Last news in Fakti

25 Юли, 2014 15:29 864 0

"Сотбис" съкращава служители, макар че изкуството поскъпва

  • "сотбис"-
  • аукционна къща-
  • съкращава-
  • служители-
  • персонал-
  • търг-
  • произведенията на изкуството

Новият мениджър Дан Лоуб иска аукционната къща да е по-икономична и по-печеливша

Аукционна къща "Сотбис" планира да съкрати част от персонала си до края на годината. Новината идва от самата компания и следва среща на екипа, провела се в четвъртък сутринта в седалището на фирмата в Ню Йорк. По време на нея мениджърите са съобщили на служителите, че неопределен брой души от компанията ще бъдат пренасочени към разширяващи се отдели или ще бъдат уволнени, твърдят членове на персонала, които са присъствали на заседанието, предаде АртПрайс.

Съкращенията на работни места са част от процес, започнал в началото на тази година, в който компанията е разгледала внимателно областите, в които може да се развива, и тези, в които изостава, посочват от компанията.

„Някои отдели ще бъдат разширени и ще бъдат създадени нови позиции, а в други области ще направим малко съкращение на персонала до края на годината“, гласи изявлението на "Сотбис". От аукционната къща твърдят, че целта им е да надграждат върху добрите резултати, които са постигнати до момента, да продължат да увеличават конкурентоспособността си на пазара и да осигурят по-добро обслужване на клиентите.

По време на рецесията компанията уволни почти една пета от служителите си, но напоследък отново запълва редиците си, особено в Азия. Самият момент на съкращения следва влизането на хедж фонд мениджъра и активист Дан Лоуб в борда на "Сотбис", което предполага, че аукционната къща обръща много по-голямо внимание на всички детайли от своите операции.

Служители на компанията твърдят, че не са изненадани да научат, че "Сотбис" затяга коланите, защото по време на презентацията си пред акционерите тази пролет Лоуб заявил, че иска компанията да е по-икономична и по-печеливша. Сътресението идва в момент, в който цените на произведенията на изкуството, продавани на търг, се увеличават. От началото на годината до 14 юли "Сотбис" продаде творби за 3,3 млрд. долара. Сумата е с 29,4% по-висока от миналогодишната за същия период.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА