Last news in Fakti

20 Септември, 2014 11:51 910 0

Зам.-министър: При задлъжнялост заплатите винаги се плащат първи

  • антон павлов-
  • миньори-
  • нек-
  • мина "черно море"-
  • заплати-
  • нек

Зам.-министърът на икономиката и енергетиката Антон Павлов се срещна с миньорите от рудник Черно море

Зам.-министър: При задлъжнялост заплатите винаги се плащат първи - 1
Снимка: БТА

Зам.-министърът на икономиката и енергетиката Антон Павлов се срещна снощи с миньорите от мина „Черно море”. На срещата присъстваха и представители на ръководствата както на въгледобивното предприятие, така и на „Топлофикация-Сливен”, съобщиха от пресцентъра на МИЕ. Енергийният зам.-министър се увери, че миньорите са получили неизплатените им месечни възнаграждения след като през деня Националната електрическа компания преведе 500 хил. лв. на топлофикационното дружество в Сливен.

В петък служебното правителство разпореди на Българския енергиен холдинг да намери парични резерви и въпреки тежкото финансово състояние на НЕК да бъдат осигурени средства за заплати на миньорите от мина „Черно море”.

„Националната електрическа компания ще продължава да изплаща задълженията към своите контрагенти регулярно и пропорционално, включително и към „Топлофикация-Сливен”, в зависимост от паричните си ресурси”, увери Павлов. Той подчерта, че с постъпилите средства „Топлофикация-Сливен” следва да изпълнява задълженията си към мина „Черно море”. Задължение е на „Топлофикация-Сливен“ да използва получените средства първо за разплащане с мините, които съответно да изплатят заплатите на миньорите. След това за всички натрупани дългове и останали задължения. Заплатите винаги се плащат първо.

По думите му ръководствата на топлофикационното дружество и на мината носят отговорност да изплащат редовно заплатите на своите служители. Зам.-министър Антон Павлов бе категориен, че ще бъде осъществяван постоянен контрол върху ритмичността на паричните потоци от НЕК към нейните контрагенти.

Ръководствата и на мина „Черно море”, и на „Топлофикация-Сливен” запознаха Павлов със затрудненията в работния процес и в двете предприятия. По време на срещата всички страни се обединиха около тезата, че финансовите въпроси на предприятията не бива да бъдат политизирани и използвани предизборно чрез политизирани изказвания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА