Last news in Fakti

23 Септември, 2014 13:10 13 822 3

Стивън Сегал няма да е рекламно лице на „Калашников“

  • калашников-
  • стивън сегал

Самият Стивън Сегал през последните месеци на няколко пъти изказа своята подкрепа за политиката на руския президент Владимир Путин. По време на своя концерт в Крим през август той заяви, че е руснак

Известният американски екшън актьор Стивън Сегал ще остане с един рекламен договор по-малко. Причината са наложени американски санкции срещу руския концерн „Калашников“, съобщава руският в. „Известия“.

От началото на годината актьорът водеше преговори с руския концерн, но ескалацията на напрежението между Русия и запада е принудило руската компания да търси ново рекламно лице с оглед на факта, че Азия, Африка и Латинска Америка се разглеждат като перспективни пазари, които да компенсират загубите от американското ембарго.

С привличането на Сегал за рекламно лице от „Калашников“ се надяваха да разширят своя пазар дял на стрелково оръжие в САЩ, припомня АП.

Самият Стивън Сегал през последните месеци на няколко пъти изказа своята подкрепа за политиката на руския президент Владимир Путин. По време на своя концерт в Крим през август той заяви, че е руснак.

Санкциите от 17 юли на Белия дом срещу Русия вече дадоха своите горчиви плодове. Оръжейният концерн „Калашников“ загуби един от най-перспективните си пазари – този на САЩ.

До въвеждането на санкциите, компанията е предлагала между 60 и 70 различни видове нарезно и полуавтоматични пушки от марката „Калашников“ на цена от $550 до $1,4 хил. В момента се продава залежала стока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЗ

    2 0 Отговор
    Тоя Сегал е най-големия б.....к. Слага наколенки от 10 години на кой ли не, защото е актьор та дрънка.
  • 2 wulkan

    0 0 Отговор
    Сегал е б....к, обаче пък и концерна Калашников е загубил един от най-перспективните пазари - САЩ!? Кой е боклук и как стоят интересите в света? Колега, ако обичаш недей да изказваш мнения! Доста си праволинеен, но совите едва ли са това, което са.
  • 3 ХХХ

    0 0 Отговор
    Прословутия "Калашников" само СЕ МЪЧИ да продава в САЩ.
    Който се интересува лесно може да провери, че 75% от пазара на полуавтоматични пушки ("assault rifle") по мотиви на АК в САЩ се държат от "Арсенал" - Казанлък, при това родните се продават значително по-скъпо ор руските.
    Причината е много проста - качеството на руснаците не е добро, а американците, любители на тези неща, не търсят непременно най-евтинкото........