6 Юни, 2014 14:50 1 697 12

Бареков се присъедини към групата на консерваторите в ЕП

  • еп-
  • европарламента-
  • европейските консерватори и реформисти-
  • бареков

Решението е взето на заседание на Изпълнителния съвет на партията и с коалиционните партньори

Лидерът на партия „България без цензура“ Николай Бареков обяви официално, че той и колегата му Ангел Джамбазки се присъединяват към Европейските консерватори и реформисти в ЕП.

вамата евродепутати на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден ще се присъединят към партията на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков след заседание на Изпълнителния съвет на партията и последвало заседание с коалиционните партньори. На заседанието с конферентна връзка участваше и председателят на Европейските консерватори и реформисти Мартин Каланан, съобщи още лидерът на ББЦ.

Документите вече са готови, а в сряда ще бъдат подписани по време на заседанието на Бюрото на европейските консерватори и реформисти, на което евродепутатите Джамбазки и Бареков ще присъстват. ББЦ ще получи високи постове в администрацията на Европарламента по линия на консерваторите и те ще бъдат заети от хората на коалицията, които са в списъка с министрите и заместник-министрите в следващия кабинет.

Нашите виждания съвпадат най-вече с тези на консерваторите, обоснова се Бареков. Той благодари на либералите и на Европейската народна партия, с които също са водени разговори и уточни, че като евродепутат ще търси диалог и с останалите групи в ЕП. „Надявам се да запазя добри отношения с европейските либерали и ще търся непрекъсната комуникация с Европейската народна партия“, посочи Бареков.

"България без цензура" ще стане и член на партията на Европейските консерватори и реформисти, а всеки от коалиционните партньори ще вземат решение за себе си дали ще подаде молба за членство, уточни Бареков. Самият той ще стане член на ръководството на групата на консерваторите.

По време на заседанието на Изпълнителния съвет на ББЦ е обсъден и вариантът за предсрочни избори. „Станишев излезе от своя ступор. Доволен съм от онова, което каза. Осъзнал е, че е приключил с политиката и иска да се ходи на предсрочен вот. Той не си е подал оставката, очевидно е решил да бъде гилотиниран от българския народ на тези избори“, коментира Бареков казаното от лидера на БСП по време на пресконференция на партията по-рано днес.

Лидерът на ББЦ посочи, че подкрепя задължителното гласуване и дори настоява за такава поправка веднага. „Сегашният изборен кодекс не е добър, но трябва леко да се пооправи и да се ходи на избори“, уточни Бареков. Зам.-председателят на ВМРО също изказа подкрепа за задължителното гласуване, като уточни, че то ще намали ефекта на купените гласове. Джамбазки обаче посочи, че воеводите ще настояват да се въведе и ценз за гласуване. Той предлага да няма санкции за задължително гласуване, а да има преференции, като намаляване на данъците.

Промените в изборното законодателство могат да се случат още това Народно събрание, има време и начин, ако се наложи да се промени и Конституцията, каза още воеводата. Той съобщи, че предстои депутатите на ББЦ в парламента да предложат текстовете, с които да се промени законодателството.
Ако искаме рестарт на политическата система задължителното гласуване един от начините, подчерта от своя страна лидерът на ЗНС Румен Йончев.

Бареков отново коментира предложението на Лютви Местан за предсрочни избори на 7 декември. „Не му отива да прави такива трикове. На 6-ти е Никулден, а на 8-ми е студентският празник. Младите хора ще искат да празнуват, а това са наши гласове. Защо по такъв левашки начин той иска да ни вземе гласовете? Напомням му, че младежкият вот беше разпределен между нас, ГЕРБ и ДПС“, коментира лидерът на ББЦ. „Искаме 26-ти октомври и не отстъпваме от тази дата“, отсече той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минк На

    0 0 Отговор
    Консерваторите държат на традициите и семейството, така че според мен ББЦ са направили добър избор.
  • 2 Janet Georgieva

    0 0 Отговор
    По този начин възможностите за влияние и защита на българския интерес се увеличават чрез натиск в различните европейски партии. Мъдро решение на Бареков.

    Коментиран от #9

  • 3 Камен Здравеняков

    0 0 Отговор
    Дано е взел правилното решение!
  • 4 The Big Boss

    1 0 Отговор
    В заглавието пише БАКЕКОВ,
    но трима "трола" си пишат, квото им е наредил БАРЕКОВ

  • 5 Михаела Селезньова

    0 0 Отговор
    Аз мисля, че съвсем добре се развиват нещата с ББЦ и в Европа. Явно и там Бареков е добре приет.
  • 6 Адриана Николова

    0 0 Отговор
    С консерваторите имат доста допирни точки, така че сътрудничеството ще бъде ползотворно.
  • 7 Мечо Пух

    0 0 Отговор
    Добре е - Държавата преди всичко!
  • 8 Ники Петров

    0 0 Отговор
    Това е добър начин за да се прокара националната политика в ЕС.
  • 9 TETOA

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Janet Georgieva":

    Ти на коя планета живееш?Мислиш,че някой отишъл в Брюксел мисли за националния интерес? Къде си била през последните 25 години? Аз бях тук и видях всичко/на 40 съм/

    Коментиран от #11

  • 10 S Bogomilov

    0 0 Отговор
    БАРЕКОВ, КУ...ВО!!!!
  • 11 Светлин Карагеоргиев

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "TETOA":

    Не виждаш ли че са купени коментари, от ясно по ясно :D то толкова очевидно, направо ми се повдига. Купуваха гласове на поразия, срам нямат дори.
  • 12 Десислава Димитрова

    1 3 Отговор
    бареков е консерватор колкото бойко борисов е десен или дпс са либерали.там е имало място там е седнал.той самия едва ли знае що е консерватор.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове