21 Октомври, 2014 15:49 877 2

Половината от жените предпочитат работата пред децата

  • кариера-
  • жените-
  • децата

Те предпочитат професионалното развитие пред семейния живот

Половината от жените без деца изпитват сериозни опасения от това как евентуалното раждане ще се отрази на тяхната кариера и предпочитат професионалното развитие пред семейния живот, съобщи hrmagazine.co.uk.

Данните са от проучване на Асоциацията на счетоводните техници. В него са участвали 2000 жени, работещи в различни сектори на бизнеса. Половината от тях имат деца, а другата половина не. Според него 67% от анкетираните дами се притесняват от влиянието, което децата биха имали над тяхното професионално развитие. 49% от жените без деца смятат, че техните кариери не им предлагат гъвкавия график, от който ще имат нужда, за да отгледат евентуално свое дете.

В същото време 24% от жените с деца признават, че те са се отразили на тяхното професионални развитие. 65% от тях обмислят повторни специализации, за да си осигурят така нужния по-гъвкав работен график. Трудното балансиране между професионалните ангажименти и грижата за деца правят по-трудно задържането на работа за младите майки. Една пета от тях признават, че техните работодатели рядко проявяват достатъчно разбиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    И в крайна сметка кое е по-важно? Кариерата, която е временна и всяка компания ще те изцеди докато имаш какво да дадеш и след това ще те изхвърли на пазара с безработните? Или да направиш, отгледаш и възпиташ 2,3,4 деца, които ще продължат твоите гени, ще бъдат радост и смисъл на живота ти, ще ти осигурят внуци и продължаване на рода?

    Коментиран от #2

  • 2 Мен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Никоя жена не ражда с идеята за гените и рода, най-важно е да си гледаш кефа, ако имам четири деца, ще се самоубия от тъпота, децата не са задължителни, а въпрос на избор. Най-важна е свободата, щом така са решили жените, значи така трябва!