1 Септември, 2014 17:44 716 0

Теменужка Янкова е новият зам. директор на НАП

  • теменужка янкова-
  • зам. директор-
  • нап

Със заповед на министъра на финансите Румен Порожанов за заместник-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите е назначена Теменужка Янкова. Тя е предложена от изпълнителния директор на НАП Бойко Атанасов, а ресорът, който поема, е Данъчно-осигурителна методология и данъчно-осигурителна практика.

Теменужка Янкова има дългогодишен опит в държавната администрация и е доказала своя професионализъм, като през годините е заемала различни експертни и ръководни позиции. От 1992 г. до 1998 г. заема длъжностите данъчен инспектор, главен данъчен инспектор и данъчен експерт в Териториално поделение Данъчна администрация - гр. Плевен. От 1998 г. до 2002 г. работи последователно като експерт и главен експерт в Комисията по търговия и защита на потребителите - гр. София и в дирекция „Данъчна политика" в Министерството на финансите.

Между  2002 г. и 2007 г. Теменужка Янкова работи на ръководни позиции в „Софарма Логистика" АД и „Калиман-РТ" АД. От 2009 г. до 2011 г. тя заема длъжностите началник отдел „Финансов контрол и отчетност на проекти" и директор „Финансово и административно обслужване" в Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. От 2011 г. до 2013 г. е назначена за директор на дирекция „Финанси" в ИА „Военни клубове и военно-почивно дело". От 2013 г. до момента Теменужка Янкова е съветник в политическия кабинет на заместник министър-председателя по икономическо развитие в Министерския съвет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА