Last news in Fakti

24 Юли, 2014 16:39 2 429 0

Георги Беловски e новият шеф на „Топлофикация-София“

  • топлофикация-
  • софия-
  • ктб-
  • георги беловски-
  • стоян цветанов

Беловски сменя досегашният управител на дружеството Стоян Цветанов

По време на днешното си последно заседание Столичният общински съвет избра Георги Беловски за шеф на „Топлофикация-София“.

“Георги Беловски, който заемаше позицията член на управителния съвет на Общинска банка, е новият изпълнителен директор на „Топлофикация София“ ЕАД“, обясни пред журналисти заместник-председателят на Столичен общински съвет (СОС) и общински съветник от групата на ГЕРБ Николай Стойнев.

Смяната на ръководството на дружеството, което до сега бе управлявано от Стоян Цветанов стана заради лошото управление. „Изпълнителният директор (Стоян Цветанов) е считал, че като държи 80% от средствата си в КТБ, спестява такси и комисионни, които биха били начислени върху тези немалки суми, ако парите са на влог в друга банка. На мястото на Стоян Цветанов избрахме Георги Беловски, който заемаше позицията член на управителния съвет на Общинска банка”, обясни пред журналисти Стойнев.

Промяната на ръководството няма да се отрази на дейността на дружеството. „Топлофикация - София” ЕАД продължава да функционира, единствено ще има забавяне в изпълнението на инвестиционната програма. Не трябва да има пряк ефект върху потребителите и услугата, която дружеството предлага на този етап. Винаги, когато се взима решение в общинския съвет, то е политическо, защото той е политически орган, подчерта Стойнев.

Протестът на служители на дружеството, който се провежда пред Столична община продължава и в момента Броят на събралите се е около 150 души, които недоволстват срещу решението на СОС. Недоволните държат плакат, на който пише „Не на манипулациите за Топлофикация - София“.

Полицейското присъствие в района е засилено. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА