Last news in Fakti

2 Октомври, 2014 09:09 746 0

30% съкращения в CSA заради кризата в Украйна

  • csa-
  • чехия-
  • авиокомпания-
  • съкращения

Чешките авиолинии съкратиха броя на пилотите си до 70 и този на стюардесите до 150. Това стана след като бяха освободени от работа 280 сътрудници на Czech Airlines. Офисният персонал също е намален.

За намеренията да съкрати близо една трета от служителите си компанията съобщи на 24 септември. Една от основните причини за това е забраната за прелитане над Украйна след падането на малайзийския Boeing. За да не се стигне до стачни действия подобни на тези в Lufthansa и Air France ръководството на компанията е обещало да сътрудничи при намирането на работа на освободените сътрудници.

Проблемите на чешкия авиопревозвач датират още от миналата година, когато ръководството беше принудено да продаде 44% от акциите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА