Last news in Fakti

1 Септември, 2014 20:10 1 438 2

Спасители на плажа станаха детегледачки

  • спасители-
  • детегледачки-
  • плажа

Спасителите на плажа имат една единствена задача и тя е да гледат морето. Оказва се обаче, че нещата не стоят точно така. През уикенда пясъчните ивици буквално са претъпкани от летовници, голяма част сред които майки с деца. И тогава къпането и събирането на тен се превръщат в издирване. Майки не гледали отрочетата си и те често се губели. Това разказа пред Gramofona.com Николай Иванов-шеф на водното спасяване. По думите му това с негледането на деца от родителското тяло е проблем номер 2 сред спасителите.

На първо място бдящите за живота на туристите се сблъсквали и с това, че същите не спазват флаговата сигналиция. Близо цяла седмица над всеки пост се вее червен флаг, което значи категорична забрана за къпане в морето. Летовниците обаче пренебрегват този факт и влизат да се къпят.

За други основни проблеми по бургаските плажове Иванов не съобщава. Тенденцията, която се зароди преди години да пиеш и влизаш във водата, вече е в историята. „За цяло лято имахме само 2 случая с пияни туристи“, обобщи шефът на водното спасяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 садад

    0 0 Отговор
    „За цяло лято имахме само 2 случая с пияни туристи“, обобщи шефът на водното спасяване." - чакай бате да свърши "кризата" да се върнем :)
  • 2 Христо Ковачев

    0 0 Отговор
    НЯМА ЛИ ДА ИМА СПАСИТЕЛКИ НА ПЛАЖА НАЙ НАКРАЯ БЕ