23 Август, 2014 14:14 1 741 0

Нова вълна от стачки

  • lufthansa-
  • пилоти-
  • стачка

Пилотите на най-големия германски авиопревозвач – Lufthansa, са готови да проведат нова вълна от стачки, съобщи профсъюза Vereinigung Cockpit, който защитава интересите на 9300 пилота и бордни инженери на компанията.

Причината за стачната готовност е липсата на договорка относно условията за пенсиониране. Досега пилотите можеха да се пенсионират на 55 години и да получават обезщетение в размер на 60% до навършване на 65 години, след което минават на пенсия от държавата. Сега обаче от Lufthansa са преценили, че пилотите им могат да работят до навършване на 60-тата си годишнина и едностранно прекратяват досегашната практика. От Vereinigung Cockpit не уточняват началото на ефективните стачни действия.

Последната стачка в Lufthansa беше през април т.г. Тя предизвика отмяната на 3800 полета, обърка плановете на 425 000 пътници и струваше на компанията между 50 и 80 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА