се имена на родителите ми, точният ми адрес, имената на децата ми. Съответно и аз тогава започнах с по-груб език”, разказа мъжът. 

Търговският директор на фирмата, събираща задължения, оспори думите му:

„Нито ние можем да имаме информация колко деца има един човек, нито можем да имаме информация какви са родителите му, кои са. Ние разполагаме единствено с информацията, която ни е дал възложителят, на която задълженото лице се е подписало по договор.”

Атанас Янев твърди, че е получил и трето обаждане, при което са се повторили същите заплахи и закани. Впоследствие мъжът подал жалба в полицията. Тя обаче установила, че не е     извършено престъпление и прекратила разследването. Въпреки това мъжът е категоричен, че ще съди служителя на фирмата, който твърди, че е заплашвал него семейството му. 

От фирмата за събиране на дългове също са решили да съдят мъжа за уронване на престижа и оклеветяване. Щели да приложат и записи на телефонните разговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    5 5 Отговор
    ще им дойде реда още малко и няма да ги има

    Коментиран от #11

  • 2 по темата

    7 1 Отговор
    При такива случаи се издирва лицето и заедно с директора на въпросната фирма се елиминират, докато това не се случи, тази измет ще се отнася с хората като с животни.
  • 3 Христо Христов

    1 10 Отговор
    Този юнак наистина си е изтървал телефона и след това е започнал да се прави на интересен... Вие какво ще правите, ако сте дадената фирма и тоя отворко не само, че ви дължи 300 лева, ами и се "възмущава" от вас?! Има такива кр...ни и с добро не можеш се оправи с тях!!!
  • 4 Stone Kold

    3 3 Отговор
    спринцовка със сярна киселина или отвли4ане без белези към гора където е типи4но да се навърта отровен вид змия ....вади се змията от торбата нахапва се лихваря и нека се спасява ако може
  • 5 TODOR STOYANOV

    4 2 Отговор
    ДАЙТЕ МИ ИМЕТО НА ФИРМАТА!АКО ЧОВЕКА Е ОТ ПЛОВДИВ НАИСТИНА,НЕКА МИ ПИШЕ ТУК!АЗ СЪМ ОТ ПЛОВДИВ СЪЩО.КАЖЕТЕ ИМЕТО НА ФИРМАТА И ЩЕ ОПРАВЯ НЕЩАТА!НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА ВИ ПРИТЕСНЯВАТ!ДАЙТЕ ИМЕТО!!!
  • 6 Иван Господинов

    1 8 Отговор
    Един мъж трябва да си решава проблемите сам. Тоя кой знае какъв ошашавен индивид е . Купил си телефон на изплащане за 300лв .... абе то 300лв нямаш ама имаш време да пишеш една камара опалвания, жалби , да протестираш .... Ами купи си един телефон за 20лв на старо и отивай да бачкаш да изкараш пари, че да можеш да живееш, като човек. И после някъв имбецил му се обадил да му заплашва децата .... ами ако някой ми се обади и в прав текст ми заплаши децата аз няма да ида да рева в полицията . Зарязвам всичко и просто собственоръчно ще ида да го кастрирам, колкото и време да ми отнеме планирането и изпълнението . Това не е нещо което се нарежда между задачите за деня това е единствената задача, която ще имам докато топките му не се окажат в буркан . Да се опаравят аман от мишкари- не мога да ги съжалявам нито бих помогнал. Такива хора сами си правят проблемите и те самите са един голям проблем.

    Коментиран от #9

  • 7 Bg 2

    8 2 Отговор
    Тези фирми за бързи кредити са си узаконени лихвари, кой ги е оставил да работят по този начин.

    Коментиран от #8

  • 8 Vasik Atanasova

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Bg 2":

    КОМУНИСТИТЕ ГИ ДОВЕДОХА БЪРЗИТЕ КРЕДИТИ
    ЖАЛКА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ В БЪЛГАРИЯ
    ДЕЦАТА СА ЧИСТО НЕЩО С ТЯХ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАНИМАВАТ
    ДОРИ И МАФИЯТА В ИТАЛИЯ ДЕЦА НЕ ИЗНАСИЛВА
  • 9 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иван Господинов":

    ЗАЩО САМ КЪДЕ Е ДЪРЖАВНАТА ИНСТИТУЦИЯ
    НАЛИ СМЕ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА СЕ МИСЛИ ЗА ХОРАТА
  • 10 мечока

    0 6 Отговор
    Ако дойде бате Бойко на власт ще има изнасилване на лихвари

    Коментиран от #13

  • 11 мечока

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Симеон Тасев":

    Много хубав и точен коментар, явно лихварите са толкова тъпи ( не че не го знаех ) че сами си копат гроба
  • 12 Христо Ковачев

    4 0 Отговор
    ИМА САМО ЕДНО РЕШЕНИЕ ,ОРГАНИЗИРАН ПАРТИЗАНСКИ КОМИТЕТ И БРИГАДИ ЗА ПРЕБИВАНЕ НА ЛИХВАРИ И ЧСИ ДИРЕКТЕН ФУЛ КОНТАКТ,КОГАТО ДЪРЖАВАТА НЕХАЕ ЗА ХОРАТА МЕРКИТЕ ТРЯБВА ДА СА КРАЙНИ БЪРЗИ,В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СИ ОСТАВАМЕ ОВЦЕ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА НИ СТРИЖАТ И КОЛЯТ,ПО ДОБРЕ 1000 УБИТИ ЛИХВАРЯ ОТ КОЛКОТО СТРАХ И СЕКС ЗА БЕЗЗАЩИТНИЯ НАРОД
  • 13 скар фейс

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "мечока":

    Ако дойде той на власт, ще има отново яка мизерия и рекет,както и неспирни оправдания от рода, че било криза или как предното правителство (което и да е било то) е откраднало всичко... Проблемът всъчщност е друг. Няма я държавата във всяко едно отношение. Лично за мен основната част от така наречените работодатели (робовладелци) са не по-малко зло от лихварите. Тая измислена криза им дойде, като подарък. "Ама положението било такова, имало било, станишев виновен, доган и той,а пък да не говорим за Хан Аспарух, че не е спрял някъде по-назапад ами баш тук...ама разбирате ли, положението е такова!" Е да, ама моето не е!
  • 14 Stoyan

    0 3 Отговор
    Малии каква простотия е у главите на хората.

    Няма нищо общо между кредита и това каква стока си получил с парите от него.

    Гаранция и т.н.т. са отношения между теб и магазина/търговеца.

    А парите си получил от кредитор и на него трябва да ги върнеш.
    Без значение от това какво се е случило със стоката.

    Никога не се изплаща към магазин, изплаща се към някоя кредитна фирма/банка.

    Между двете няма общо, освен простотията на човека забъркал се и в двете и сега по украсил историята.

    Но къде е по-лошото: като гледам постовете, не е само този човек, бая народ си е прост.

    Коментиран от #15

  • 15 Svetlana Jivkova

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Stoyan":

    Stoyane ti imal li si vzemane davane s teq taka nare4eni institucii 4e da razbere6 kak takiva kat teb sa vurnali komunisti4eskite mutri i 4e sled kato te prebiqt nqma koi da ti oburne vnimanie ako zapla6at tvoite deca 6te se oburne6 6te dade6 parite bez zna4enie 4e ne trqbva
  • 16 Бай Иван

    3 0 Отговор
    Държавност и власт няма.Ако правителството работи такива неща няма да се случват, но факт е ,че правителството ни го няма никакво!! Такива събирачи на дългове много лесно можем да ги сложим на местата им а именно в централните гробища.Тогава , ще ни изкарат престъпници.Но на човек в едион момент все му писва и тогава коли наред като турчин.И после казват ,че бил луд.
  • 17 Кристиян Иванов

    2 0 Отговор
    А не е ли по-добре хората да се обединят и да вземат, че да изнасилят тези негодници, които идват на вратите на хората и ги притесняват, а ?
  • 18 Atanas Nikolov

    2 0 Отговор
    ....имам две дъщери...и ако чуя подобно обаждане...какъвто и ще да е...ще му счупя и краката...и ръцете...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове